Thunderbird 60.3.3 fikser passord sletting problemet

0
23

av Martin Brinkmann desember 07, 2018 i E – Ingen kommentarer

Thunderbird brukere som bruker en Master-Passord i programmet for å beskytte passord kan ha blitt utsatt for et passord sletting problemet i de siste versjoner av e-postklienten.

Utgivelsen av Thunderbird 60.3.3 løser problemet på alle berørte systemer. Problemet ble innført i client versjon 60.0 utgitt i August 2018.

Den store utgivelsen introdusert en ny funksjonalitet og gjort noen endringer til Thunderbird, en av de endringer overført sikkerhet databaser nøkkel3.db og cert8.db brukes til å lagre passord og sertifikater for å nøkkel4.db og cert9.db.

Thunderbird installasjoner berørt av problemet hadde lagrede passord og eget sertifikat tastene slettet. Problemet påvirket installasjoner med master-passord. Master-Passord blir ikke brukt som standard, men kan aktiveres i Thunderbird e-postklient til å forbedre sikkerheten.

Thunderbird-brukere som trenger å åpne Verktøy > Valg > Sikkerhet > Passord for å beskytte passord med en Master-Passord. Kryss av for “bruk en master-passord” boksen på siden og følg instruksjonene for å legge den til programmet.

thunderbird master password

Teamet merk at berørte brukere kan gjenopprette sikkerhetskopiert versjon av databaser for å få tilgang til passord og private sertifikater. Hvordan dette gjøres er ikke nevnt, men. Sikkerhetskopier, med .bak extension, er oppført i Thunderbird-profil mappen.

Berørte brukere kan gi nytt navn til gjeldende fil, for eksempel nøkkel3.db, og endre navn på sikkerhetskopifilen nøkkel3.bak etterpå. Det er ikke klart om det er den metoden som team antyder; sørg for at du sikkerhetskopiere alle filer før du fortsetter.

Thunderbird 60.3.3 løser ytterligere tre problemer:

  • Sakte adresseboken søk og automatisk fullføring funksjonalitet.
  • Ren tekst markup gjorde ikke arbeide med ikke-ASCII-tegn.
  • Linker ikke ble fjernet ved en link location ble fjernet i koblingen egenskaper panelet.

Den versjonen av e-postklienten som har tre uløste problemer:

  • Problemer når dekoding av meldinger med uvanlig charsets som cp932 eller cp936. Teamet lover at dette spørsmålet kommer til å bli fast i den kommende Thunderbird 60.4.0 utgivelsen.
  • CalDav tilgang til noen servere er brutt. Løsningen er å sette preferanser nettverk.informasjonskapselen.samme stedet.aktivert til false.
  • Twitter chat fungerer ikke.

Brukere som kjører Thunderbird kan legge merke til at det ikke tilbys i dag når de kjøre en manuell sjekk for oppdateringer under Hjelp > Om Mozilla Thunderbird. Den offisielle siden for nedlasting på prosjektets nettside lister 60.3.2 som den nyeste versjonen, så vel.

Den nye utgivelsen er tilgjengelig på mozillas FTP selv.

Tips: Finn ut hvordan du overfører fra Thunderbird 32-bit og 64-bit. Vær oppmerksom på at Thunderbird er tilbudt som en 32-biters versjon offisielt eneste tiden på Windows.