Facebook angivelig bygning cryptocurrency for WhatsApp overføringer av penger

0
210

Facebook er å bygge en cryptocurrency designet for å gjøre det enklere å overføre penger på WhatsApp, ifølge Bloomberg. Valutaen vil angivelig bli fokusert på India og slik at Indiske arbeidere i utlandet til å sende penger hjem, noe som andre Bitcoin startups har allerede jobbet for å løse gitt vanskelig og kostbar prosess for internasjonal transport.

Facebook har vært ute etter å utvikle sin egen cryptocurrency minst så langt tilbake som i Mai, når Cheddar først brøt nyheter. Rundt den tiden, Facebook Messenger-leder David Marcus ble omdirigert til å lede en ny blockchain divisjon, fokusert på å utforske “hvordan best utnytte Blockchain på tvers av Facebook, som starter fra grunnen av.”

Bloomberg report tilbyr den første konkrete detaljer på de mål som Facebook prøver å oppnå og hvordan det kan fungere. Facebook er visstnok ute etter å utvikle det som er kjent som en “stablecoin”, som vil ha en verdi basert på AMERIKANSKE valuta til å redusere volatiliteten sett av mer high-tech alternativer som Bitcoin. Facebook er tydeligvis langt fra å faktisk slippe mynten, så ikke nødvendigvis forvente å se en reell implementering når som helst snart.