Spotify och Wixen reglera music publishing bolagets $1.6 miljarder stämning

0
101

Spotify och musik förlag Wixen har enats om att avsätta $1.6 miljarder stämning Wixen filed tillbaka i och med 2017. Rättegången Wixen väckts mot streaming-tjänsten hävdade att Spotify med låtar från artister representerade — som Tom Petty och Rage Against the Machine — illegalt som Spotify hade inte skickat fysiska brev till låtskrivare för att få “ett direkt eller obligatorisk mekaniska licens” för användning på plattformen.

I tillägg till de klagomål som Spotify ägnade sig åt upphovsrättsintrång genom att strunta i att skicka dessa papper anmälningar, Wixen hävdade också att Spotify var att inte betala ut låtskrivare royalties cirka 21 procent av tiden. Som kompensation, det bad för $150,000 lagstadgade skadestånd per låt, vilket är hur företaget kom till $1.6 miljarder prislapp.

Wixen och Spotify meddelade upplösningen av stämningsansökan i ett uttalande.

Wixen Music Publishing, Inc. och Spotify USA Inc. har kommit överens om att ett sista avsked av den stämning inlämnad av Wixen Music Publishing i slutet av förra året. Slutsatsen av att tvisten är en del av ett bredare partnerskap mellan parterna, som rättvist och rimligt löser rättsliga anspråk som gjorts av Wixen Music Publishing avseende tidigare licensiering av Wixen: s katalog och upprättar en ömsesidigt fördelaktig relation för framtiden.

TechCrunch konstaterar att de två enheterna hade varit att arbeta mot en lösning för en längre tid. Tidigare i år, en domare som beviljats en förlängning för att bemöta ansökan eftersom det var “pågående avvecklingen diskussioner.” Denna fortsättning gav domstolarna fram till 21 December på sig att svara.

I framtiden, Musik Modernization Act bör lösa den här specifika frågan från att vara ett problem. En del av MMA är att det slutar huvuddelen anmälan om avsikt process för låtskrivare, som kräver leverans av papper meddelanden Wixen ursprungligen lämnat in sin stämning över. Men den nya MMA lagar gäller endast royalty tvister som uppstår efter den 1 januari 2018, vilket innebär att den Wixen tvister är undantagna från skatteplikt.