Big tobacco bara spenderat $12,8 miljarder euro för att få en smak av Juul

0
98

Altria, en jätte i världen av tobak konglomerat, bara spenderat $12,8 miljarder dollar för att köpa en 35-procentiga minoritetsandel i Juul, ett företag som för närvarande dominerar den e-cigarett marknaden. Den här affären sätter värdet av Juul på en häpnadsväckande $38 miljarder dollar, mer än en fördubbling av $15 miljarder värdering från tidigare i år.

Vissa detaljer i affären var först rapporterade Wall Street Journal på onsdagen, och rykten om en sådan affär har cirkulerat i flera veckor. Köpet ger Altria, företaget bakom Marlboro cigaretter i Usa, en stor del av den snabbt växande e-cigarett marknaden.

“Vi vidtar betydande åtgärder för att förbereda sig för en framtid där vuxna rökare väljer överväldigande icke-brännbara produkter över cigaretter,” Howard Willard, Altria VD sade i ett uttalande.

Juul fick en massiv 641 procent topp i försäljningen från 2016 till 2017

Företag som Altria, som förlitar sig på försäljning av traditionella tobaksprodukter som cigaretter, har sett brännbart tobaksbruk nedgång under senare år, även som vaping har tiden blivit allt mer populära. Och medan Big Tobacco led e-cigarett marknaden tidigt, Juul fick en massiv 641 procent topp i försäljningen från 2016 till 2017, enligt en färsk analys från Centers for Disease Control and Prevention. Varumärket nu dominerar mer än 70 procent av marknaden.

Har du information om vaping, e-cigarett marknadsföring, eller Juul? E-post författaren på rachel@theverge.com eller använd SecureDrop eller Signal för att säkert skicka meddelanden och filer till Gränsen utan att avslöja din identitet.

I stället för förbränning av tobak för att leverera en nikotin hit, e-cigaretter använder ett batteri för att värma en vätska som ger användaren samma typ av kick. Juul är särskilt formel har visat sig vara otroligt tilltalande bland användarna, vilket gör dem, i sin tur, otroligt attraktiv för Altria, som kämpade för att få in en fot i elektronisk-cigarett marknaden. Altria stängt två av sina egna e-cigarett varumärken, MarkTen och Grön Rök, tidigare denna månad. Varken varumärket var lika populär bland konsumenter som Juul.

Juul s popularitet, och samtidigt tilltalande för affärsintressen, har också fått det i trubbel nyligen med tjänstemän inom folkhälsan. Kirurgen Allmänna heter youth vaping en epidemi denna vecka, efter flera rader av forskning visade att en tonåring använder för produkter som Juul hade spetsade under det senaste året. Redan innan Food and Drug Administration begränsad försäljning av e-cigarett produkter i barnvänliga smaker, Juul lovat att sluta förse sina fruktiga – och öken-smaksatt skida till tegel och murbruk butiker. Bolaget har även rensat ut sina konton i sociala media, som hade kritiserats för sitt överklagande att unga människor.

“Vissa Juul anställda har varit upprörd av sitt företags samtal med Altria”

Hur denna affär med Big Tobacco kommer att tas emot återstår att se, men i vissa kretsar, det är enligt uppgift redan omtvistat. Enligt Wall Street Journal noterar: “Vissa Juul anställda har varit upprörd av sitt företags samtal med Altria, säger att det är ett svek av start uppdraget att hjälpa rökare byta till mindre skadliga produkter.”

Denna kritik var inte förlorat på Juul är högre-ups. “Vi förstår kontroverser och skepsis som kommer med en anknytning och partnerskap med de största tobaksbolag. Vi var skeptiska.” Juul VD Kevin Burns skrev i ett uttalande. “Men under loppet av de senaste månaderna vi var övertygade om att genom handlingar, inte ord, som i själva verket är detta partnerskap kan hjälpa till att påskynda vår framgång byta vuxna rökare.”

Som en del av affären, Altria kommer att låta Juul har tillgång till kundinformation, som gör det möjligt att skicka Juul reklam för människor som köper Altria. Företaget planerar också att hålla Juul meddelanden direkt i förpackningar av Altria producerade cigaretter. Juul kommer att behålla kontrollen över företaget, och enligt CNBC, det är 1 500 anställda kommer att dela ett $2 miljarder i bonus.