Velkommen til Marwen er Robert Zemeckis’ mest afslørende film — og hans værste

0
121

Robert Zemeckis’ film har aldrig følt mig særlig personlige. Det er ikke, at han mangler et synspunkt, eller investeringer i hans arbejde. Det er bare, at når han begyndte at forstærke de zippy komedie af hans tidligste film, som jeg Ønsker at Holde Din Hånd og Brugte Biler, med eventyr, action og effekter arbejde af Tilbage til Fremtiden eller Hvem Snørede Roger Rabbit, han har mest ofte syntes at være interesseret i at fortælle historier gennem teknologiske udfordringer og fornyelser.

Selv hans mere åbenlyst følelsesmæssige film spiller ikke som handlinger af soul-blottelse. Hans 1994 Bedste Billede-vindende Forrest Gump, for eksempel, har heartstring-lampe øjeblikke. Men det er stadig en picaresque komedie, der fordobler som en udvidet demo reel om kunst problemfrit integreret visuelle effekter, fra digitalt fjernet lemmer for at CG-sødet solnedgange og augmented flok billeder, der alle er indført længe, før denne form for teknologi blev hverdagskost. Gump har været et væsentligt referencepunkt i marketing Velkommen til Marwen, Zemeckis’ seneste projekt: nye film, plakater har stjernede Steve Carell, der sidder på en bænk, som Hanks på Forrest Gump plakater, og de navn-tjek de tidligere film. Men Marwen er mere selv-afslørende end Gump, eller en tidligere Zemeckis projekt. Det kan også være den værste film, han nogensinde har lavet.

Tidligere konkurrenter til dette afsnit omfatter The Polar Express, Beowulf, og A Christmas Carol, hans trilogi af motion-capture-animeret film fra den tid, hvor Zemeckis besluttet, 3-D animation, og en unmoored virtuelle kamera repræsenterede de fremtidige film. Velkommen til Marwen returnerer ham til den uhyggelige dal for at tilpasse den virkelige historie af Mark Hogancamp, afhængigt af 2010 dokumentarfilm Marwencol. Hogancamp var offer for en hadforbrydelse — han var voldsomt slået uden for en bar efter at have indrømmet sin interesse i cross-dressing. Han endte med hjerneskade, og mistede meget af sin hukommelse. Når han fik ud af det hospital, han har kanaliseret sine traumer i kunst, at skabe World War II-scener i en skala Belgiske landsby, som han kaldte Marwencol, og befolkede med dukker, der ligner ham, og andre figurer i hans liv.

Zemeckis bruger sin tekniske dygtighed til at tage et film publikum ind i en dukke-landsby, som nu hedder Marwen. Han stadier fuld sekvenser, hvor Mark (Carell) forestiller sig, soldat hans alter-ego, “Hogie,” samspil med en gruppe af kvindelige ass-kickers. Dukkerne er realistisk animeret, ved hjælp af de ansigter på de rigtige aktører (herunder Merritt Weaver og Janelle Monáe) på toppen stiv, modellervoks organer. Filmen åbner med Mærket allerede fordybet i sin dukke verden, og meget meget undgå uden en, hvor hans advokat insisterer på, at han skal møde op på hans angribere’ strafudmåling for at gøre det klart, at omfanget af deres forbrydelser. Når Nicol (Leslie Mann), som bevæger sig på tværs af gaden og gør venligt tilnærmelser mod hendes nye nabo, Mark gør noget, filmen medfører, at han ofte har gjort i fortiden: Han inkorporerer en Nicol-lignende dukke i hans Nazi-kampe scenarier, der forsøger at bygge bro hans virkelige og fantasi liv.

Foto: Universal Pictures

Velkommen til Marwen kunne have taget en meget værre tilgang til en masse af sine plot point. Nicol har et latterligt onde ex-kæreste, der lurer omkring, men filmen handler ikke om at tvinge en falsk konfrontation mellem ham og Mark. Og Mark er sød, men filmen ikke helt romanticize ham, eller elide de måder, som hans dukke projekt akavet skildrer sin seksuelle interesser. Der er en nøgle emotionel konfrontation mellem Mark og Nicol, at Zemeckis skud i en ubrudt, ubøjelige to-shot, upping spænding ved simpelthen at nægte at skære omkring dem, som de står ansigt til ansigt.

Gennem hele filmen, Zemeckis, som altid bruger sit kamera med ynde. Ligesom hans engang samarbejdspartner Steven Spielberg, han ved, hvordan til effektivt at fange visuel information i flydende kamerabevægelser, at holde geografi af hans indstillinger klart og rent, snarere end at skære dem i glemmebogen. Men mens Marwen er en mindre act af showmanship end andre af hans seneste live-action film, det er også mere eksplicit om sin brug af effekter.

Zemeckis ingeniører nogle imponerende overgange mellem Mark ‘ s virkelige verden, og dukken verden, men de er ikke specielt lang. De visuelle effekter er designet til at give et levende, hyper-fast version af Mark ‘s fantasy land, mere bevidst mærkelige end Zemeckis’ mo-cap eksperimenter. Men dukken sekvenser er så selvfølgelig designet til at tilbyde knap skjult kommentar om Mark ‘ s psyke, at de ikke har meget ikke-metaforisk vejrtrækning værelse. Både dukker og den “rigtige” tegn, har en tendens til at tale i redegørelsen, og filmen tager en skematisk fremgangsmåde, som dæmper dens følelsesmæssige toner, nogle gange umiddelbart efter at finde dem.

Foto: Universal Pictures

Selv med den omfattende make-tro, det er svært at virkelig komme ind i Mark ‘ s hoved, når tegn holde ankommer til at levere lige den rigtige information til publikum, eller spørge Mærke til at gøre det samme. Når filmen kan godt finde på at tilbageholde oplysninger, er det svært at forstå hvorfor. Den åbenbaring, at Mark har mistet det meste af sin hukommelse, for eksempel, ankommer overraskende sent, og det er leveret i en henkastet måde, der aldrig kommer tilbage omkring til et payoff. Tegn stiller nok spørgsmål om Mark stand til at lave den redegørelse, så lad det falde.

Det kunne være, at Mark ‘ s psykologi ikke meget interesse Zemeckis. Ved den tid Velkommen til at Marwen er farende gennem sin store retssalen tale, filmen er blevet en afhandling om brug af visuelle effekter, som storytelling værktøj — og måske ved et uheld, en redegørelse for deres grænser. Mens filmen kommer ud til fordel for Mark ved hjælp af sine dukker for terapi, mens også over hans virkelige verdens problemer, klodsethed af denne rejse, føles som Zemeckis forsøger at løse følelsesmæssige problemer med den teknologiske løsninger.

Omhyggeligt detaljerede CG dukker ikke ligefrem banebrydende tech, men de laver en spændende stand-in for director ‘ s bekymringer, med de “rigtige” Mærke som en director ‘ s avatar. Som for at understrege forbindelsen (og underminere den sande historie komponent), Marwen er drysses rundhåndet med referencer til andre Zemeckis film. På et tidspunkt, Mark bygger en tidsmaskine, der ser en masse som flyvende DeLorean fra Tilbage til Fremtiden Del II. Hogie vrider hovedet rundt 180 grader, som en af kvinderne i Død Bliver Hendes. Der er endda en bevægende lastbil tydeligt mærket Allierede, eventuelt efter direktørens tidligere World War II-relaterede film.

Foto: Universal Pictures

Filmen, som hans post-mocap film Fly, og Den Gang, integreret imponerende visuelle effekter til det meste-live-action-historier med vægt på en “rigtig” camera bag dem, snarere end den imponerende, men også umuligt digital suser af hans animerede arbejde. Ingen af dem er helt så festlige som hans bedste tidligere arbejde (selv om de Allierede undervurderede kommer tæt på), og mocap film er mere interessante eksperimenter end fuld-på crowd-pleasers. Zemeckis’ historie om at spille med tekniske værktøjer og skubbe den visuelle konvolut gør Velkommen til Marwen spille, passende nok, som en hybrid. Det er både et bevidst forsøg på at generobre nogle af de følelsesmæssige magic af hans succeser, og en klinisk analyse af, hvordan netop humanistisk, men effektdrevet filmproduktion er meningen at arbejde. Disse kvaliteter gør det fascinerende, men ikke som en fortælling — eller endda som en demo reel. Zemeckis synes at mene, at han viser hjerte. I stedet, han er messily dissekering af det.

Velkommen til Marwen vil være i bred biografpremiere i Usa, on December 21st, 2018.