22 prognoser för sociala medier i och med 2019

0
30

Bara sådär, 2018 har kommit till ett slut. Jag inser att det är ett par dagar kvar i år, men innehållet industri är redan väl in sin cykel i återblickar och förutsägelser, och läsarna kan bli förlåtna om de skulle vilja att deras uppmärksamhet till mer festliga frågor för att stänga ute året. Personligen har jag en hel del shopping att göra — men jag kommer också att spendera tid på att planera och med 2019. Det kommer att bli ett stort år för Gränssnittet, och jag behöver spendera lite tid borta från Twitter för att ge den lite form. Det kan vara fondemission eller två — jag har några historier att publicera innan slutet av året som är relevanta för våra intressen i den här frågan — men annars är din dagliga genomgång av dagens främsta nyheter inom sociala nätverk och demokrati kommer att återvända Jan. 7.

Och vad för slags värld kommer vi återvända till? Jag bad dig att dela dina tips för sociala medier i och med 2019 på Twitter, och du hade massor av bra idéer. (Tyvärr har jag hört nästan uteslutande från män!) Låt oss titta på några av dina bästa förslag, med några av mina egna stänkte in:

SOCIALA NÄTVERK: Monte Thigpen förutspår mer betalt för sociala nätverk. Det konventionella tänkandet att sociala nätverk endast att fungera om så många människor som möjligt på dem. Men det verkar bara som sannolikt att den konventionella visdom som är fel. För att en idé vad detta kan se ut, anser att ökningen av utbetalda Slack-kanaler.

Nik Sharma är en av dem som tror 2019 kommer att se en återgång till den grupp chat eftersom våra sociala nätverk av val. Jag sa detta till mig själv på senaste avsnittet av Recode Avkoda. Och Taylor Lorenz sa det i 2017, eftersom det är så långt i framtiden att hon lever. (Ryan Ruark tillägger att detta fenomen kommer att vara till särskild nytta för Oenighet och Slappa.)

Dave Smith säger att “Apple eller Google kommer att prova någon form av socialt nätverk igen.” Vi vet tidigare Facebook wunderkind Michael Sayman är matlagning upp någon form av social app på Google, så överväga att denna förutsägelse godkändes.

POLITIK: Kommer Oremus säger att “Stats-med autokratiska tendenser kommer att använda årets gäller frågor om Facebook som en ursäkt för att blockera åtkomst, nationalisera den, eller förbjuda det från deras land helt och hållet.” Det händer redan, så visst!

Bret Carmichael förutspår att vi kommer att se åtgärder som vidtagits mot nationella integritet förordning, hämmas av part krigföring. Låter ungefär rätt! Påminnelse om att branschen har fram till år 2020 tills California ‘ s privacy bill går i kraft, och folk som jag har talat med räknar med att loppet att införa en nationell bill kommer komma ner till tråd.

FACEBOOK: Ken Goldsholl förutspår en nedgång i användning i Nordamerika. Brandon Arvay förutspår betalas Facebook gruppmedlemskap. Jag förutspår att blygsam nedgång i-användare kommer att göra några av Facebook innehåll måttlighet / utländsk inblandning problem bättre i och med 2019, samtidigt införa nya bekymmer om dess långsiktiga affärsverksamhet. Och jag tror inte att förutsäga 2019 är året som Facebook berättelser att ta fart.

INSTAGRAM: Matt Wood förutspår att Instagram: s pågående Facebookification projektet kommer att fortsätta, men också om att appen kommer att drabbas av ett allvarligt dataintrång. Jag kommer inte att gissa på detaljerna, men jag tror 2019 kommer att se någon form av beräkning över Instagram. Dess karismatiske grundare är borta, tryck är att vakna upp till en viss länge sjudande frågor där, och det finns en växande känsla bland en viss elit som tittar på appen hela tiden är dåligt för dig.

På produktsidan Tu-Lam Pham säger shopping kommer att ha en breakout året på Instagram. Jag förutspår att vi kommer att se att fristående shopping app 2019, mig själv. Och förmodligen att direkt messaging-appen för att de har testat också.

TWITTER: Kommer Pfeffer, att veta att det kommer att skada mig, förutspår “Twitter kommer att göra massor av kontroversiella ändringar i ANVÄNDARGRÄNSSNITTET och ingen av dem kommer att innebära en redigera-knapp.” Han är nog rätt.

Kevin Middleton säger att Twitter kommer att få dras från App Store under vuxet innehåll — en förutsägelse som verkar förvånansvärt sannolikt efter Tumblr fiasko i år.

Jag förutspår att Twitter kommer att hankar sig fram, och alla kommer att ständigt kalla det “detta helvete webbplats” och använder det ändå.

YOUTUBE: Tidigare Facebooker Ben Cunningham förutspår mer serialiserad långa innehåll på YouTube. Skulle vi kunna få se “Seriell”, men för video? Vad sägs om “S-Staden” eller “Slow Burn,” eller “Kalifat”? Skulle älska att se lite folk försöker. För en idé om vad detta kan se ut, kolla in Shane Dawson ‘ s docu-serien på den beryktade misslyckades YouTube konferens TanaCon.

Ingen, för vad det är värt, förutspådde att YouTube skulle få sin högerextremism problemet under kontroll.

SNAP: Cunningham förutspår mer augmented-reality grejer på bekostnad av allt annat, som låter ungefär rätt. Frånvarande en överraskning träff produkt, det kommer att bli ett tufft år för Snap.

TIKTOK: Ingen riktigt skickas i ett TikTok prognos, om du inte räknar AppAnnie PR-byrå, som erbjöd detta: “I och med 2019, 10 minuter av varje timme som spenderas konsumera media över TV och internet kommer från individer som strömmande video på mobilen. App Annie förutspår att denna tillväxt kommer att drivas i en del av ökningen av social video apps som TikTok och framträdande av kort-form-video i sociala medier appar som Instagram och Snapchat.”

Jag kan inte berätta om TikTok är sjudande mestadels under radarn just nu — low-and-slow-växande sociala nätverk som Facebook har traditionellt fruktade mest — eller om det är redan ebbar ut. Så räkna framtiden för TikTok som en sann 2019 mysterium, åtminstone för mig.

NYA APPS: Alex Alam DM är kul prognos om en ny social app som kopplar samman olika chat program tillsammans, Adium-stil:

Kanske i år eller nästa år, jag förväntar mig att se en uppsluppen väl finansierad start anspråk på att vara “IFTTT för chat program” vilket i princip bara innebär att de om Adium/gamla OSX Meddelanden. Om de tid det rätt, kommer det att vara mycket ballyhoo tills de stora plattformar godtyckligt stänga av API-åtkomst, förlamande och dooming det. Det kommer att på något sätt arbetar fortfarande med IRC, gchat och uhhhhh, Yo.

Alam förutspår också att “sex eller fler” misslyckades med Tumblr ersättare, tillsammans med en betydande tillväxt för Mastodon.

Jannick Malling e-post att säga att nästa generation av sociala appar kommer helt enkelt lägga till sociala funktioner till befintliga vertikala apps:

“Det kommer att börja ses mer som en [operativsystem] för varje app slag, oavsett om det är för fastigheter, mentala välbefinnande, finansiella investeringar eller ens skotrar.

I varje nisch intresse eller aktivitet, apps att fungera kommer att fortsätta att bli mer naturligt social – eftersom den underliggande efterfrågan/lust för att ansluta med andra och bygga upp en känsla av gemenskap kring de är fortfarande intakt.

Något annat som vi kan förutsäga med viss säkerhet: ankomsten av Byte, Dom Hoffman är “uppföljaren” till looping-video-app Vine.

TROLL: Shout out till följande skämt förutsägelser:

  • “En amerikansk kongressledamot ger en kortfattad, noggrann och lysande förklaring av hur ett socialt nätverk, sociala nätverk, funktioner.” — Ned Berke
  • “LinkedIn berättelser, i ett desperat försök att öka engagemang, crossover till Microsoft 365 produkter och orsaka upplopp på gatorna när folk lära sig att de inte kan välja bort.” — Nick Haase
  • “Facebook Portal 2 som är aviserade och det kan gå och följa u runt ur huset. Zuckie lovar att det går att sova Roomba stil på natten men u vaknade upp mitt i natten en gång och det var definitivt titta igenom ur skåp” — Originalsmell

Tack för att läsa Gränssnittet i år. God jul till er, och här är väl använd tid tillsammans 2019.

Facebook ‘ s photo läcka

I en extremt 2018 utveckling, Facebook avslöjas ännu en data läcka på fredag. Denna, som drabbade så många som 6,8 miljoner personer, får upp till 1 500 appar från 876 olika utvecklare för att visa foton som de inte var tänkt att ha tillgång till. Här är Jake Kastrenakes:

Facebook sa bug hade att göra med ett fel som är relaterade till Facebook Logga in och foton API, som gör det möjligt för utvecklare att komma åt Facebook-foton inom sina egna program. Alla av de drabbade användarna hade loggat in på en tredjeparts-app med hjälp av sina Facebook-konton och beviljade dem en viss grad av tillgång för att visa deras foton.

“Vi är ledsna att detta har hänt”, skriver Tomer Bar, teknisk chef på Facebook. Offentliggörande kommer exakt ett dygn efter det att Facebook inledde en pop-up-installation i New York för att visa människor hur “du kan hantera dina sekretessinställningar” på webbplatsen.

På TechCrunch, Josh Constine rapporter om att detta kan bli dyrt för Facebook:

Facebook först inte avslöja när det upptäckte felet, men i ett svar till TechCrunch undersökning, en talesman säger att det upptäcktes och fast på den 25: e September. De säger att det tog tid för företaget att undersöka vilka appar och personer som var påverkade, och bygga upp och omsätta den varning-anmälan kommer att skicka påverkat användare. Den fördröjning som skulle kunna sätta Facebook riskerar GDPR böter för att inte omedelbart lämna ut frågan inom 72 timmar som kan gå upp till 20 miljoner pund eller 4 procent av den årliga globala intäkter.

Men Facebook säger mig att det anmält IDPC som övervakar GDPR on November 22nd, så snart som det etablerade felet ansågs vara ett brott som omfattas av anmälningsskyldigheten enligt GDPR riktlinjer. Det står att det hade att utreda för att dra den slutsatsen och låt IDPC vet inom 72 timmar efter att det hade. Chefen för kommunikation för IDPC Graham Doyle berättar TechCrunch “Den Irländska DPC har fått ett antal brott meddelanden från Facebook sedan införandet av GDPR den 25 Maj 2018. Med hänvisning till dessa uppgifter överträdelser, bland annat brott i fråga, vi har den här veckan påbörjat en lagstadgad enkät undersöker Facebook överensstämmelse med de relevanta bestämmelserna i GDPR.”

Charlie Warzel säger att företaget inte längre förtjänar våra uppgifter:

Tidpunkten är intressant — Facebook upptäckte felet runt den tid det offentligt meddelat att en (annan) massiv bugg som utsätts 30 miljoner användare personlig information i slutet av September. I oktober, omfattningen av brott utvidgas med rapporter om att sårbarheten utsätts inte bara för vissa användare e-post och telefonnummer, men profil information, inklusive kön, plats, födelsedatum, och de senaste sök historien, liksom. FBI har nu utreda detta brott.

Det är två stora svagheter i ett par månader — samma år som Cambridge Analytica skandal, som också är inblandade miljoner Facebook-användare. Tillsammans, skruv ups är ofattbar i sin omfattning, som påverkar miljontals människor. De inte bara e-post adress eller lösenord läcker — trots att e-post var säkert läckt — här är överträdelser av mycket personliga information — läge historia, sök historier, foton.

Å ena sidan, om folk inte ladda upp extremt känsliga bilder till Facebook, nedfall från den senaste överträdelsen verkar begränsad. Constine beskriver data som är i fråga “foton användare laddas upp, men antingen har beslutat att inte inlägget, som fick avbrytas av anslutningsproblem, eller att de annars aldrig färdiga delar.” När jag tänker på mina egna bilder som passar den beskrivningen, det finns en hel del dumma selfies, suddiga svagt ljus skott, och andra kamera-roll röran. Jag skulle hellre tredje-parts utvecklare inte har dem, men jag skulle inte panik om de gjorde det.

Vilket är anledningen till att jag förväntar mig att den efterföljande diskussionen kommer här att fokusera på timing: vad Facebook visste, när Facebook visste det, och om det uppfyllt sina skyldigheter gentemot tillsynsmyndigheter. Jag förväntar mig också att den här händelsen ska vara en återkommande punkt i berättelser om integritetsskydd i och med 2019, av vilka det kommer att vara många.

Nyligen jag hålla möte vänner som berättar att de är att begränsa sina sociala medier — användning- antingen genom att ta bort sina konton direkt, eller för att helt enkelt ta bort den mobila apps och gör bara enstaka besök till sajter som Facebook på skrivbordet. (Jag gjorde en version av detta till mig förra året när jag stängde av alla Facebook-meddelanden, som hjälpte mig att skära ner min tid i appen och ett par minuter om dagen.)

När jag frågar folk hur de kom till denna punkt, ibland är det en enda bristningsgränsen. Men mer ofta, jag tycker att det är ett stadigt tillskott av irritationsmoment och skandaler som driver folk över kanten. Vid en viss punkt, tillräckligt med saker att gå fel, i en tillräckligt kort tid, att folk säger “helvete med det.” Detaljerna i denna senaste brott är kanske inte lika oroande som de kanske först verkar vara från rubrikerna. Men jag misstänker att för en liten grupp av människor, kan detta vara den sista droppen.

Demokrati

Jack Dorsey Tog En Statligt Organiserad Luftballong I Myanmar

Det skulle inte vara en riktig slutet av 2018 inlägg om vi inte fick en uppdatering på den aldrig sinande Veep episod som har varit Jack Dorsey är världens resor. Tack Ryan Mac för detta snabb uppdatering:

Efter inför bakslag för hans besök till Burma, ett land som har haft allvarliga sekteristiskt våld och folkmord förvärras av sociala medier, Twitter VD Jack Dorsey tog hans sociala medier tidigare i veckan för att säga att hans resa var “rent personliga.” Det var tänkt att förbättra sin praxis av meditation, skrev han i en serie tweets, och det fanns inga samtal med regeringen eller icke-statliga organisationer medan han var där.

En numera raderade Facebook inlägg delas med BuzzFeed Nyheter, men säger att Dorsey tog en Burmesiska regeringen-arrangerade luftballong under sin mer än 10 dagars vistelse i landet. Ett Twitter-talesperson bekräftade ballongfärd ägde rum, men sade att Dorsey hade ingen kunskap om regeringens inblandning i flygningen.

Glöm Big Oil. Google Är det Nya Målet för Aktivister

Gerrit De Vynck och Josh Eidelson rapport som våra anställda utsätts för yttre tryck över företagets beslut:

“När jag började på Google som jag aldrig hade väntat sig att vi skulle vara målet för en attack annons från Amnesty International,” Harris svarade på Twitter, lägga till sitt tweet med ett sorgset ansikte emoji. “Google jag gick en gång (verkade? låtsades? egentligen?) stod för så mycket mer än att öka annonsintäkterna,” tillade hon i en annan tweet på Nov. 30.

Harris, en leda produktchef på företaget, inte svara på en begäran om kommentar. Men hennes sociala-medier-inlägg är ett tecken på en större oro bland vissa Personer.

Ledarskap av Googles Dragonfly-Projektet

Ryan Gallagher inlägg ett bra organisationsschema för Projekt Trollsländor.

Totalt bara cirka 300 Google-anställda – 0,35% av bolagets totala antalet anställda var 88 000 – har arbetat på den censurerade sökmotor, som var utformad för att svartlista breda kategorier av information om mänskliga rättigheter, demokrati och fredlig protest. Sök plattform skulle också länk Kinesiska användare’ sök poster till sin mobil nummer och delar människors söka historia med en Kinesisk partner företag — vilket innebär att Kinesiska myndigheter säkerhet, som rutinmässigt mål aktivister och kritiker, kunde få fram uppgifterna.

Efter Gula Västar Komma Ut, Aktivister i Frankrike Använder Facebook för att Protestera och Planera

Elian Peltier och Adam Satariano hitta minst två Gula Västar som tycker att Facebook är att spela en viktig roll i rörelse:

“Både bränsle varandra,” sade Mr Mirallès, 27, en fastighetsmäklare i Perpignan som moderaterna en Facebook grupp för demonstranter som har samlat mer än 305,000 medlemmar. “Utan Facebook skulle det inte vara en sådan rörelse, men online-verksamhet som drivs av den energi som finns på gatorna.” […]

“Jag är inte säker på att Facebook ska ha denna roll av förstärkning,” sade Ingrid Levavasseur, 32, sjuksköterska i Normandie som har blivit en taleskvinna för rörelsen. För många grupper, sade hon, “det har fått ut av sina händer.”

Neo-Nazisterna Organiserar Hemliga Paramilitära Utbildning Över Hela Amerika

Ben Makuch och Mack Lamoureux utforska “Bas”, ett socialt nätverk som de säger “verkar vara ett försök att flytta Naziism från ett delat digitalt utrymme för fysiska, våldsamma uppror.” Kanske FBI kan utforska detta också? Snälla?

Inom ramarna för en säker chatt rum ses av VICE, Spjut och hans spirande global web of terror celler är nätverk, att skapa propaganda, organisera i-personen uppfylla-ups, och diskuterar potentiella våld eller “direkt aktion” mot minoritetsgrupper, speciellt Judiska och svarta Amerikaner. En omfattande online-bibliotek innehåller ett överflöd av manualer med instruktioner på lone wolf terror-taktik, gunsmithing, data mining, förhör taktik, counter-tekniker övervakning, bomb göra, kemiska vapen skapande, och gerillakrigföring.

Nätverkets prövning processen fungerar som en tratt som begåtts extremister från hela internet i en grupp som uttryckligen fokuserar på att erbjuda användare med terroristic färdigheter, i syfte att producera verkliga våld. Medlemmar av Basen har gjort klart de är att rekrytera sökande med militära och sprängämnen bakgrunder. Och i tillägg till hemmagjorda bomber, medlemmar har också börjat diskutera att försöka hitta odetonerade Världskriget ammunition för att göra improviserade sprängladdningar.

Någon annanstans

Facebook lugnt dödade sin Byggnad 8 skunkworks enhet, eftersom den blandar sina banbrytande experiment och hårdvara

Rob Priset har de senaste nyheterna som Byggnad 8, som var tänkt som en Willy Wonka-stil magi laboratorium för ex-DARPA-och -Google-legend Regina Dugan att, bland annat, låt oss höra med vår hud, har stängts. Skrivandet var förmodligen på väggen när Dugan sluta förra året efter bara 18 månader, med transporteras ingenting. Å andra sidan, Facebook hårdvara chefen säger historien är vilseledande som att “den forskning vi började först i Byggnad 8 fortsätter i vår Facebook Reality Labs Research Group.”

Några av dess mest experimentella projekt har växlat över till en ny division, Facebook Reality Labs, och dess hårdvara segment har döpts som Portal efter lanseringen av Facebook home video-chat-enhet.

Byggnaden 8 helt, under tiden, har i tysthet dödats av helt, en talesman berättade Business Insider.

Facebook ser ut för nya resultat som visar annonser stagnera

Intressant notering i Sarah Fischer berättelse på Facebook söker nya intäktskällor: tid som tillbringas på Facebook egenskaper som verkligen verkar vara på nedgång:

Enligt en skrivelse som skickas till kunder med Wieser, Facebook-relaterade egenskaper (Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp) stod för under 14% av digitalt innehåll konsumtion sista månad, vilket är en minskning från sin andel på 18 procent för två år sedan och 16 procent för ett år sedan.

Facebook ‘ s New York integritet pop-up var liten, konstig och full av socker

Megan Farokhmanesh besökt Facebook ‘ s pop-up integritet kiosk i Bryant Park och hittade en F-formade marshmallow och undrade vad poängen var:

Pop-up öppnade kl 11 på torsdag, främst för att en svälla av journalister. I timmar runt lunch, det var fortfarande fylld med att klicka på kameror och intervjuare som tog upp det mesta av utrymmet. Som en handfull av semester shoppare vandrade i, de gjorde de flesta av mellanmål bordet innan cirklande tillbaka upp, vagn-stil. En Facebook anställd erkände att pop-up hade mest sörjt för media så långt, men de var hoppfulla om att fler vanliga användare kommer att sippra in som kontor stängt och marknader kortlivat upp. En Facebook brand ambassador uppriktigt erbjuds en enkät till människor som de till vänster, de flesta så långt, sade han, hade avböjt att erbjuda sina tankar om hur händelsen hade förändrat deras syn på integritet och Facebook.

Facebook anställda betonas att händelsen var att främja säkerhet och förståelse i sina kunder. En hands-on erfarenhet eller ett ansikte-mot-ansikte med en annan människa kan hjälpa en genomsnittlig användare att bättre förstå vad deras uppgifter är faktiskt värt. Men den lilla omfattningen av pop-up, i kombination med en i huvudsak att skriva ut anvisningar som redan finns på nätet, kände mig som en bisarr första steg — särskilt när platsen var utformad för att dra på semester shoppare som sannolikt bara att söka skydd från kylan.

Vi frågade 19 faktum-pjäser vad de tycker om sina partnerskap med Facebook. Här är vad de sa till oss.

Daniel “Uptown” Funke svar gårdagens Guardian berättelse om missnöjda tredje part Facebook faktum-pjäser med en undersökning och konstaterar att det totala stämningsläget lutar sig positiva. Anmärkningsvärt stat:-pjäser har tillsammans märkesvaror minst 30 000 länkar som falska under de senaste två åren.

Dömd av sina egna mål och i själva verket-brickor visas måttligt nöjda med partnerskapet, betyg i genomsnitt 3,5 av 5. Om det här var en recension Yelp, restaurang skulle inte vara ett måste-äta-men inte heller någonstans att du skulle riskera matförgiftning.

De visas på samma sätt nöjd (3.5 av 5) med den betalning de får från Facebook för deras arbete — medan exakt belopp är i regel inte offentliga och kan variera beroende på partner baserat på det arbete som utförts, Factcheck.org avslöjas att ta emot en palindromic $188,881 från Facebook i finanspolitiska år 2018.

Facebook är Blockchain Gruppen Är på en Hyra Spree att Uppfinna Pengar

Alex Heath och Tanaya Macheel checka in på Facebook är blockchain division och tycker att det är att utforska en ny digital valuta. Kanske vi en dag kommer att använda den för att betala våra böter från Facebook Högsta Domstolen:

Under de senaste månaderna, världens största sociala nätverk har i tysthet försöker rekrytera produkt chefer, ingenjörer, akademiker, och juridiska experter med erfarenhet i cryptocurrencies och betalningar, enligt personer med insyn med ansträngning. Närmare 40 anställda — bland annat flera före detta PayPal-chefer — arbete i Facebook är hemlighetsfull blockchain grupp, och företaget har nyligen utsett en head of business development för att övervaka förvärv och erbjudanden i rymden.

Sedan officiellt bilda sin blockchain grupp bara åtta månader sedan, Facebook har skickat ut personal till crypto konferenser runt om i världen för att rekrytera forskare, kryptografer och top akademiker inom området. På en privat middag Facebook värd under en senare crypto konferens, en deltagare berättade Cheddar att Facebook-anställda lägrade sig idén om att skapa en decentraliserad digital valuta för sociala nätverk är 2 miljarder användare.

YouTube-användare kan se ‘märkbar minskning” i abonnenten räknas som företaget hanterar spam

Bra. Jag hade bara hit 10 YouTube-prenumeranter och nu händer detta:

Ett officiellt inlägg på YouTube produkt forum stater dessa sveper är en del av den rutinmässiga underhåll som företaget utför. Ta bort spam-konton hjälper till att hålla YouTube – “lika villkor” för upphovsmän, eftersom de på konstgjord väg kan öka en kanal antalet prenumeranter. Det är oklart hur många kanaler som kommer att påverkas, men YouTube inte vill ha människor att förbereda sig för en nedgång.

“Vi regelbundet kontrollera legitimitet konton och åtgärder på din YouTube-kanal,” det blogginlägg som läser. “Som en del av dessa regelbundna kontroller, vi har identifierats och kommer att ta bort ett antal abonnenter som i själva verket skräppost från våra system.”

Lanserar

Instagram kommer att börja tala om varumärken som produkter användare bokmärke, som kan användas för riktade annonser

Människor älskar att använda Instagram men ibland frågar: varför är inte alla mina åtgärder på denna plattform används uttryckligen för reklam? Väl här är en annan vanlig data-som genererar aktivitet som snart kommer att vara roped in intäkter plikt, rapporter Sal Rodriguez:

Instagram förra månaden introducerade ett verktyg som låter användare bokmärke produkter som de hittar på det sociala nätverket. Nu, Instagram och arbetar på en insikt verktyg som kommer att visa märken som av sina artiklar användare sparar, säger Layla Amjadi, Instagram produktchef. Instagram har för avsikt att frigöra denna funktion inom den första hälften av 2019.

Facebook är att lägga till en webbläsare och Instant Spel till Portal videochatt enheter

Facebook Portal: fortfarande aktiv utveckling:

En ny uppdatering idag för Facebook är en Portal enheter lägger till några välbehövliga funktioner till dedikerad video chat skärmar. Nu, både mindre, standard Portal och större Portal+ – versionen kommer att få tillgång till webben via en specialbyggd webbläsare. Som öppnar upp enheter för att en korrekt version av YouTube, Facebook.com och ett antal andra nyheter och underhållning områden. (Portalen skulle kunna få tillgång till YouTube innan, men bara dess rudimentära smart TV-versionen.) I tillägg till en webbläsare, Facebook lanserar också stöd för Instant Spel plattform på Portalen, till att börja med titlar som Slagskepp och Ord med Vänner.

Tar

Ökningen, Lean, Och Falla Av Sheryl Sandberg

Anne Helen Peterson spår omvandlingen av Sandbergs bild över år och slutsatsen är att observatörer har aldrig betalat tillräckligt med uppmärksamhet för att COO: s grundläggande funktion: att driva ett företag:

Medan den allmänna uppfattningen av Sandberg har skiftat dramatiskt — även Michelle Obama nyligen trasig på Lean I — såvitt vi vet, lite om Sandberg eller hennes verksamhet strategi har förändrats. Vi är bara se tidigare inkarnationer av hennes bild för vad de var: välputsade distraktioner från den mycket mörkare verklighet av Silicon Valley. Multibillion-dollar tech-företag som i slutändan inte existerar för att hjälpa oss att leva ett mer framgångsrikt, är uppfyllda, ansluten liv. De är byggda för att tjäna pengar, och befästa tillräckligt med kraft för att fortsätta att göra det — och de chefer som leder dem att utmärka sig genom att göra så med hänsynslös effektivitet. Enhörningar inte är verkliga, och har aldrig varit, den stora majoriteten av oss är inte Sandbergs adepter eller hennes vänner. Vi är kunder, och Sandberg är mest angelägna verksamheten har alltid varit själva verksamheten.

Hur YouTube ‘ s Year-in-Review ‘Rewind’ Video Iväg ett inbördeskrig

Kevin Roose utforska varför YouTube är årets slut content marketing video utlöste en apokalyps av downvotes. (Min idé för nästa år: YouTube släpper både en “bra” bakåt, full av G-betyg skapare, och en “dålig” bakåt, där det undersöker tillväxten av högerextremism som det sprider sig genom rekommendation algoritmer och radicalizes en generation av unga män.)

Drama mellan YouTube och dess skapare är inget nytt. Men Spola tillbaka kontroversen är ett tecken på ett större problem på YouTube, som försöker marknadsföra sig som en bastion för cool, inkluderande kreativitet samtidigt anklagas för att radikalisera en generation av unga människor genom att trycka dem mot allt mer extrema innehåll, och låta reaktionära vevar och konspirationsteoretiker att dominera sin plattform.

YouTube ansträngningar är komplicerat av det faktum att det gör det, i själva verket har många olika och intressanta kreatörer att göra spännande videos. Men dessa röster har kämpat, ibland, för att höras över bruset av webbplatsens mest upphetsande siffror. Det nämns inte i YouTube Rewind av Alex Jones, grundaren av sammansvärjningen-teori webbplats Infowars, som byggde en YouTube riket med miljontals abonnenter och genererade mer än 1,6 miljarder visningar. Det blev inget av den grupp av politiska YouTubers som gör upp vad Rebecca Lewis i Data & Society Research Institute har som heter YouTube är “alternativa inflytande nätverk,” en inflytelserik grupp av video skapare som har använt sina plattformar för att främja idéer från höger fransar.

Facebook Censurerar på Måfå

Jag är personligen ett fan av Facebook: s ansträngningar att kräva mer upplysningar från politiska annonsörer — bland andra saker, det gör livet svårare för utländska agenter som försöker att påverka våra val. Det fanns problem, men svaret — även detta tar från den verkställande direktören för Nuyorican Poets Café — verkligen sätta Facebook i no-good-deed-går-ostraffade territorium. Hur som helst, jag antar att vi kan diskutera huruvida en ideell köpa en annons tala om för folk att rösta bör kräva vissa grundläggande uppgifter på framsidan — men jag tror det ska! Det är verkligen inte så stor affär! Skicka bara i danged vykort, människor:

Flera betald reklam kampanjer som drivs av mina kollegor och kunder har varit oförklarligt hindras av Facebook: s polisverksamhet i flera månader. Facebook vägrade att låta min New York-kulturella ideell, Nuyorican Poets Café, att betala för att främja ett inlägg uppmuntra folk att rösta i midterms eftersom vår sida inte var “tillåtet att köra annonser som är relaterade till politiken.” En kampanj för att främja en föreläsning om skulptur på Boston Museum of Fine Arts var blockerad eftersom Facebook är censuren av misstag trodde att den var avsedd att påverka valet i Irland.

Och slutligen …

De bästa sakerna på internet 2018

Jag har tagit med de värsta saker på internet 2018 här tidigare i veckan, så det är bara rättvist att jag avslutar med det bästa. Jag är inte riktigt på celebrity sociala medier mycket, men här är en fin påminnelse om att vissa människor i allmänhet använder det för bra:

Sociala medier är, i stort, en gift; kvantitet är förmodligen för mycket. Och ändå finns det, fläckig bland de många kändisar som vägrar att logga ut, ett litet antal som lyser som en fyrbåk i mörkret. Det är öppet godhet möjligt golden retriever Chris Evans, som bara ringer Trump “Biff”; snålt wit av Vince Staples, och Big Boi ‘ s underbart dadlike vitsiga. Ariana Grande, en person som är så bra på att vara kända att hon visade en break-up ” till en av årets bästa singlar, vägrar att sluta äga Piers Morgan. Varje söndag får vi vittnar om att Rock är komiskt överdimensionerade “cheat meal”; Tom Hanks fortfarande tecken på alla sina tweets “Hanx”; Patti Smith gick Instagram och är extremt, unshakably Patti Smith. Chrissy Teigen kommer inte att logga ut och kommer inte att sluta dunking på hennes man. Jameela Jamil verkar unikt väl positionerat för att ringa ut skitsnack om kändis apparater. Och, slutligen, ingen fann Henry Cavill mustasch fiasko roligare än Henry Cavill själv, som skapat ett minnesmärke video för det efter rakning. Hur länge någon av dessa goda berömda människor kan vara bra på internet återstår att se; för nu, men de har stått emot sina polariserande vindar, för att påminna oss, i processen, varför vi gillade dem i första hand.

Tala till mig

Skicka mig tips, kommentarer, frågor och gulligt julkort: casey@theverge.com.