Apple vil trekke eldre iPhones fra sin tyske butikker etter Qualcomm vinner delvis forbud

0
115

Apple vil være å trekke iPhone 7 og iPhone 8-modeller fra butikkene i Tyskland etter en seier for Qualcomm i tingretten i München, som konkluderte med at Apples enheter var krenkende på Qualcomm immateriell eiendel knyttet til energisparing i smarttelefoner.

I henhold til CNBC, Apple er allerede arbeider for å anke dommen, men selskapet har uttalt at som en del av denne prosessen, vil det være å forby salg av iPhone-7 og iPhone 8 i 15 Apple-butikker i Tyskland. Nyere enheter, som iPhone XS og XR, blir ikke berørt av kjennelsen, og iPhone-7 og iPhone 8 vil fortsatt være tilgjengelig fra tredjeparts selgere og operatører som godt.

IPhone-7 og iPhone 8 vil ikke bli solgt i tysk Apple-butikker

Nyheten kommer etter Qualcomm vunnet et lignende pålegg i Kina som ville ha forbudt salg av eldre modeller, selv om Apple har allerede oppdatert iOS for Kinesiske brukere med nye animasjoner for å tillate salg for å fortsette. Per Financial Times, Apple hadde tydeligvis prøvde å utstede en lignende form for programvareoppdatering tidligere i år for å avverge et mulig problem i Tyskland (denne tid, som er relatert til hvordan brukere kan søke etter kontakter), men den siste dommen for strømsparing kan være vanskeligere å løse, gitt at det er tilsynelatende et hardware problem.

Dommen markerer den siste salve i den stadig eskalerende kampen mellom Qualcomm og Apple, som ble lansert i nesten to år siden, da Apple først anklaget Qualcomm av livsfarlige priser for sitt modem chips. Qualcomm i sin tur lansert en rekke søksmål mot Apple, som anklaget den for å ha brutt sin IP, noe som har ført til den nåværende kranglete situasjon.