Spotify og Wixen betale musikk forlag $1.6 milliarder rettssak

0
117

Spotify og musikk forlag Wixen har avtalt å avvise $1.6 milliarder søksmål Wixen arkivert tilbake i 2017. Søksmålet Wixen rettet mot streaming-tjenesten hevdet at Spotify ble med låter fra artister representert — som Tom Petty og Rage Against the Machine — ulovlig som Spotify ikke hadde sendt fysiske brev til låtskrivere for å få “direkte eller obligatorisk mekanisk lisens” for bruk på plattformen.

I tillegg til klagen at Spotify ble involvert i brudd på opphavsretten ved å unnlate å sende disse papir varsler, Wixen hevdet også at Spotify ble unnlater å betale ut låtskriver royalties om lag 21 prosent av tiden. Som kompensasjon, spurte for $150,000 i lovbestemte skader per sang, som er hvordan selskapet kom på $1,6 milliarder prislapp.

Wixen og Spotify annonserte oppløsning av søksmål i en uttalelse.

Wixen Music Publishing, Inc. og Spotify, USA Inc. har blitt enige om en endelig avvisning av søksmålet arkivert av Wixen Music Publishing sent i fjor. Konklusjonen av at søksmål er en del av en større virksomhet partnerskap mellom partene, noe som rettferdig og rimelig løser de rettslige krav fremsatt av Wixen Music Publishing knyttet til tidligere lisensiering av Wixen katalog og etablerer en gjensidig-fordelaktige forhold for fremtiden.

TechCrunch merk at de to enhetene hadde vært å arbeide mot en løsning for noen tid. Tidligere dette året, en dommer innvilget en forlengelse til å svare på innlevering fordi det var “løpende avregning diskusjoner.” Denne tendensen vil fortsette ga domstolene inntil 21. desember til å svare.

I fremtiden, Musikk Modernisering Loven skal løse dette problemet fra å være et problem. En del av MMA er at det er slutt på bulk melding om forsett prosessen for låtskrivere, som krever levering av papir merknader Wixen opprinnelig arkivert sin sak over. Imidlertid, den nye MMA lover gjelder kun for royalty tvister som oppstår etter 1. januar 2018, noe som betyr at den Wixen tvist er fritatt.