Waarom Epische nieuwe PC-game-store is de Steam-concurrent de industrie nodig

0
13

Epic Games’ nieuwe digitale game marketplace, kondigde eerder deze week en verrassing gelanceerd tijdens de Game Awards gisterenavond heeft verhoogd veel wenkbrauwen in de industrie. Met zijn gunstige 88 / 12 procent omzet split en Epische CEO Tim Sweeney, de belofte van een betere ondersteuning makers, veel in de industrie vragen zich af of deze zal het spel op te slaan, dat kon echt rivaal Valve ‘ s Steam, dat is de dominante platform voor PC-spel distributie voor goed over een decennium geweest.

We gaan niet te weten hoe succesvol de winkel voor geruime tijd. Gisteravond, Epische aangekondigd dat de eerste batch van games die ondersteuning van haar winkel, en die lijst blijft minuscuul vergeleken met de tienduizenden titels beschikbaar op Valve ‘ s storefront. En hoewel Epic heeft het voordeel van de positionering van de winkel binnen de Epische Launcher, dat is de software die nodig is voor update en beginnen met het spelen van de mega-hit Fortnite, is er nog de duidelijke mogelijkheid dat consumenten niet willen fragment hun spel bibliotheken. In dat scenario Stoom blijft dominant, en Epic ‘ s store wordt alleen een ander minder-populair alternatief, zoals GOG of Green Man Gaming, terwijl de kleinere winkels, zoals Jeuk.io en Humble Bundle houden hun focus op de indie game markt.

Epic ‘ s store maar net gelanceerd, maar de financiële voorwaarden kijk verleidelijk aan ontwikkelaars

Maar op de vraag waarom het Ventiel moet een concurrent in de eerste plaats is nog steeds een belangrijk moeite waard om te verkennen. Dat is omdat de huidige staat van de game distributie spreekt boekdelen over de dreigende platform oorlog die brouwt al jaren. Hoe het uitpakt kan veranderen hoe miljoenen mensen kopen en spelletjes spelen in de toekomst, en hoe de ontwikkelaars, maak geld van die verkoop.

Want het staat als een ontwikkelaar is het maken van een spel voor de PC, de kans groot dat ze zullen verkopen op Steam. Als ze niet verkopen van een game op Steam, het is waarschijnlijk voor een van twee redenen: ze zijn een grote uitgevers zoals EA of Ubisoft, die werkt met een digitale winkel van hun eigen, of ze zitten met een game console maker of de studio in eigendom of betaald door een game console maker als Microsoft of Sony. In die zeldzame gevallen, een ontwikkelaar is het nemen van het verlies van niet met de verkoop van een spel op Stoom, want wat groter bedrijf is het betalen van de rekeningen, en er zou een strategische zakelijke reden, als de console of de winkel exclusiviteit, voor een bedrijf als Microsoft, laten we zeggen, niet verkopen van de PC-poort van Gears of War 4 via Steam, maar op de Microsoft Store in de plaats.

Dat is de oude manier van zaken doen in de game-industrie, en de Klep heeft plukte de voordelen voor jaren. Het bedrijf wordt geschat op $4,3 miljard in Stoom omzet alleen al vorig jaar, waaronder niet is begrepen de standaard 30 procent bezuinigen op de aankoop van in-game content en uitbreidingen. Volgens de huidige regeling, Ventiel nooit zou kunnen ontwikkelen op een andere video-game en nog steeds een van de meest verdienende bedrijven in de industrie gewoon door als tussenpersoon tussen consumenten PC en game-ontwikkelaars en-uitgevers. Niet alleen heeft het bedrijf 30 procent van de bijna iedere sale op Steam, het ook verdient aan klassiekers zoals Counter-Strike, Half-Life en Team Fortress, terwijl de e-sports juggernaut Dota 2 is nog steeds één van de meest populaire games op de planeet.

Illustraties door Alex Castro / De Rand

In andere woorden, de Stoom is mooi zitten al jaren als de Apple van de PC gaming markt, het bedienen van een app store en het krijgen om te beslissen hoeveel geld het kost om van elke verkoop. Het enige probleem is dat, in tegenstelling tot Apple, Klep heeft geen controle over de hardware die mensen gebruiken, en op zijn beurt, geen controle over welke software zij gebruiken. De klep kan niet stoppen met een gebruiker van het downloaden van een ander spel op te slaan en de aankoop van hun games elders, net zoals het niet kunnen stoppen met Epische of Ubisoft van het creëren van hun eigen spel starters en waarin je de software download te starten Fortnite of Assassin ‘ s Creed op de PC.

Tot nu toe was dat niet echt een probleem zijn voor Valve. Gamers en PC die vooral, hebben de neiging om aanstoot te nemen aan wat gezien wordt als transparant crash grijpen ten koste van de consument. Dat bleek winkelpuien en draagraketten van EA en Ubisoft — berucht voor het vergrendelen van games met digital rights management beperkingen — in de corporate slechte jongens van de industrie. Klep, met zijn losse beperkingen en de royale restitutie beleid, heeft altijd bleek de meest klantvriendelijke optie.

Epic is aangekomen op het perfecte moment te verstoren Valve ‘ s positie als marktleider

Dat is beginnen te veranderen, en Epische gebeurt te zijn aangekomen op het perfecte moment om dingen te schudden. Net als het Fortnite op het perfecte moment om te profiteren van de battle royale trend, Epic is nu druk uit te oefenen op Stoom op een cruciaal moment voor het spel distributie. Vanwege de miljarden dollars zijn behaald door middel van Fortnite, Epic heeft nu genoeg in zijn oorlogskas om goed te doen gevecht met Klep, en het doet dit door het aanbieden van meer ontwikkelaar-vriendelijk omzet splitst en het hanteren van de Unreal Engine toolkit als een strategisch wapen. Als u gebruik Onwerkelijk om uw spel, Epische geef je nu terug de 5 procent het duurt meestal van alle game verkopen, in aanvulling op u te laten houden 88 procent van alle verkopen die door de Epische store.

De timing kon niet slechter zijn voor Valve en Steam is begonnen met het verliezen van haar glans als de consument-vriendelijk, geen verkeerde markt. Het bedrijf heeft al jaren een hands-off aanpak voor het modereren van de winkelpui en de manier waarop gebruikers zich gedragen op haar platform. Dat resulteerde in een high-profile controverses rond games zoals Haat, een massa moord simulator die werd getrokken uit de vennootschap Greenlight-programma alleen hersteld worden, en slechte tactiek van gebruikers zoals hatelijk en trollish Stoom Curator pagina ‘ s, ongebreidelde fanatisme op game community boards, en de massa review bombardementen van de indie games geacht al te progressieve door de alt-recht gemeenschappen. Valve ‘ s filosofie rond Stoom was gestold in de zomer, na de zeldzame trekken van een spel dat gecentreerd op school shootings, met een nieuw beleid dat het mogelijk maakt “alles” op Stoom tenzij het illegale of doelbewust ontworpen woedend mensen.

Het resultaat is meer ontwikkelaars te popelen om te verkopen hun games elders, en meer consumenten geïnteresseerd zijn in alternatieven voor Stoom als de winkel worden overspoeld met alinea games en losjes gemodereerd community boards. Ondertussen, Valve ‘ s vrijwel nihil curation strategie maakt het moeilijker dan ooit om games te vinden die u wellicht leuk, terwijl ontwikkelaars hebben lange beklaagde zich over problemen met Steam aanbeveling algoritme en discovery functies die direct van invloed zijn op het verkeer om het spel vermeldingen.

Gerelateerd

Stoom de ontwikkelaars spreken: een Maximale winst voor Klep, de minimale verantwoordelijkheden

Dit heeft geleid tot een kans, niet alleen voor het Epische, maar ook andere bedrijven die Stoom de zwakke punten van de pijn punten te benutten. In Game chat platform Onenigheid opereert nu zijn eigen spel op te slaan, omdat het al eigenaar is van de sociale infrastructuur rond hoe PC-gamers verbinding maken met vrienden en chat via spraak en tekst. De verkoop van games aan diezelfde consument en geven hen een bestemming om ze te starten en te spelen met vrienden kan maken Onenigheid een meer aantrekkelijke etalage.

De afsluiter is duidelijk het gevoel van de warmte. Het is begonnen met het kopiëren van Onenigheid sociale functies, en kondigde in September aan dat het zou beginnen met het modereren van de community boards. Vorig jaar, het zei dat het zou proberen op te lossen review bombardementen door het tijdelijk bevriezen beoordelingen. Maar belangrijker nog, met een voorsprong van Epic ‘ s store te lanceren, Ventiel zei vorige week dat het zou veranderen de voorwaarden voor de ontvangsten splitst voor game-ontwikkelaars. Op die manier, als u verkocht meer dan 10 miljoen exemplaren, zou je in staat om een extra 5 procent van de omzet (van 70 naar 75 procent), en dan nog 5 procent als je het hebt verkocht ten minste 50 miljoen exemplaren. Het was een heldere toelating van Valve dat het bedrijf weet dat zijn platform is niet onaantastbaar, en dat de verbetering van de financiële prikkels om te verkopen een spel op Steam kan de enige manier om te zorgen dat ontwikkelaars van massaal elders.

Dat kan niet genoeg zijn. Zoals opgemerkt door game-ontwikkelaar Rami Ismail, die mede-oprichter van indie studio Vlambeer, Valve ‘ s van nieuw beleid, gericht op het sussen van big-budget-ontwikkelaars. “Zijn de dingen echt wel zo slecht voor de Afsluiter in de steeds meer concurrerende storefront scène die ze nu hebben subsidiëren van de grote studio’ s?”, schreef hij op Twitter afgelopen vrijdag. “Zijn zij, die ongewenst is voor grote titels nu dat de grote titels hebben de neiging om te worden in staat om te lanceren hun eigen winkel?”

“Stoom de nieuwe 25 procent en 20 procent lagen vertegenwoordigen een grote verbetering voor de top 1 procent van de games, en het maken van Stoom een aanzienlijk betere deal voor top games dan Google Play en de iOS App Store,” Sweeney merkte in een interview met De Rand van deze week, maken duidelijk dat Stoom de nieuwe voorwaarden niet van het voordeel alle makers — alleen de grootste zijn.

Hoe zal dit uiteindelijk uit te spelen voor de consument? Dat is een open vraag, maar de concurrentie meestal resulteert in lagere prijzen. Als game-ontwikkelaars zijn het krijgen van een grotere verlaging van de verkoop van Epic ‘ s store, is er de mogelijkheid dat ze zou kunnen verlagen het vooraf een prijs van het spel met $5 of $10. Een perk kan trekken consumenten afstand van Stoom of, op zijn minst, het verminderen van de financiële last op sommige ontwikkelaars en geef hen de vrijheid om een ander spel of een uitbreiding. Ongeacht, Epic ‘s verplaatsen — niet alleen met de omzet split, maar ook de opheffing van de Unreal royalty’ s—, verdienen de ontwikkelaars meer geld. Dat zou de stimulans die ze nodig hebben om kant met Epische in de toekomst.