Thunderbird 60.3.3 rettelser password sletning spørgsmål

0
18

af Martin Brinkmann December 07, 2018 i e-Mail – Ingen kommentarer

Thunderbird brugere, der bruger en Master-Adgangskode i programmet til at beskytte adgangskoder kan have været udsat for et password sletning problem i de seneste versioner af e-mail-klient.

Udgivelsen af Thunderbird 60.3.3 løser det problem på alle berørte systemer. Spørgsmålet blev indført i klient version 60.0 udgivet i August 2018.

Den største udgivelse indført nye funktioner og lavet nogle ændringer til Thunderbird; en af de forandringer, der er migreret sikkerhed databaser nøgle3.db og cert8.db bruges til at gemme passwords og certifikater til nøgle4.db og cert9.db.

Thunderbird anlæg, der er berørt af problemet havde gemte adgangskoder og private certifikat nøgler slettet. Problemet berørte anlæg med master adgangskoder. Master Adgangskoder ikke bruges som standard, men kan aktiveres i Thunderbird e-mail-klient for at forbedre sikkerheden.

Thunderbird brugerne nødt til at åbne Værktøjer > Indstillinger > Sikkerhed > Adgangskoder til at beskytte adgangskoder med en Master-Adgangskode. Bare se “brug af en master-adgangskode” – boksen på siden, og følg vejledningen for at tilføje det til programmet.

thunderbird master password

Udviklingen team, der bemærker, at de berørte brugere kan gendanne en sikkerhedskopieret version af databaser for at få adgang til adgangskoder, certifikater og private. Hvordan det er gjort, er ikke nævnt, dog. De sikkerhedskopier, med .bak udvidelse, er opført i Thunderbird profil mappe.

De berørte brugere kan omdøbe den aktuelle fil, fx nøgle3.db, og omdøb den backup-fil nøgle3.bak bagefter. Det er ikke klart, om det er den metode, at det hold, der tyder på, sørg for at sikkerhedskopiere alle filer, før du fortsætter.

Thunderbird 60.3.3 rettelser yderligere tre spørgsmål:

  • Langsom søg i adressebog og auto-fuld funktionalitet.
  • Plain text markup ikke arbejde med ikke-ASCII-tegn.
  • Links var ikke fjernet, når et link, placering blev fjernet i link-panelet egenskaber.

Den version af e-mail-klient har tre uløste problemer:

  • Problemer, når afkodning af meddelelser med ualmindeligt tegnsæt som cp932 eller cp936. Holdet, lover, at dette problem vil blive løst i den kommende Thunderbird 60.4.0 udgivelse.
  • CalDav adgang til nogle servere er brudt. Løsning er at indstille præferencer netværk.cookie.samme site.aktiveret til false.
  • Twitter chat er ikke i orden.

Brugere, der kører Thunderbird kan bemærke, at det ikke tilbydes i øjeblikket, når de kører en manuel check for opdateringer under Hjælp > Om Mozilla Thunderbird. Den officielle download side på projektets hjemmeside lister 60.3.2 som den nyeste version.

Den nye version er tilgængelig på Mozillas FTP selv.

Tip: Find ud af, hvordan at migrere fra windows 32-bit til 64-bit. Bemærk, at Thunderbird er tilbudt som en 32-bit version officielt i øjeblikket kun på Windows.