Stanna uppe sent för att titta på ULA starta en hemlig satellit med sin mest kraftfulla raket

0
8

Ikväll, United Launch Alliance (ULA) är inställd på att lansera sin mest kraftfulla raket — Delta IV Heavy — skicka upp en hemlig spion satellit-för National Reconnaissance Office (NRO) från Kalifornien. Uppdraget kommer att vara 132nd uppdrag för ULA, och det senaste av många lanserar företaget har gjort för NRO, en betydande kund för lanseringen leverantör.

Som är fallet med alla NRO lanserar, det är oklart vad som faktiskt händer i rymden, NRO håller tillämpningen av sina uppdrag under wraps. Men, satellit-är sannolikt ganska tung och är kanske att gå till en hög bana om det kräver makt Delta IV Heavy. Raketen består av tre kärnor samman, och som ger mer än 2 miljoner pounds av dragkraft vid uppskjutningen. Sammanlagt Delta IV Heavy kan sätta mer än 62,500 pounds till låg omloppsbana runt Jorden.

NROL-71 s uppdrag patch.

Bild: National Reconnaissance Office

Även om vi inte vet den exakta orsaken till uppdraget, flyget har en signatur NRO patch som har ett skrämmande stort djur. Denna patch sport en jätte eagle rippning genom duk, bär dog tags med initialerna av en gammal Unionen befälhavare under inbördeskriget, Col. Josua L. Chamberlain. Det stämmer med många av NRO: s tidigare fläckar, som har uppvisat gigantiska bläckfiskar, ormar och läskiga medeltida ikonografi.

Dagens uppdrag, dubbade NROL-71, planeras för start kl 11:19PM ET / 8:19PM PT ut från Vandenberg Air Force Base i Kalifornien. ULA planer på att live stream lanseringen, med täckning som börjar om 20 minuter före start. Om du inte har någon fredag planer, kolla tillbaka i kväll för att se denna raketuppskjutning live.