Facebook naar verluidt gebouw cryptocurrency voor WhatsApp geld transfers

0
238

Facebook is het bouwen van een cryptocurrency ontworpen om het gemakkelijker maken om geld op WhatsApp, volgens Bloomberg. De munt zal naar verluidt worden gericht op India en waardoor Indiase werknemers in het buitenland om geld naar huis sturen, iets dat andere Bitcoin startups al zijn werken op te lossen gezien de moeilijke en dure procedure voor internationale overschrijvingen.

Facebook is op zoek naar het ontwikkelen van zijn eigen cryptocurrency minstens zo ver terug als het Kan, wanneer Cheddar eerste brak het nieuws. Rond die tijd, Facebook Messenger-leider David Marcus is toegewezen om te leiden van een nieuwe blockchain afdeling, gericht op het verkennen van “hoe de beste hefboom Blockchain over Facebook, vanuit het niets te beginnen.”

Bloomberg rapport biedt de eerste concrete details over de doelen die Facebook probeert te bereiken en hoe het zou kunnen werken. Facebook is naar verluidt op zoek naar de ontwikkeling van wat bekend staat als een “stablecoin,” die hebben een waarde die gebaseerd is op de AMERIKAANSE munt aan het minimaliseren van de volatiliteit gezien door meer high-tech alternatieven zoals Bitcoin. Facebook is blijkbaar verre van eigenlijk het loslaten van de munt, dus niet per se verwacht te zien in een real-world uitvoering op elk moment snel.