De grote tabak besteed $12,8 miljard om een voorproefje te krijgen van Juul

0
104

Altria, een reus in de wereld van de tabak conglomeraten, besteed $12,8 miljard dollar voor de aankoop van een 35 procent minderheidsbelang in Juul, een bedrijf dat momenteel domineert de e-sigaret van de markt. Deze deal zet de waarde van Juul in een eye-popping $38 miljard dollar, meer dan een verdubbeling van de $15 miljard waardering van eerder dit jaar.

Sommige details van de deal werden voor het eerst gemeld in de Wall Street Journal op woensdag, en geruchten van een dergelijke deal, circuleren al weken. De aankoop geeft Altria, het bedrijf achter Marlboro sigaretten in de Verenigde Staten, een groot deel van de booming e-sigaret van de markt.

“Wij nemen een belangrijke actie voor te bereiden op een toekomst waarin volwassen rokers overweldigend kies dan voor niet-brandbare producten over sigaretten,” Howard Willard, Altria CEO zei in een verklaring.

Juul zag een enorme 641 procent piek in de verkoop van 2016 naar 2017

Bedrijven als Altria, die afhankelijk zijn van de verkoop van traditionele tabaksproducten zoals sigaretten, gezien brandbare gebruik van tabak daling in de afgelopen jaren, zelfs als vaping is steeds meer populair. En terwijl de Grote Tabak geleid dat de e-sigaret van de markt vroeg, Juul zag een enorme 641 procent piek in de verkoop van 2016 naar 2017, volgens een recente analyse van de Centers for Disease Control and Prevention. Het merk nu meer dan 70 procent van de markt.

Heb je informatie over vaping, de e-sigaret van marketing, of Juul? E-mail de auteur rachel@theverge.com of gebruik SecureDrop of Signaal om veilig verzenden van berichten en bestanden naar De Berm, zonder dat uw identiteit bekend wordt.

In plaats van het branden van tabak tot het leveren van een nicotine-hit, e-sigaretten een batterij gebruiken voor het verwarmen van een vloeistof die geeft de gebruiker dezelfde soort van kick. Juul bepaalde formule heeft bewezen ongelooflijk aantrekkelijk onder de gebruikers, waardoor ze, op zijn beurt, ongelooflijk aantrekkelijk voor Altria, die worstelde vaste voet te krijgen in de elektronische sigaret van de markt. Altria gesloten twee van haar eigen e-sigaret merken, MarkTen en Groene Rook, eerder deze maand. Geen merk is zo populair bij de consumenten als Juul.

Juul ‘ s populariteit, terwijl aantrekkelijk voor de zakelijke belangen, ook heeft gekregen in de problemen onlangs met de ambtenaren volksgezondheid. De Chirurg Generaal zogenaamde jeugd vaping een epidemie van deze week, na meerdere lijnen van onderzoek toonde aan dat de tiener het gebruik van producten zoals Juul had spiked in het afgelopen jaar. Nog voordat de Food and Drug Administration beperkt de verkoop van e-sigaret producten in kindvriendelijke smaken, Juul toegezegd te stoppen met de levering van zijn fruitige en woestijn-smaak van peulen brick-and-mortar winkels. Het bedrijf is ook verwijderd uit de social media accounts, die had bekritiseerd voor hun aantrekkingskracht op jonge mensen.

“Sommige Juul medewerkers zijn boos door hun bedrijf gesprekken met Altria”

Hoe deze omgaan met de Grote Tabak ontvangen zal worden valt nog te bezien, maar in sommige kringen is het naar verluidt al omstreden. Als de Wall Street Journal-notities: “Sommige Juul medewerkers zijn boos door hun bedrijf gesprekken met Altria, zeggende: het is een verraad van het opstarten van de missie om te helpen sigaret rokers overschakelen naar minder schadelijke producten.”

Die kritiek was niet verloren op Juul ‘ s hoger-ups. “We begrijpen de ophef en de kritiek die wordt geleverd met een aansluiting en samenwerking met de grootste tobacco company in de verenigde staten. We waren sceptisch.” Juul CEO Kevin Burns schreef in een verklaring. “Maar in de loop van de laatste paar maanden waren we overtuigd door de daden, niet woorden, die in feite is dit partnerschap kan helpen bij het versnellen van ons succes schakelen volwassen rokers.”

Als onderdeel van de deal, Altria zal laten Juul hebben toegang tot de informatie voor de klant, waardoor het verzenden van Juul advertenties aan mensen die het kopen van Altria. Het bedrijf heeft ook plannen om een stok Juul berichten direct in verpakkingen van Altria-geproduceerde sigaretten. Juul zal zorgen voor de controle van de vennootschap, en volgens CNBC, het is met 1500 medewerkers zal splitsen in een $2 miljard euro bonus.