Spotify en Wixen de afwikkeling van de music publishing bedrijf $1,6 miljard rechtszaak

0
97

Spotify en music publishing bedrijf Wixen hebben onderling afgesproken om het ontslag van de $1,6 miljard rechtszaak Wixen gearchiveerd terug in 2017. De rechtszaak Wixen ingesteld tegen de streaming service betoogd dat Spotify met nummers van artiesten die het vertegenwoordigd — als Tom Petty en Rage Against the Machine — illegaal als Spotify had niet verzonden fysieke letters te songwriters te verkrijgen “een directe of verplichte mechanische licentie” voor gebruik op het platform.

Naast de klacht dat Spotify zich schuldig maakte aan schending van het auteursrecht met betrekking tot het verzenden van deze papieren meldingen, Wixen beweerde ook dat Spotify niet te betalen songwriter royalty ‘ s ongeveer 21 procent van de tijd. Als compensatie gevraagd voor $150.000 in statutaire schade per song, dat is hoe het bedrijf aangekomen bij de $1,6 miljard prijskaartje.

Wixen en Spotify heeft aangekondigd de ontbinding van de rechtszaak in een verklaring.

Wixen Music Publishing, Inc. en Spotify USA Inc. zijn overeengekomen om een definitief ontslag van de rechtszaak aangespannen door Wixen Music Publishing eind vorig jaar. De conclusie van dat geschil is een onderdeel van een breder partnerschap tussen de partijen, die eerlijk en redelijk verhelpt de wettelijke aanspraken van Wixen Music Publishing met betrekking tot het verleden licentie van Wixen de catalogus en stelt een wederzijds voordelige relatie voor de toekomst.

TechCrunch merkt op dat de twee entiteiten had gewerkt naar een oplossing voor een bepaalde tijd. Eerder dit jaar, een rechter die een extensie om te reageren met het indienen omdat er “permanente nederzetting discussies.” Deze voortzetting gaf de rechter tot 21 December te reageren.

In de toekomst, de Muziek Modernization Act moet het oplossen van dit specifieke probleem van een probleem. Een onderdeel van het MMA is dat het einde van de bulk van de kennisgeving van het voornemen proces voor songwriters, die vereist dat de levering van het papier mededelingen Wixen oorspronkelijk diende de rechtszaak over. Echter, de nieuwe MMA wetten zijn alleen van toepassing op royalty ‘ s, is voor geschillen die optreden na 1 januari 2018, wat betekent dat de Wixen geschil is vrijgesteld.