Apple trekt oudere iPhones uit de duitse winkels na Qualcomm wint gedeeltelijk verbod

0
105

Apple zal trekken van de iPhone 7 en de iPhone 8 modellen van de winkels in Duitsland na een overwinning voor Qualcomm in de Rechtbank van München, die oordeelde dat Apple ‘s apparaten waren inbreuk op Qualcomm’ s intellectuele eigendom met betrekking tot energiebesparing in smartphones.

Volgens CNBC, Apple is al bezig beroep tegen de uitspraak, maar het bedrijf heeft aangegeven dat als onderdeel van dat proces, zal het opschorten van de verkoop van de iPhone 7 en de iPhone 8 in de 15 Apple stores in Duitsland. Nieuwere toestellen, zoals de iPhone XS en XR, worden niet beïnvloed door de uitspraak, en de iPhone 7 en de iPhone 8 zal nog steeds beschikbaar zijn van derden, verkopers en transporteurs.

De iPhone 7 en de iPhone 8 zal niet worden verkocht in de duitse Apple-winkels

Het nieuws komt na Qualcomm won een soortgelijke voorziening in China, dat zou verboden door de verkoop van oudere modellen, hoewel Apple al een update voor iOS Chinese gebruikers met nieuwe animaties, zodat de verkoop doorgaan. Volgens De Financial Times, Apple had blijkbaar geprobeerd om een soort van ‘ dezelfde software-update eerder in het jaar aan het hoofd van een potentieel probleem in Duitsland (deze keer in verband met hoe gebruikers kunnen zoeken in de lijst met contacten), maar de laatste beslissing om energie te besparen kan het moeilijker worden om op te lossen, gezien het feit dat het schijnbaar een hardware probleem.

De uitspraak van de laatste salvo in de steeds escalerende strijd tussen Qualcomm en Apple, startte bijna twee jaar geleden, toen Apple de eerste beschuldigd van Qualcomm gutsen prijzen voor de modem chips. Qualcomm weer gestart met een verscheidenheid van rechtszaken tegen Apple beschuldigt van het overtreden van de IP, die heeft geleid tot de huidige lastige situatie.