Elon Musk er den første influencer KONSERNSJEF

0
120

En av grunnene til at jeg aldri har et godt svar på “Hvordan føler du deg om Elon Musk”, er fordi jeg bruker så mye tid på å prøve å finne ut hva faen er det også skjer at jeg sjelden komme seg rundt til å bestemme hvordan jeg føler om det. Dette året i Elon var som å se en realitet TV-show hvor det er ingen regler. Som ren skuespill, Moskus i 2018 var i utgangspunktet uslåelig.

Som et skuespill, Moskus i 2018 var i utgangspunktet uslåelig

Moskus er selskapene hadde et stort år: Tesla-for det meste løst sin Modell 3 produksjon problemer og lagt ut et resultat i tredje kvartal. SpaceX skutt en Tesla Roadster til plass på lanseringen av sin Falcon Heavy, oppgradert Falcon 9 for bedre reusability, annonserte sin første plass turisme passasjer, og fått godkjenning til å lansere sin Starlink internett system, som kan være den største satellitt konstellasjonen i verden.. Kjedelig Selskapet solgt en haug med Ikke-A-Flammekastere før landing kontrakter med flere kommuner for å prøve ut nye systemer for transport og året ble avsluttet med en fest for å feire åpningen av sin test tunnel.

Det er bare gode nyheter. Det var også et stort år for dårlige nyheter. SpaceX forsinket sin test lanserer for den Kommersielle Mannskap programmet og blir vurdert av NASA etter Moskus røykte weed på Joe Rogan podcast. SpaceX ingeniører har utviklet en ubåt for å bidra til å redde barn som er fanget i en Thailandsk hule, og en kamp om hvor mulig det var som en løsning kulminerte i Moskus ringe en hjelpe en “pedo” på Twitter. Tesla hadde produksjonsproblemer, så leveringsproblemer, og en enorm hodepine om Moskus tvitrer han kan ta det private på $420 a dele, og deretter raskt å reversere kurs — lansere en SEK sak at selskapet og Moskus til syvende og sist avgjort. Andre Tesla-prober fra SEK og DOJ ble offentliggjort av selskapet i sin tredje kvartal innlevering, og selskapet nesten gikk tom for kontanter. Oh, og det er noen søksmål (informanter, aksjonærer) og en sak som union aktivitet ble ulovlig undertrykt. Også en rekke sentrale personer går ut av selskapet. Kjedelig Selskapet ble saksøkt til underkastelse på sine planer om å bygge en tunnel system på Vestsiden av LA og California representant innført en slutt mislykket lovforslag for å forby Ikke-A-Flammekastere.

Moskus selv endte opp i flere spats med, blant annet, Donald Trump, medier, Azealia Banks, og investorer som har kort Tesla.

Det er nyheter som er verken bra eller dårlig, bare… bevarte, som inkorporering av Pravda (eller Pravduh), sammen med Moskus er ideen om å lage sin egen versjon av Løk, kalt Dunk!

kanskje opptog er poenget

Men kanskje opptog er poenget. Tenk om de andre tech kulekjøring. Det er Jeff Bezos, hans milliardær plass rival, Washington Post eier og Amazon KONSERNSJEF; Tim Cook, CEO av Apple, selskapet Tesla er ofte sammenlignet med; Mark Zuckerberg, som har vært å ta et bankende for Facebook er feiltrinn; Marc Benioff, som kjøpte et nyhetsmagasin og satt seg inn i en San Francisco business skatt kjempe; og Larry Ellison, som trimmet hans supervillain skjegg og ellers oppholdt seg ut av rampelyset. I form av skuespill og flamboyance, kan du stable dem alle sammen, og de er fortsatt mindre interessant enn Moskus. De er gjerne mindre tilgjengelig.

Noe som kan forklare hvorfor så mange mennesker er investert i Moskus suksess. I motsetning til sine jevnaldrende, Moskus er veldig tilgjengelig, spesielt på Twitter, som dette året har vist. Det er mulig å se Moskus ta beslutninger, revolusjonere beslutninger, og enten lade fremover eller backtrack i sanntid. (Det er mulig at en rekke andre selskaper oppleve ting som Moskus viser oss — uten at noen av oss noen gang klokere.) At tilgjengelighet kan gjøre ham til den aller første Influencer administrerende DIREKTØR, som har mye mer til felles med økende avling av YouTube-stjerner enn noen form for tidligere kjendis administrerende DIREKTØR.

Dette er ikke en ulykke. Det er strategi.

Kjedelig Selskapet er den klareste og mest nylig eksempel på dette. Som et tilfeldig menneske uten personlig tilknytning til Moskus eller klikken hans, du kan fortsatt se ham fant et selskap i real-time, tilsynelatende off-the-cuff. Da kunne du se ham å finne ut noen inntektsgenerering gjennom merch: hatter, flammekastere. Du kan selv se folk å spille med flammekastere, enten ved launch party eller på internett. Det er en luft av DIY rundt hele prosjektet, inkludert tunnelen blir bygget i SpaceX parkering, mye fordi det var stedet der selskapet kunne grave uten å måtte spørre om tillatelse. Og fordi oppdateringer skjedd sporadisk, og det var ingen måte å forutsi når og hvordan du vil ha mer informasjon, kan du i hovedsak var nødvendig for å holde innstilt på å Moskus ‘ s Twitter-konto, hvor det meste av handlingen skjedde.

resultatet er at Moskus er ideer slå hardere enn sine vekt — rett og slett fordi de får så mye oppmerksomhet

Og mens Moskus slettet Facebook-kontoer for sine selskaper og sin egen Instagram-konto, han bodde på steder der han kunne oppmuntre til engasjement: Twitter og YouTube, hvor han kjørte Roadster flyr gjennom rommet slik at alle kan se.

Mye folk betaler oppmerksomhet til forskjellige grunner: håp, schadenfreude, muligheten for å tjene penger, grunnleggende voyeurisme. Men resultatet er at Moskus er ideer slå hardere enn sine vekt — rett og slett fordi de får så mye oppmerksomhet.

Som det skjer, jeg leser noen av feil bøker på en formativ alder og nå er en epistemisk anarkistisk: når det gjelder forskning eller utvikling, det er ingen fuckin’ regler, dude. Så ser Moskus sprette hans ideer av det offentlige i sanntid er trolig det beste eksempelet på hvordan det fungerer. Moskus har en idé, folk engasjere seg. Utveksling av informasjon hones ideer, skaper hype for å selge dem, og omgår noen av gatekeeping-systemer som er kjent for de fleste mennesker i STAMMEN felt.

Moskus har en idé, folk engasjere seg

Når du tenker på Moskus ‘ ideer på tvers av selskapene han kjører, finner jeg det nyttig å ha en hest rase mentalitet: hva er oddsen dette lykkes? Heller enn å si “Nei, dette vil sikkert ikke bestått” eller “Nei, dette vil sikkert lykkes,” kan du gi noen av hans ideer handicap. Odds er, dette fungerer ikke, men hvem vet, kanskje det hest har en veldig god dag, oddsen er dette man vil — hvis hesten blir syk eller jockey må byttes ut.

Dette er ikke isolert til 2018: Moskus er hyperloop hvitt papir gytt en hytte industrien i selskaper forsøker å gjøre det, så vel som en science-virkelig-som pedagogisk mulighet for ingeniørstudenter. Å gjøre ens ideer som offentlig som mulig og så tilgjengelig som mulig gjør det mer tilbøyelige folk vil plukke dem opp og kjøre med dem.

Men det er også fag Moskus og hans selskaper til den risiko som følger med livet som en influencer. Utbrenthet er trolig den største risikoen for at påvirkere ansikt — konstant offentlig gransking, som enhver kjendis kan fortelle deg, er utmattende. For påvirkere, autentisitet er deres kjennetegn, som betyr å la flere mennesker i ukontrollerte omgivelser av deres faktiske liv og krympende de steder hvor de er private personer. Uansett hvor rik eller mektig Moskus blir, for å fortsette å plassere sine ideer i det offentlige øye, han har å utsette seg selv og sin psyke til offentlig ettersyn. Det synes vanskelig å opprettholde på lang sikt, og vi har allerede sett at hans kjendis beefs blomstre i hele nyheten sykluser.

Så er det hengere. Britney Spears var en gang så berømte at hun kunne gjøre andre mennesker berømte ved å henge ut med dem (se: Federline, Kevin). Ved å være en enorm offentlig figur, Moskus har skapt økosystemer basert helt og holdent på seg selv: hans fans, selvfølgelig; et fellesskap av shorts; flere informanter; ulike publisitet-sulten offentlige tjenestemenn. Det er en hel Elon Musk utvidet universet — hvis det ikke var det, jeg er ikke sikker på at det ville også være en appetitt for dette nyhetsbrevet.

Det er en hel Elon Musk utvidet universet

Å ha en stor offentlig plattform er et problem hver influencer til slutt har å regne med. Det er mulig å si feil ting — utilsiktet hund-plystring, for eksempel, eller grubler om å ta en bedrift privat bruk de magiske ordene som får den regjeringen som er involvert — og må det være en mye større opplevelse fordi så mange folk betaler oppmerksomhet. Det betyr også at du vil bli holdt ansvarlig for de tingene folk med hvem du offentlig knytte si eller gjøre, selv om du ikke har noe å gjøre med striden rundt personen.

Tradisjonell kjendiser er glamorøse — et ord som, ved roten, peker på en illusjon som er involvert i det offentlige liv: den arkaiske mening er magisk. Moskus, på den annen side, er ekte. I stedet for å se utilgjengelige eller ekstern, gracing publikum bare med svært koreografert øyeblikk ment å styrke Moskus bilde, Moskus slått seg inn på en influencer ved å tilby alle å gi et innblikk i hans suksesser og fiaskoer. (Kan du tenke på en annen DIREKTØR som rutinemessig svar til randos på Twitter?)

At tilgjengelighet er et tveegget sverd. Det gjør ham lettere å identifisere seg med enn Kokker, Zuckerbergs, og Bezoses — lignende, som ikke har sagt noen dumme dritt noen ganger? Som ikke har rare ideer? Men det kan også skape en gjeng av megafans, som ikke ser noe galt i noen av Moskus handlinger. Hva skjer i Moskus vis i 2019? Du må tune inn for å finne ut.