Google Assistant är enligt uppgift kommer att Samsung Tv-apparater

0
108

Samsungs 2019 Tv kommer att innehålla Google Assistent, rapporterar Variety. Nuvarande Samsung Tv-apparater är begränsade till att använda bolagets egna Bixby röst assistent, som avsevärt släpar efter konkurrenterna. Den nya Tv-apparater har också förväntas ge bättre ljud genom att automatiskt anpassa ljudet till rummet de är i.

Det är inte klart exakt hur Google Assistant kommer att arbeta på Samsung Tv-apparater, men i rapporten tyder på att det kommer att fungera på ungefär samma sätt som det gör på LG Tv, som stöd för både Assistent Google och Alexa 2018. Röst assistenter kan användas för att styra TV: n direkt (för att ändra volym eller byta ingångar till exempel), för att styra andra Google-Assistent-kompatibla enheter, eller för att ställa mer allmänna frågor om ämnen som väder. LG Tv: låt dig tillgång röst assistent via TV: ns egna mikrofoner eller annan via en ansluten extern smart högtalare.

Samsungs 2019 Tv kunde anpassa sina ljud beroende på vilket rum de är i

Tillägg av Google Assistant är en betydande förändring för Samsung, världens största försäljare av Tv-apparater. Företaget försöker att konkurrera med Google och Amazon Alexa genom att installera sin egen Bixby assistent på allt som Samsung gör, inklusive mobiltelefoner, smarta hem-apparater, vitvaror och Tv-apparater. Men, Bixby funktionalitet har konsekvent släpat sina konkurrenter. Att det inte har någon support för tredje parts kompetens (även om detta är enligt uppgift kommer snart), och nyligen blev tillgänglig för andra tillverkare att bygga in i sin maskinvara. En Bixby smarta högtalaren meddelade i augusti är ännu inte släppt.

Tillsammans med Google Assistant stöd, Samsungs 2019 Tv är också förväntat att automatiskt kunna anpassa sina ljud beroende på rummet de är i. Olika poäng mot ett antal patent som Samsung lämnat in sista månad som underlag, bland annat “ljud natursköna intelligens” och “ljud-spatial intelligens.” Detta andra patent beskrivs som, “att optimera ljudkvaliteten beroende på den omgivande miljön, t.ex storlek och omgivande buller.”

Apples HomePod och Sonos högtalare som är redan är kapabel att göra något liknande, där de spelar ett antal testa ljud och mäta hur de reagerar med ett särskilt rum. Den HomePod bygger på mikrofoner inuti högtalaren för att mäta ett svar, samtidigt som Sonos använder mikrofoner i din smartphone för att finjustera ljudet.

Även om Samsung inte omedelbart svara på en begäran om kommentar, det är osannolikt att vi kommer att ha lång tid att vänta på att ett officiellt uttalande. Bolaget förväntas offentliggöra sin 2019 TV laguppställningen på den stora CES-2019 tech show i januari.