Facebook enligt uppgift bygga cryptocurrency för WhatsApp överföringar av pengar

0
243

Facebook är att bygga en cryptocurrency utformad för att göra det enklare att överföra pengar på WhatsApp, enligt Bloomberg. Valutan kommer enligt uppgift att vara inriktad på Indien och så att Indiska arbetare utomlands och skickar hem pengar, något som andra Bitcoin startups har redan arbetat med att lösa med tanke på den svåra och dyra processen för internationella överföringar.

Facebook har varit ute efter att utveckla sin egen cryptocurrency åtminstone så långt tillbaka som i Maj, när Cheddar först bröt nyheter. Runt den tiden, Facebook Messenger ledare David Marcus tilldelas för att leda en ny blockchain division, fokuserat på att undersöka “hur att bäst utnyttja Blockchain över Facebook, börjar om från början.”

Bloomberg: s rapport har de första konkreta uppgifter om de mål som Facebook är försöker uppnå och hur det skulle kunna fungera. Facebook är enligt uppgift vill utveckla vad som kallas en “stablecoin,” som kommer att ha ett värde som baseras på OSS valuta för att minimera volatiliteten ses av mer high-tech alternativ som Bitcoin. Facebook är tydligen långt ifrån faktiskt släpper myntet, så att inte nödvändigtvis räkna med att se en verklig genomförande när som helst snart.