Slakk er å forby personer med bånd til Iran selv om de har forlatt landet

0
112

Denne morgenen, mange Slakk brukere med bånd til Iran oppdaget at deres kontoer hadde blitt brått deaktivert. Det forbud berørte brukere som bor så langt som Finland, Canada og Usa, og mange med få gjenværende bånd til Iran i enten statsborgerskap eller fysisk tilstedeværelse.

“For å være i samsvar med eksportkontroll og økonomiske sanksjoner lover…Slakk forbyr uautorisert bruk av sine produkter og tjenester i visse sanksjonert land,” innkalling fra Slakk lese. “Vi har identifisert ditt lag/konto som stammer fra et av disse landene og stenge kontoen med umiddelbar virkning.” Brukerne fikk ingen advarsel, og hadde ikke tid til å lage arkiver eller på annen måte sikkerhetskopiere data.

Det ble en brå påminnelse om at det er bred rekkevidde av OSS tech sanksjoner, og et tegn på hvor tilfeldig selskaper når det gjelder håndhevingen av dem.

I en uttalelse til Randen, Slakk sa at det er i samsvar med alle OSS forskrift om sperrede land, og som et resultat, forbyr Slakk bruk i Cuba, Iran, Nord-Korea, Syria og “Krim-regionen i Ukraina.”

Det er uklart hva som utløste dagens streng av deactivations, men det virker sannsynlig å spore tilbake til bruk av IP-adresser i Iran. “Hvis våre systemer indikerer et arbeidsområde primære eier har en IP-adresse som stammer fra en utpekt sanksjonert land, hele arbeidsområdet vil være deaktivert,” en Slakk representant fortalte Randen. “Hvis noen mener noe vi tok ble gjort ved en feil, vil vi gjennomgå ytterligere.”

Brukere som mener de ble deaktivert i feil oppfordres til å sende e-post til selskapet på feedback@slack.com for å starte en gjennomgang.

Mange Iranske ex-pats se selskapets tolkning av sanksjoner som altfor bredt, går langt utover den faktiske begrensninger satt på plass av den AMERIKANSKE regjeringen. “De er enten inhabil på OFAC tolkning eller rasistiske,” sa Oxford forsker Mahsa Alimardani, som spesialiserer seg på kommunikasjon verktøy i Iran.

De fleste teknologi-eksport til Iran er ulovlig i henhold til OSS egne regler, spesielt når de eksporterer involverer finansielle transaksjoner. Men siden 2014, AMERIKANSKE sanksjoner, har inntatt en generell lisens for personlig kommunikasjon verktøy, som er beskrevet i lisensen som “gebyr-baserte tjenester hendelsen til utveksling av personlig kommunikasjon over Intemet, slik som instant messaging, chat og e-post, sosiale nettverk, deling av bilder og filmer, surfing på nettet, og blogging.” At klausulen er vanligvis forstått å inkludere tjenester som Slakk.

“Å oppdage en Iransk IP-adresse på en betalt konto (som antas å være for business) logg på som en krenkelse av sanksjoner er en feil tolkning av disse bestemmelser,” Alimardani sier. “I beste fall er det over-forordning for å hindre noen form for misforståelse eller mulige fremtidige problemer med OFAC.”

Men mekanikerne av sanksjoner håndheving gjøre det enklere for bedrifter å forby først og spør spørsmål senere. Kostnaden for brudd på AMERIKANSKE sanksjoner kan være enorme, mens kostnaden for å deaktivere en forsvarlig konto er relativt små. I mange tilfeller er selskapene foretrekker å unngå detaljer om sanksjoner lisensiering av frykt for å gjøre en kostbar feil. Google steder-på samme måte bred restriksjoner på Google Cloud og App Engine, selv om Google Play-Butikken og iOS App Store er tilgjengelig under personlig kommunikasjon lisens.

Spesielt, Slakk har møtt noen tilsvarende problemer fra regjeringen i Iran. I motsetning til mange USA-baserte web services, Slakk er ikke blokkert av Iran ‘ s interne web-filtre, og lett belastning fra IP-adresser i landet.

Trump administrasjonen har vokst mer aggressive om å iverksette sanksjoner i utlandet i løpet av de siste månedene, særlig mot Huawei, som er basert i Kina og ikke betrakter seg selv som er underlagt AMERIKANSKE sanksjoner. Tidligere denne måneden, Huawei CFO Meng Wanzhou ble arrestert i Canada på mistanke om brudd på AMERIKANSKE sanksjoner mot Iran, noe som utløser en pågående internasjonale hendelsen.