Elon Musk is de eerste beïnvloeder CEO

0
120

Een van de redenen dat ik nooit een goed antwoord op “Hoe voel je je over Elon Musk” omdat ik zoveel tijd besteed aan het uitzoeken wat de fuck is zelfs gebeurt dat ik zelden rond krijgen om te beslissen hoe ik me voel over. Dit jaar in Elon was als het kijken naar een reality TV-show waar er geen regels zijn. Als puur spektakel, Muskus in 2018 is in principe onverslaanbaar.

Als een spektakel, Muskus in 2018 is in principe onverslaanbaar

Muskus bedrijven was een belangrijk jaar: Tesla meestal opgelost zijn Model 3 productie problemen en boekte een winst in het derde kwartaal. SpaceX schoot een Tesla Roadster in de ruimte op de lancering van de Falcon Heavy, een upgrade van de Falcon 9 voor een betere herbruikbaarheid, kondigde de eerste ruimte-toerisme passagier, en de goedkeuring gekregen om de lancering van zijn Starlink internet-systeem, dat kon de grootste satelliet constellatie in de wereld.. De Saaie Bedrijf verkocht een bos van Niet-Een-Vlammenwerpers voor de landing contracten met diverse gemeenten om te proberen nieuwe systemen van doorvoer en het jaar afgesloten met een feest ter ere van de opening van de test van de tunnel.

Dat is net het goede nieuws. Het was ook een belangrijk jaar voor slecht nieuws. SpaceX vertraagde de test van start voor de Commerciële Bemanning programma en wordt beoordeeld door de NASA na Muskus gerookte wiet op de Joe Rogan podcast. SpaceX ingenieurs ontwierpen een onderzeeër te helpen redden van kinderen gevangen zitten in een Thaise grot, en een strijd over hoe haalbaar het was als een oplossing culmineerde in Muskus belt een hulpverlener een “pedo” op Twitter. Tesla had productie problemen, dan zijn problemen met de levering, en een enorme hoofdpijn over Muskus tweeten hij kan nemen aan de $420 een aandeel, dan snel het omkeren van de cursus — de lancering van een SEC rechtszaak die het bedrijf en Muskus uiteindelijk beslecht. Andere Tesla sondes van de SEC en het ministerie van justitie werden bekendgemaakt door het bedrijf in het derde kwartaal van indiening en het bedrijf liep bijna uit de kas. Oh, en er zijn een aantal rechtszaken (klokkenluiders, aandeelhouders) en een zaak die unie activiteit was illegaal wordt onderdrukt. Ook zijn veel van de belangrijke mensen verlaten het bedrijf. De Saaie Bedrijf werd opgeroepen tot het indienen over haar plannen om een tunnel te bouwen systeem aan de Westkant van LA, en een California vertegenwoordiger van de invoering van een uiteindelijk mislukte wetsvoorstel om het verbod Niet Een te Richten.

Muskus zelf geliquideerd in verschillende slobkousen met, afwisselend, Donald Trump, media, Azealia Banks, en beleggers die korte Tesla.

Er is het nieuws dat is noch goed, noch slecht, maar… bewaard gebleven, zoals de oprichting van de Pravda (of Pravduh), samen met Musk ‘ s idee om met zijn eigen versie van De Ui, de zogenaamde Thud!

misschien is het spektakel is het punt

Maar misschien is het spektakel is het punt. Denk na over de andere tech-moguls. Er is Jeff Bezos, zijn de miljardair ruimte rivaal, Washington Post en eigenaar Amazon CEO; Tim Cook, CEO van Apple, een bedrijf Tesla wordt vaak vergeleken met; Mark Zuckerberg, die is het nemen van een pak slaag voor Facebook ‘ s misstappen; Marc Benioff, die kocht een nieuws magazine en geplaatst zichzelf in een San Francisco business tax strijd; en Larry Ellison, die geknipt zijn superschurk baard en anders bleef uit de schijnwerpers. In termen van spektakel en hartstocht, je kunt ze stapelen allemaal samen en ze zijn nog steeds minder interessant dan Musk. Ze zijn zeker minder beschikbaar.

Dat zou kunnen verklaren waarom zo veel mensen zijn geïnvesteerd in Musk ‘ s succes. In tegenstelling tot zijn collega ‘ s, Muskus is een zeer beschikbaar, vooral op Twitter, zoals dit jaar heeft aangetoond. Het is mogelijk om te zien Muskus beslissingen te nemen, te vernieuwen beslissingen, en betaling vooruit of terug in real-time. (Het is mogelijk dat een heleboel andere bedrijven ervaring van de dingen die Muskus toont ons — zonder dat een van ons ooit de wijzer van.) Die toegankelijkheid kan hij de eerste Beïnvloeder CEO, die heeft veel meer gemeen met de stijgende oogst van de YouTube-sterren dan een soort van vorige celebrity CEO.

Dit is niet een ongeval. Het is strategie.

De Saaie Bedrijf is een van de duidelijkste en meest recente voorbeeld van. Als een willekeurig mens met geen persoonlijke verbinding met Muskus of zijn kliek, je kon nog steeds zien hem gevonden van een bedrijf in real-time, schijnbaar off-the-cuff. Dan kun je hem erachter te komen wat het genereren van inkomsten door middel van merch: hoeden, vlammenwerpers. Je zou zelfs kunnen zien, mensen te spelen met de vlammenwerpers, hetzij op de launch party of op het internet. Er is een sfeer van DOE-het hele project, inclusief de tunnel wordt gebouwd in de SpaceX parkeerplaats, want het was de plaats waar de vennootschap zou kunnen graven, zonder dat om toestemming vragen. En omdat de updates gebeurd sporadisch, en er was geen manier om te voorspellen wanneer en hoe u wilt meer informatie hebben, waren in wezen nodig om te blijven afgestemd op Musk ‘ s Twitter account, waar de meeste van de actie is gebeurd.

het netto resultaat is dat Muskus ideeën punch harder dan hun gewicht — eenvoudig omdat zij krijgen dus veel aandacht

En terwijl Muskus verwijderde Facebook-accounts voor zijn bedrijven en zijn eigen persoonlijke Instagram-account, bleef hij in plekken waar hij zou kunnen aanmoedigen engagement: Twitter en YouTube, waar hij stroomden de Roadster vliegen door de ruimte, zodat iedereen het kon kijken.

Veel mensen hebben aandacht voor verschillende redenen: de hoop, leedvermaak, de mogelijkheid van het maken van geld, basic voyeurisme. Maar het netto resultaat is dat Muskus ideeën punch harder dan hun gewicht — eenvoudig omdat zij krijgen dus veel aandacht.

Als het gebeurt, ik lees een aantal van de verkeerde boeken bij een formatieve leeftijd en nu ben ik een epistemische anarchistische: als het gaat om wetenschap of vooruitgang, er is geen fuckin’ regels, dude. Dus kijken naar Muskus bounce zijn ideeën uit het publiek in real time is waarschijnlijk het beste voorbeeld van hoe dat werkt. Musk heeft een idee; mensen gaan. De uitwisseling van informatie perfectioneert de ideeën, maakt hype om ze te verkopen, en omzeilt enkele van de gatekeeping systemen die bekend zijn bij de meeste mensen in de STAM velden.

Musk heeft een idee; mensen gaan

Wanneer het denken over Muskus ideeën over de bedrijven die hij loopt, vind ik het nuttig om een horse race mentaliteit: wat zijn de kansen dit lukt? In plaats van te zeggen “Oh, dit zal zeker niet” of “Oh, dit gaat zeker lukken,” je kan sommige van zijn ideeën handicaps. Odds zijn, dit niet zal werken, maar wie weet, misschien dat paard zal een zeer goede dag; de kans is groot, dat men zal — tenzij het paard ziek wordt of de jockey te worden vervangen.

Dit is niet geïsoleerd te 2018: Musk ‘ s hyperloop wit papier geleid tot een huisindustrie van de bedrijven probeert te maken, evenals een science-reële-als educatieve gelegenheid voor studenten bouwkunde. Het maken van de ideeën als openbare mogelijk en zo toegankelijk mogelijk maakt het aannemelijker mensen zal halen en uit te voeren met hen.

Maar ook onderwerpen Muskus en zijn bedrijven de risico ‘ s die komen met het leven als een beïnvloeder. Burnout is waarschijnlijk de grootste risico ‘ s die beïnvloeders face — constante publieke controle, als een beroemdheid kan je vertellen, het is vermoeiend. Voor beïnvloeders, authenticiteit is hun keurmerk, wat betekent dat de verhuur van meer mensen in de ongecontroleerde setting van hun werkelijke leven en het krimpen van de plaatsen waar ze eigen mensen. Hoe rijk of machtig Muskus wordt, om te blijven, om zijn ideeën in het publieke oog, hij heeft het onderwerp van zichzelf en zijn psyche naar het publiek. Dat lijkt moeilijk vol te houden, op de lange termijn; we al hebben gezien zijn ster dat de bloesem in de hele nieuws-cycli.

Dan is er de meelopers. Britney Spears was ooit zo beroemd dat ze kon andere mensen beroemd door opknoping uit met hen (zie: Federline, Kevin). Door een enorme publieke figuur, Muskus heeft gemaakt ecosystemen volledig gebaseerd is op zichzelf: zijn fans, natuurlijk; een gemeenschap van shorts; diverse klokkenluiders; diverse publiciteit beluste ambtenaren. Er is een hele Elon Musk extended universe — als die er niet waren, ik ben niet zeker dat er zelfs een eetlust voor deze nieuwsbrief.

Er is een hele Elon Musk extended universe

Het hebben van een groot openbaar platform is een probleem elke beïnvloeder uiteindelijk heeft om rekening houden met. Het is mogelijk om te zeggen de verkeerde dingen — per ongeluk de hond van de fluiten, bijvoorbeeld, of mijmeren over het nemen van een eigen bedrijf met behulp van de magische woorden die de overheid bij betrokken en hebben het een veel groter probleem, omdat zo veel mensen zijn aandacht. Het betekent ook dat je zult verantwoordelijk worden gesteld voor de dingen die mensen met wie je je in het openbaar koppelen zeggen of doen, zelfs als je niets te doen met de controverse rond de persoon.

Traditionele beroemdheden zijn glamoureuze — een woord dat in de root-de punten voor de illusie zich in het openbare leven: de archaïsche zin is magie. Muskus, aan de andere kant, is echt. In plaats van te zien ontoegankelijk is, of extern, aan het publiek slechts met sterk gechoreografeerd momenten bedoeld voor het versterken van de Muskus is de afbeelding, Muskus veranderde zichzelf in een beïnvloeder door het aanbieden van iedereen een onverbloemde kijk in zijn successen en mislukkingen. (Kunt u denken aan een ander CEO die routinematig antwoorden op randos op Twitter?)

Die toegankelijkheid is een tweesnijdend zwaard. Het maakt hem gemakkelijker te herkennen dan met de Koks, Zuckerbergs, en Bezoses — wie heeft niet gezegd wat domme shit af en toe? Wie heeft er geen rare ideeën? Maar het kan ook een kliek van megafans, die zien geen kwaad in elk van Muskus acties. Wat gebeurt er in de Muskus show in 2019? U zult hebben om af te stemmen op om uit te vinden.