Elon Musk er den første indflydelsesrige CEO

0
122

En af grundene til, at jeg aldrig har et godt svar til “Hvordan føler du, om Elon Musk” er fordi jeg bruger så meget tid på at forsøge at finde ud af, hvad fanden er selv sker, at jeg sjældent komme rundt til at beslutte, hvordan jeg føler omkring det. Dette år i Elon var som at se en realitet TV-show, hvor der ikke er nogen regler. Som ren skuespil, Moskus i 2018, var dybest set de bedste.

Som en forestilling, Moskus i 2018, var dybest set de bedste

Musk er virksomheder, der havde et stort år: Tesla for det meste løst sin Model 3 produktion problemer og sendt et overskud i tredje kvartal. SpaceX har skudt en Tesla Roadster i rummet på lanceringen af sin Falcon Heavy, opgraderet Falcon 9 for bedre genbrugelighed, annoncerede sin første plads turisme passager, og fik godkendelse til at lancere sin (Starlink internet system, som kunne være den største satellit konstellation i verden.. Det Kedelige Selskab solgte en flok af Ikke-En-Flammekastere før landing aftaler med flere kommuner for at afprøve nye systemer, transit og sluttede året af med en fest fejrer åbningen af sin test tunnel.

Det er bare de gode nyheder. Det var også et stort år for dårlige nyheder. SpaceX forsinket i sin test starter for de Kommercielle Crew-program, og er ved at blive gennemgået af NASA efter Moskus røget weed Joe Rogan podcast. SpaceX ingeniører udviklet en ubåd til at hjælpe med at redde børn, der er fanget i en Thailandsk hule, og en kamp om, hvor realistisk det var som en løsning, der kulminerede i Moskus kalde en redningsmand en “pedo” på Twitter. Tesla havde produktion problemer, så problemer med levering, og en enorm hovedpine om Moskus tweeting han kan tage det privat på $420 en andel, derefter hurtigt vende kursus — lancering af en SEC retssag, at virksomheden og Moskus i sidste ende afgøres. Andre Tesla sonder fra SEK og DOJ blev afsløret af firmaet i sin tredje kvartal ansøgning, og selskabet næsten løb tør for kontanter. Åh, og der er nogle retssager (informanter, aktionærer), og en sag, at eu ‘ s aktivitet var ulovligt undertrykt. Også en masse vigtige mennesker, der har forladt virksomheden. Det Kedelige Selskab, der var sagsøgt i indsendelse om sine planer om at bygge en tunnel system, på Vestsiden af LA, og en California repræsentant indført en i sidste ende forgæves lovforslag om at forbyde Ikke-En-Flammekastere.

Moskus sig selv viklet op i flere gamacher med, skiftevis, Donald Trump, medier, Azealia Banks, og investorer, der kort Tesla.

Der er nyheder, der er hverken godt eller dårligt, bare… bevarede, ligesom indarbejdelse af Pravda (eller Pravduh), sammen med Moskus idé om at skabe sin egen version af Det Løg, der hedder Bump!

måske er det skuespil, der er det punkt,

Men måske er det skuespil, der er pointen. Tænk om andre tech-mogulerne. Der er Jeff Bezos, hans milliardær plads rival, Washington Post ejer og Amazon, den administrerende DIREKTØR, Tim Cook, CEO for Apple, en virksomhed Tesla er ofte i forhold til; Mark Zuckerberg, der har taget et slag for Facebook ‘ s fejltrin, Marc Benioff, der har købt et nyhedsmagasin og placeret sig selv i en San Francisco erhvervsskat kamp, og Larry Ellison, der klippede hans supervillain skæg og ellers holdt sig ude af rampelyset. I form af skuespil og farvepragt, du kan stable dem alle sammen og de er stadig mindre interessant end Moskus. De er helt sikkert mindre.

Hvilket kan forklare, hvorfor så mange mennesker er investeret i Moskus ‘ s succes. I modsætning til sine jævnaldrende, Moskus er meget tilgængelige — især på Twitter, som i år har vist. Det er muligt at se Moskus træffe beslutninger, forny beslutninger, og oplade enten frem eller tilbage i real tid. (Det er muligt, at mange andre virksomheder oplever ting, som Moskus viser os, — uden at nogen af os nogensinde klogere.) At tilgængelighed kan gøre ham den allerførste Indflydelsesrige administrerende DIREKTØR, der har meget mere til fælles med den stigende bestand af YouTube-stjerner end nogen form for tidligere kendte administrerende DIREKTØR.

Dette er ikke en ulykke. Det er strategi.

Det Kedelige Selskab af de klareste og mest nyligt eksempel. Som et tilfældigt menneske med nogen personlig forbindelse til Moskus eller hans klike, kan du stadig se ham har fundet en virksomhed i realtid, tilsyneladende off-the-cuff. Så kunne du se ham finde ud af nogle indtjening gennem merch: hatte, flammekastere. Du kan endda se folk spille med flammekastere, enten ved lanceringen part, eller på internettet. Der er en stemning af DIY omkring hele projektet, herunder tunnelen er bygget i SpaceX parkeringspladsen, fordi det var det sted, hvor virksomheden kan grave uden at bede om tilladelse. Og fordi de opdateringer, der skete sporadisk, og der var ingen måde at forudsige, hvornår eller hvordan du vil have flere oplysninger, du var i det væsentlige, der kræves for at stay tuned i at Moskus ‘ s Twitter-konto, hvor de fleste af de tiltag, der er sket.

nettoresultatet er, at Moskus ideer punch hårdere end deres vægt — simpelthen fordi de får så meget opmærksomhed

Og mens Moskus slettede Facebook-konti for sine virksomheder, og hans egen personlige Instagram-konto, at han opholdt sig på steder, hvor han kunne fremme engagement: Twitter og YouTube, hvor han streamet Roadster, der flyver gennem rummet, så alle kan se.

En masse mennesker betale opmærksomhed af forskellige grunde: håber, skadefryd, mulighed for at lave penge, grundlæggende voyeurisme. Men nettoresultatet er, at Moskus ideer punch hårdere end deres vægt — simpelthen fordi de får så meget opmærksomhed.

Som det sker, jeg har læst nogle af de forkerte bøger på en formative alder, og nu er en epistemisk anarkistiske: når det kommer til videnskab og fremskridt, der er ingen fuckin’ regler, dude. Så ser Moskus hoppe hans ideer fra offentligheden i real time er nok det bedste eksempel på, hvordan det fungerer. Moskus har en idé; folk engagere sig. Udveksling af oplysninger hones de ideer, skaber hype for at sælge dem, og forbigår nogle af de gatekeeping-systemer, der er velkendte for de fleste mennesker i STAMMEN felter.

Moskus har en idé; folk engagere sig

Når du tænker om Moskus ‘ s ideer på tværs af de selskaber, han kører, jeg finder det nyttigt at have en hest race mentalitet: hvad er oddsene for at dette lykkes? Snarere end at sige “Oh, dette vil helt sikkert ikke”, eller “Åh, det vil helt sikkert lykkes,” kan du give nogle af sine ideer ulemper. Odds er, at denne ikke vil arbejde, men hvem ved, måske, som vil hesten har en meget god dag, odds er, vil denne — medmindre hesten bliver syg eller jockey, der skal udskiftes.

Dette er ikke isoleret til 2018: Musk er hyperloop hvide papir affødt en hytte industri, virksomheder forsøger at gøre det, så godt som en videnskab-fair-som pædagogisk mulighed for ingeniørstuderende. Gør idéer, som publikum som muligt og så let tilgængeligt som muligt, gør det folk mere tilbøjelige vil samle dem op og køre med dem.

Men det er også emner, Moskus og sine virksomheder, at de risici, der følger med livet som en indflydelsesrige. Udbrændthed er nok den største risiko for, at personer med ansigt — konstant offentlig kontrol, som enhver celebrity kan fortælle dig, er udmattende. For influencers, autenticitet er deres kendetegnende, hvilket betyder, at lade flere mennesker i ukontrollerede omgivelser af deres faktiske liv og faldende de steder, hvor de er private mennesker. Uanset, hvor rig eller magtfulde Moskus bliver, for at fortsætte med at placere sine ideer, i det offentlige øje, han har til at underkaste sig selv og sin psyke til offentlig kontrol. Der synes svært at opretholde på længere sigt; vi har allerede set hans kendte beefs blomstre i hele nyheden cykler.

Så er der de tilhængere. Britney Spears var engang så berømte, at hun kunne gøre andre mennesker berømt ved at hænge ud med dem (se: Federline, Kevin). Ved at være en enorm offentlig figur, Moskus har skabt økosystemer baseret udelukkende på sig selv: hans fans, naturligvis; et fællesskab af shorts, og flere informanter; forskellige reklame-sultne offentligt ansatte. Der er en hel Elon Musk udvidet universet — hvis der ikke var, er jeg ikke sikker på der ville endda være en appetit for dette nyhedsbrev.

Der er en hel Elon Musk udvidet univers

At have en stor offentlig platform er et problem, hver indflydelsesrige i sidste ende er til at regne med. Det er muligt at sige de forkerte ting — uforvarende hund-fløjte, for eksempel, eller drømmende om at tage en virksomhed, privat bruger det magiske ord, at få regeringen involveret i — og har det en meget større del, fordi så mange mennesker er opmærksomme. Det betyder også, at du vil blive holdt ansvarlig for de ting, folk med hvem du offentligt knytte sige eller gøre, selv hvis du ikke har noget at gøre med kontroverser omkring denne person.

Traditionelle berømtheder er glamourøse — et ord, der, ved roden, påpeger, at det er illusion, der er involveret i det offentlige liv: sin gammeldags betydning er magi. Moskus, på den anden side, er ægte. I stedet for at se utilgængelige eller fjernbetjeningen, graciøse offentlige kun med meget koreograferet øjeblikke beregnet til at styrke Moskus billede, Moskus forvandlet sig til en indflydelsesrige ved at tilbyde alle en rene kig ind i hans succeser og fiaskoer. (Kan du tænke på en anden DIREKTØR, der rutinemæssigt svar til randos på Twitter?)

At tilgængelighed er et tveægget sværd. Det gør ham lettere at identificere sig med end de Kokke, Zuckerbergs, og Bezoses — gerne, og hvem har ikke sagt nogle dumme lort indimellem? Der ikke har underlige ideer? Men det kan også skabe en klike af megafans, der ser noget forkert i nogen af Moskus handlinger. Hvad sker der i Moskus vis i 2019? Du bliver nødt til at tune ind, for at finde ud af.