Apple kommer att dra äldre iPhones från dess tyska butiker efter Qualcomm vinner delvis klätterförbud

0
102

Apple kommer att dra iPhone 7 och iPhone 8 modeller från sina butiker i Tyskland efter en seger för Qualcomm i tingsrätten i München, som slagit fast att Apple ‘ s produkter gör intrång på Qualcomms immateriella rättigheter relaterade till makt besparingar i smartphones.

Enligt CNBC, Apple arbetar redan på att överklaga domen, men företaget har sagt att som en del av processen, kommer det att upphöra med försäljningen av iPhone 7 och iPhone 8 i 15 Apple-butiker i Tyskland. Nyare enheter, som iPhone XS och XR, påverkas inte av dom, och iPhone 7 och iPhone 8 kommer fortfarande att vara tillgängliga från tredje part säljare och transportörer.

IPhone 7 och iPhone 8 kommer inte att säljas i tyska Apple-butiker

Nyheten kommer efter det att Qualcomm vann ett liknande förbud i Kina som skulle ha förbjudit försäljning av äldre modeller, även om Apple har redan uppdaterat till iOS för Kinesiska användare med nya animationer för att möjliggöra försäljning för att fortsätta. Per Financial Times, Apple hade tydligen försökt att utfärda en liknande typ av programvara uppdatera tidigare i år för att avvärja ett potentiellt problem i Tyskland (denna tid, relaterad till hur användare kan söka kontakter), men den senaste domen för att spara ström kan vara svårare att lösa, med tanke på att det är till synes ett maskinvaruproblem.

Dom markerar den senaste salvan i den allt mer eskalerande striden mellan Qualcomm och Apple, som lanserades för nästan två år sedan när Apple först anklagade Qualcomm av mejsling priser för sina modem marker. Qualcomm i sin tur lanserat en mängd olika stämningar mot Apple och anklagade det för att bryta dess IP, som har lett till den nuvarande besvärliga situationen.