Big tobacco bare brukt $12,8 milliarder kroner for å få en smak av Juul

0
114

Altria, en gigantisk i verden av tobakk konsernene, er bare brukt $12.8 milliarder dollar for å kjøpe en 35 prosent minoritetens eierandel i Juul, et selskap som i dag dominerer e-sigarett markedet. Denne avtalen setter verdien av Juul på en oppsiktsvekkende $38 milliarder dollar, mer enn det dobbelte av 15 milliarder dollar verdsettelse fra tidligere i år.

Noen detaljer om avtale ble først rapportert i the Wall Street Journal onsdag, og ryktene om en slik avtale har sirkulert i flere uker. Kjøpet gir Altria, selskapet bak Marlboro sigaretter i Usa, en store deler av den blomstrende e-sigarett markedet.

“Vi tar betydelige tiltak for å forberede seg på en framtid der voksne røykere overveldende velge ikke-brennbare produkter over sigaretter,” Howard Willard, Altria KONSERNSJEF sa i en uttalelse.

Juul så en massiv 641 prosent økning i salg fra 2016 til 2017

Selskaper som Altria, som er basert på salg av tradisjonelle tobakksprodukter, som sigaretter, har sett brennbart bruk av tobakk nedgang i de siste årene, selv som vaping har blitt stadig mer populære. Og mens Store Tobakk led e-sigaretten markedet tidlig på, Juul så en massiv 641 prosent økning i salg fra 2016 til 2017, ifølge en fersk analyse fra Centers for Sykdom Kontroll og Forebygging. Den splitter nå dominerer mer enn 70 prosent av markedet.

Har du informasjon om vaping, e-sigarett markedsføring, eller Juul? E-post forfatteren på rachel@theverge.com eller bruk SecureDrop eller Signal til godt sende meldinger og filer til Randen uten å avsløre din identitet.

I stedet for å brenne tobakk for å levere en nikotin hit, e-sigaretter bruke et batteri til å varme opp en væske som gir brukeren den samme slags kick. Juul er bestemt formel har vist seg å være utrolig tiltalende blant brukere, noe som gjør dem, i sin tur, utrolig attraktivt å Altria, som slet med å få et fotfeste i elektronisk sigarett markedet. Altria lukket to av sine egne e-sigarettmerker, MarkTen og Grønn Røyk, tidligere denne måneden. Verken merket ble så populært med forbrukere som Juul.

Juul ‘ s popularitet, mens attraktivt for en virksomhet, har også fått den inn i problemer nylig med offentlige helsemyndigheter. Surgeon General kalt youth vaping en epidemi denne uken, etter flere linjer med forskning viste at ungdoms bruk av produkter som Juul hadde eksplodert det siste året. Selv før Food and Drug Administration begrenset salg av e-sigaretten produkter i kid-vennlig smaker, Juul lovet å slutte å levere sin fruktig – og ørken-flavored pods til murstein og mørtel butikker. Selskapet har også ryddet ut sitt sosiale medier-kontoer, som hadde blitt kritisert for sin appell til unge mennesker.

“Noen Juul ansatte har blitt opprørt av selskapets samtaler med Altria”

Hvordan dette tilbyr med Store Tobakk vil bli mottatt gjenstår å se, men i enkelte kretser, det er visstnok allerede omstridt. Som Wall Street Journal-notater: “Noen Juul ansatte har blitt opprørt av selskapets samtaler med Altria, sier det er et svik mot oppstart har som oppgave å hjelpe sigarett røykere bytte til mindre skadelige produkter.”

At kritikken var ikke tapt på Juul er høyere-ups. “Vi forstår uenighet og skepsis som kommer med en tilknytning til og samarbeid med de største tobacco company i USA. Vi var skeptiske, så vel.” Juul administrerende DIREKTØR Kevin Burns skrev i en uttalelse. “Men i løpet av de siste månedene var vi overbevist av handlinger, ikke ord, som faktisk dette samarbeidet kunne bidra til å akselerere vår suksess bytte voksne røykere.”

Som en del av avtalen, Altria vil la Juul har tilgang til sin informasjon om kunden, slik at det å sende Juul annonser til folk som kjøper Altria. Selskapet har også planer om å holde seg Juul meldinger direkte i pakker på Altria-produsert sigaretter. Juul vil opprettholde kontroll over selskapet, og i henhold til CNBC, det er for 1500 ansatte vil dele en $2 milliarder kroner i bonus.