2018 var det året Kinesisk internett-brukere unndratt sensur — kort

0
109

Det har vært en virvelvind år for Kinas internett-kultur — fra handel kriger og en stor vaksine skremme, til en økning i feministisk aktivisme gjennom sosiale medier. Alle underveis, autoritetstro har også vært på vei oppover der, som landets internett-regulator stiller nye regler på hva som er utestengt fra Trekning for å bli stengt ned, for å fjerne parodier og selv ASMR videoer.

Ennå 2018 er mest kjent for å være det året som Kinesisk internett-brukere kom seg unna med betydelig mer enn de noensinne har gjort tidligere, men lite eller kortvarig disse seirene kan være. Takk til blockchain, dette året brukere klarte å bevare sensurert informasjon på måter som motarbeidet regjeringen er raskt voksende sensur innsats. I April, studentaktivister posted a #MeToo åpent brev skrevet av en student som hadde blitt truet av hennes college ikke å diskutere seksuelle overgrep — i metadataene til et Ethereum blockchain transaksjonen. Deretter, i juli, blockchain ble brukt igjen som borgere samlet kjempet for å bevare en undersøkende historie som utsettes hvordan Kinesiske barn ble gitt dårligere vaksiner.

Generelt, Kinesiske borgere unngå offentlig kommenterer på politiske saker, slå et blindt øye til samfunnsmessige saker de ikke har kontroll over likevel, av frykt for gjengjeldelse fra Cyberspace Administrasjon av Kina. Men både kryptografisk bevart hendelser truffet en nerve. I et land der mange fortsatt bare har ett barn, vaksine-skandalen var en kilde av sinne og frustrasjon, som det involvert hundrevis av tusenvis av feil vaksiner for det meste gitt til babyer. Og for utallige kvinner i Kina, oppmerksomhet vendt mot vold, seksuell trakassering, og til og med voldtekt, startet en storm som selv advarsler til autoriteter kan ikke stammer.

President Xi Jinping Orders Thorough Investigation Into Vaccine Scandal

Foto av VCG via Getty Images

Begge stillinger som finnes fellende bevis regjeringen ikke ønsker felles: åpent brev som viser at en student ble fengslet og hadde sin families sikkerhet truet over en frihet av informasjon forespørsel hun hadde hjulpet til med å sende inn for å kaste lys på saken av en annen kvinne på skolen som begikk selvmord i 1998, angivelig etter å ha blitt voldtatt av en tidligere professor. Vaksinen artikkelen rapportert at en Shenzhen-basert biotech selskapet ga babyer dårligere vaksiner som ikke klarte å bekjempe kikhoste og stivkrampe, bare på grunn av økende marginer.

Historiene avdekket en styggere siden av Kina som internett regulere kroppen har tatt mange anstrengelser for å skjule, spesielt under regimet til President Xi Jinping, som har jobbet for å utvikle sin kraft og avskaffet langsiktige grenser i Mars, noe som betyr at han kan styre inntil døden.

Sosiale medier innlegg med sensitive søkeord er ofte tatt ned, og brukere som deler bilder med sensitive bilder har ofte sine innlegg blokkert. Men selv etter at sensur har tatt ned alle andre forsøk på å spre disse artiklene via sosiale medier, innlegg forblir offentlig tilgjengelig som transaksjoner logget på blockchain offentlige ledger. Fordi de er limt inn metadata av transaksjoner, hver omtrent på et par AMERIKANSKE cent, innleggene er vanskelig å tukle med; som blockchain er desentralisert, Beijing skjermer har også vært i stand til å press network eiere til å fjerne dem.

Blockchain eksperter sier det vil bli utfordrende, om ikke rett og slett umulig, å tilbakevirkende kraft sensurere disse innebygde meldinger. “Den Kinesiske regjeringen kan ikke fjerne disse innleggene,” sier Mynt senterets direktør for kommunikasjon Neeraj Agrawal. “De vil leve på Ethereum blockchain for alltid.”

Den smutthull tar fordel av en begynnende teknologi som statlige myndigheter har en rolig godkjent. Selv om Kina har utestengt cryptocurrency blir omsatt — en avgjørelse som har påvirket mange selskaper, selv forårsaker noen til å forlate landet — den underliggende blockchain teknologi har vært tillatt, og til og med investert i av store selskaper og godkjent av myndigheter på lokalt nivå.

Fraværende evne til å fjerne disse historiene, myndigheter har siden utstedt nye regler som vil kreve folk til å bekrefte sin identitet når du registrerer deg for blockchain tjenester, et trekk som sannsynligvis kommer til å stoppe fremtiden ville være aktivister fra bevare noe mer sensurert nyheter. Vanligvis anonym blockchain brukere vil nå ha det til å avsløre seg selv, ligner på hvordan andre sosiale medier i Kina arbeid.

Som Shazeda Ahmed, en PhD-student ved UC Berkeley som studerer cybersecurity og internett-politikk i Kina, sier det, “push for real-name registrering blir sterkere av året. Det er vanskelig å registrere deg for noen app eller tjeneste uten å binde din konto til noen form for offisielle ID-en, eller et telefonnummer som i seg selv er knyttet til ens tilstand ID.” I mellomtiden, bank og betaling apps er begynt å be om biometriske data som fingeravtrykk, lydopptak, eller ansikts gjenkjenning.

Foto av Michele Doying / Randen

Mange eksperter på Kina er enige om at internett ser ut til å bli forsinket under et mer autoritært styre, etter en kort åpne vinduet der det viste seg at Kinas økende økonomisk frihet kan føre den i en annen retning.

“Generelt sett, internett regulator er stadig mer autoritære, sier Séverine Arsène, en førsteamanuensis forsker ved det franske Senteret for Forskning på Moderne Kina. Hun peker på at internett-regulator har fått betydelig mer krefter under et nytt navn som vil være mer direkte ledet av det Kinesiske Kommunistpartiet. “I forhold til politikk, det er vanskelig å måle, men det har vært noen interessante hendelser.”

Arsène siterer nedleggelse av Bytedance er Neihan Duanzi — en populær parodi og meme-app som var lukket tilbake i April for som inneholder vulgært innhold på plattformen som, Cyberspace Administrasjon hevdet, “utløste sterk motvilje fra internett-brukere” — som etter å ha vært “en ganske dristig trekk, og en for det meste rettet mot populære subkulturer.” (I kjølvannet av fjerning, Neihan Duanzi fans begynte å søke hverandre ut i frakoblet modus ved tilfeldig honking på gata, bare for å møte bøter for upassende honking.)

“Dette året har vært et eskalerte katt-og-mus-lek med perioder med strammere kontroll. Folk har bare vært å finne på noen måte av å legge om disse historiene, sier Christina Xu, en etnografen som studerer tech adopsjon og internett-kulturen i USA og Kina. “Kinesisk internett-brukere er utrolig dyktige. Det er tøft å algoritmer flagget sine kommentarer — de kan være en subtweet av en subtweet, en dårlig tilslørt historisk referanse, en eufemisme med søkeord. Men regulatorer er like kunnskapsrike, og de har tatt på … Det er færre av de små kriker og kroker som du kan når kan du gå til der hvor folk ikke virkelig betale oppmerksomhet.”

“Vi er i en nyere, strengere tid.”

I tillegg offline kommunikasjon og blockchain, internett-brukere har også virtuelle private nettverk eller Vpn, som en resurs. Men i Mars, internett regulator utarbeidet nye regler som ville forby ikke-statlig Vpn blir brukt. Selv om forbudet ikke er implementert ennå, forlater mange populære Vpn fortsatt fungerer i Kina, inkludert ExpressVPN og NordVPN, en skygge ruver over denne siste levedyktig måte å flykte internett-sensur.

Det er flere kanariøyene i kullgruve — ta tilfelle av berømte skuespilleren Fan Bingbing, for eksempel. Den vanlige praksis for skatteunndragelse av Kinas øverste kjendiser har blitt en forbrytelse verdt måneder i forvaring, og dyre bøter. Hennes tilbakekomst etter flere måneder falt sammen med forsvinningen av Interpol chief Meng Hongwei, som fortsatt mangler, betyr Kina ikke lenger bryr seg om hvordan den kommer over til resten av verden. Meng kone fortalte BBC i oktober at hun fryktet at han var død, gitt at han hadde sendt en kniv emoji til henne rett før forsvinnende og at hun hadde mottatt truende telefonsamtaler siden da. “Det er noe fundamentalt annerledes i år, sier Xu. “Det er sterke signaler som sendes, er at vi er i en nyere og strengere tid.”

Samlet sett er de to innleggene som er igjen i live — en et eksempel på journalistikk som fortsatt eksisterer i Kina selv som ytringsfrihet blir begrenset for de fleste medier og nok et bevis på at #MeToo bevegelse i Kina kan ikke bli kvalt — kan bli ansett som stor vinner for Kinesisk internett-brukere begynner å uttrykke misnøye med samfunnets onder i 2018. Som Xi kommer inn i sitt sjette år av presidentskap og Kinas internett-regulator blir mer sentralisert, og fungerer som disse føler seg mer unnvikende og flyktig. Men om det er gjennom blockchain, eller gjennom en subtil emoji, Kinesiske brukere har bevist gjentatte ganger at de har mange midler til å sende en melding over. Neste gang, det kan være gjennom et helt uventet form.