2018 var det år, den Kinesiske internet-brugere omgås censur — kort

0
106

Det har været et dramatisk år for Kinas internet-kultur — fra handels-krige og en stor vaccine skræmme, at en stigning i feministisk aktivisme via sociale medier. Alle langs den måde, autoritære har også været stigende, er der, som nationens internet regulator indfører nye regler for hvad der er forbudt, fra Twitch at blive lukket ned, for at fjerne parodier og selv ASMR videoer.

Endnu 2018 er mest kendt for at være det år, at den Kinesiske internet-brugere kom derfra med væsentligt mere, end de nogensinde har haft i fortiden, men små eller kortvarige disse sejre kan være. Tak til blokkæden, dette år brugere formået at bevare censureret oplysninger på måder, der modarbejdes regeringens hurtigt-voksende censur indsats. I April, studenteraktivister posted a #MeToo åbne brev, skrevet af en studerende, der var blevet truet af hendes college ikke til at diskutere seksuelle overgreb — i de metadata, der er af en Ethereum blokkæden transaktion. Derefter, i juli, blokkæden blev brugt igen, da borgerne kollektivt kæmpede for at bevare en undersøgende historie, der er udsat, hvordan Kinesiske babyer blev der givet ringere end vacciner.

Generelt, Kinesiske borgere undgå offentligt at kommentere på politiske spørgsmål, vender det blinde øje til samfundsmæssige anliggender, de ikke har kontrol over, alligevel, af frygt for gengældelse fra Cyberspace Administration af Kina. Men både kryptografisk bevaret hændelser, der ramte en nerve. I et land, hvor mange stadig kun har ét barn, vaccine skandale var en kilde til vrede og frustration, som det, der er involveret i hundredvis af tusindvis af defekte vacciner for det meste givet til babyer. Og for utallige kvinder i hele Kina, og opmærksomheden vendt mod den indenlandske misbrug, seksuel chikane og endda voldtægt, startede en ildstorm, at selv de advarsler myndighed tal kan ikke stilken.

President Xi Jinping Orders Thorough Investigation Into Vaccine Scandal

Foto af VCG via Getty Images

Begge stillinger er indeholdt fældende beviser regeringen ikke ønsker fælles: det åbne brev afslører, at en elev blev tilbageholdt og havde hendes families sikkerhed truet over en freedom of information anmodning hun havde hjulpet med at indsende til at kaste lys på sagen af en anden kvinde på skolen, der begik selvmord i 1998 efter bliver angiveligt voldtaget af en tidligere professor. Vaccinen artikel rapporterede, at en Shenzhen-baserede biotekselskab gav babyer ringere vacciner, som har undladt at bekæmpe kighoste og stivkrampe, netop af hensyn til stigende fortjeneste.

De historier, afslørede en grimmere side af Kina, at internettet regulering krop har taget for mange smerter til at skjule, især under regeringstid af Præsident Xi Jinping, der har arbejdet for at befæste hans magt og afskaffet begrebet grænser i Marts, hvilket betyder, at han kan regere, indtil døden.

Sociale medier indlæg med følsomme søgeord er ofte taget ned, og brugere, der deler fotos med følsomme billeder har ofte deres stillinger blokeret. Men selv efter, at censorer har taget ned alle andre forsøg på at sprede disse artikler via sociale medier, de stillinger, der fortsat er offentligt tilgængelige, som transaktioner, der er logget på blokkæden offentlige ledger. Fordi de er indsat i metadata for transaktioner, hver omtrent alt et par AMERIKANSKE cent, de stillinger, der er svære at manipulere med; som blokkæden er decentraliseret, Beijing skærme har også været i stand til at pres netværk-ejere til at fjerne dem.

Blokkæden eksperter siger, at det vil være en udfordring, hvis ikke ligefrem umuligt, at med tilbagevirkende kraft censurere disse indlejrede beskeder. “Den Kinesiske regering kan ikke fjerne disse stillinger,” siger Mønt Center ‘ s direktør for kommunikation Neeraj Agrawal. “De vil leve på Ethereum blokkæden for evigt.”

Det smuthul, der tager fordel af en spirende teknologi, som statslige myndigheder har stille og roligt godkendt. Selv om Kina har forbudt cryptocurrency fra at blive handlet — en beslutning, der har påvirket mange virksomheder, selv forårsager nogle til at forlade landet — de underliggende blokkæden teknologi har været tilladt, og endda investeret i en af de store virksomheder og godkendt af regeringer på det lokale niveau.

Fraværende evne til at fjerne disse historier, har myndighederne siden udstedt nye regler, der vil kræve folk til at bekræfte deres identitet, når du tilmelder dig blokkæden service, en bevægelse, der vil sandsynligvis stoppe fremtidige ville-være aktivister fra at bevare flere censurerede nyheder. Typisk anonym blokkæden brugere vil nu nødt til at afsløre sig selv, svarer til, hvordan andre sociale medier platforme i Kina arbejde.

Som Shazeda Ahmed, en Ph.d. – studerende ved UC Berkeley, der studerer cybersecurity og internet-politik i Kina, udtrykker det, er “skub til real-name registration vokser sig stærkere år for år. Det er svært at underskrive op for enhver app eller tjeneste, uden at binde din konto til en eller anden form for legitimation, eller et telefonnummer, der i sig selv er knyttet til en stat ID.” I mellemtiden, bank-og betalings apps er begyndt at anmode om biometriske data, herunder fingeraftryk, stemme-optagelser, eller ansigtsgenkendelse.

Foto af Michele Doying / Randen

Mange Kina-eksperter er enige om, at internettet synes at være glider under et mere autoritært styre, efter en kort åbent vindue, hvor det viste sig, at Kinas voksende økonomiske frihed kan føre det i en anden retning.

“Generelt er internettet regulator er mere autoritær,” siger Séverine Arsène, en associeret forsker ved det franske Center for Forskning i Moderne Kina. Hun påpeger, at internettet regulator har fået mere omfattende beføjelser under et nyt navn, der vil blive mere direkte ledet af det Kinesiske Kommunistparti. “I form af politikker, det er svært at måle, men der har været et par interessante begivenheder.”

Arsène cites lukning af Bytedance ‘ s Forstand Duanzi — en populær parodi og meme-app, der var skodder tilbage i April, der indeholder vulgære indhold på den platform, der, i Cyberspace Administration hævdede, “udløst en stærk modvilje fra internet-brugere” — som har været en temmelig fed bevæge sig, og en for det meste rettet mod populære subkulturer.” (I kølvandet på dens fjernelse, Forstand Duanzi fans begyndte at søge hinanden offline, ved tilfældigt at dytter på gaden, kun til ansigt bøder for upassende dytter.)

“Dette år har været en eskaleret kat-og-mus spil med perioder med strammere kontrol. Folk har bare været at finde nogen form for udstationering, om disse historier,” siger Christina Xu, en forfatter, der studerer tech vedtagelse og internet-kultur i USA og Kina. “Kinesiske internet-brugere er utroligt dygtige. Det er svært at algoritmisk flag deres kommentarer — de kan være et subtweet af en subtweet, en slet skjult historisk reference, en eufemisme med nogen søgeord. Men regulatorer er bare så dygtige, og de har fanget på … Der er færre af de små krinkelkroge, at du kan en gang gå til, hvor folk var ikke rigtig opmærksom.”

“Vi er i en nyere, strengere tid.”

Udover offline kommunikation og blokkæden, internet-brugere har også virtuelle private netværk, eller Vpn ‘ er, som en udvej. Men i Marts, internet regulator udarbejdet nye regler, der ville forbyde ikke-statslig sanktioneret Vpn ‘ er bliver brugt. Selv om forbuddet ikke er blevet implementeret endnu, forlader mange populære Vpn-netværk stadig fungerer i Kina, herunder ExpressVPN og NordVPN, en skygge hvilede over dette sidste levedygtig måde at undslippe censur af internettet.

Der er flere kanariske øer i kulmine — tage tilfælde af berømte skuespillerinde Fan Bingbing, for eksempel. Den almindelige praksis for skatteunddragelse af Kinas øverste berømtheder er blevet en forbrydelse værd måneder af tilbageholdelse og dyre bøder. Hendes genkomst efter flere måneder sammen med bortfaldet af Interpol chef Meng Hongwei, der stadig mangler, for at betegne, at Kina ikke længere bekymrer sig om, hvordan det kommer på tværs af at resten af verden. Meng hustru fortalte BBC i oktober, at hun frygtede, at han var død, i betragtning af, at han havde sendt en kniv emoji til sin ret, før den forsvinder, og at hun havde modtaget truende telefonopkald siden da. “Der er noget fundamentalt anderledes i år,” siger Xu. “Der er stærke signaler, der sendes, at vi er i en nyere, strengere tid.”

Alt i alt, de to stillinger, som fortsat er levende — et eksempel på journalistik, der stadig kan eksistere i Kina selv som ytringsfrihed bliver begrænset for de fleste medier-og endnu et bevis på, at #MeToo bevægelse i Kina kan ikke kvæles — kan betragtes som en stor gevinst for den Kinesiske internet-brugere er begyndt at udtrykke utilfredshed med de samfundsmæssige dårligdomme i 2018. Som Xi får ind i sit sjette år af formandskabet og Kinas internet-regulator bliver mere og mere centraliseret, handlinger som disse føler sig mere uhåndgribelig og flygtig. Men uanset om det er gennem blokkæden, eller gennem en subtil emoji, Kinesiske brugere har flere gange bevist, at de har mange midler til at sende et budskab. Næste gang, det kan være gennem en helt uventet form.