Solsikke Labs er å bygge en drone surveillance system for high-end hjem

0
18

Gjemt bort høy i boligstrøket i åsene i forstad i San Carlos, California, er en tre-roms hjem med sin egen autonome antenne security system. Huset er ikke annerledes enn noen annen bolig på rolig gate full av godt velstelte plener og romslige utsikt over Pulgas Ridge Bevare.

Men det bare skjer for å være den personlige hjem av tidligere Evernote utøvende og Solsikke Labs administrerende DIREKTØR Alex Pachikov. Han er slått av huset i en prototype hjem for Solsikke-systemet, som bruker en serie av bevegelser og vibrasjoner sensorer i forbindelse med en autonom drone for å overvåke all aktivitet, ned til måling fotsporene på gresset utenfor hans foran døren.

Solsikke Labs er å bygge en tre-del drone security system for store boliger

“Vi har en core troen på at mye av verdi er skjult, ikke bare i synet spektrum, men bevegelse og vibrasjon spektrum,” Pachikov forteller meg før du bruker en Siri-integrasjon på sin iPhone til lanseringen drone fra sin bakgård med en talekommando.

En del av Solsikke-systemet innebærer Solsikker, de små, omtrent 1,5 meter pærer fylt med sensorer som er forkledd som hagen lys. “Sensorer som kan oppdage mennesker, dyr og biler. Vibrasjon sensorer oppdager fotspor, bil motorer… selv om du kjører en kaffe-og tekoker.” Den Solsikker er plassert rundt hjemmet for å hjelpe deg med å lage et kart, og triangulate mennesker og andre gjenstander i rommet. Men den virkelige trekningen av Solsikke system er drone som flyr selv. Drone er kalt Bee, og sin base station er kalt Hive.

Hele systemet arbeider sammen ved å la Bee la sin stasjon, og deretter fly rundt hjemmet fange video ved hjelp av Solsikker å utføre banen planlegging og å stole på sin innebygde kameraer og sensorer for å unngå hindringer. Når det er klar til å lande, trykker du på en knapp på Sunflower mobile app, og drone dokker seg inn i den trakt-formet landing zone til basestasjonen, som også fungerer som en ledende trådløs lader.

I praksis, Solsikke systemet vil varsle et hus av noe uventet flytte rundt i huset, takk til bakken sensorer. De ville da manuelt velge om du ønsker å distribuere drone, som da ville en live stream 1080p video til telefonen eller nettbrettet. Når drone er forankret igjen, video lagres i skyen. Selskapet sier det er designe systemet skal være deployerbare av både huseiere og tredjeparts overvåking tjenester, som ADT, i tilfelle at du sover eller borte fra hjemmet og ikke overvåking telefonen når aktiviteten skjer.

“Sikkerhetsbransjen er bare helt moden for avbrudd. De har ikke gjort noe spesielt nytt i 30 år,” Pachikov sier. “Det er dør og vindu sensorer, og CCTV kameraer.” I stedet for å måtte gå tilbake og se hva som gikk galt når en inntrenger har allerede brutt i, eller ønsker å ha noen overvåke systemet hele tiden, Pachikov sier han “ønsker å vite hva som skjer rundt om boligen min før det på døren min.” For eksempel, hvis noen er scoping ut huset for å se om det kunne være et godt mål på et senere tidspunkt.

Selv om konseptet med å operere din egen personlige drone-overvåking system kan virke fremmedartet og overdreven, Pachikov ser det som en levedyktig og ny type avskrekkende. “Gjeldende sikkerhets-systemer gir ikke noen avgjørende. For det meste er det en 120 decibel alarm som blåser ut mot trommehinnen fordi det for det meste falske alarmer,” sier han. “Hvis drone kommer ut, det er veldig lik en sikkerhetsvakt som kommer ut, eller i det minste, en hund bjeffer.” Støy er en avskrekking element, også, i min erfaring, det var omtrent like høyt som andre forbruker droner på markedet. Pachikov sier de planlegger å redusere støy litt, og som ved hjelp av 3D-printede deler for prototypen er en grunn til at det er høyere enn selskapet til slutt mener at det vil være.

På denne måten, Solsikke-Labs representerer en ny type drone selskapet. Det er en som spesialiserer seg mindre i fysisk maskinvare og kamera evner av en ubemannet fly (UAV), for eksempel Kinesisk drone gigantiske DJI, men i de mulighetene som en drone gir deg som forbruker hvis det er spesielt utrustet for å oppfylle et bestemt behov. Lik Skydio, en AI-fokusert oppstart som gjør en selv-flyvende drone for action-sports entusiaster, Solsikke er å dra nytte av den raskt voksende drone markedet for å selge løftet av antenne video overvåking til både hjem forbruker og security industrien for øvrig.

Solsikke er å jobbe med Stanley Black & Decker på en potensiell kommersiell system

Solsikke-Labs har jobbet med prosjektet i snart tre år nå, med mer enn $6 millioner i finansiering. Investorer inkluderer Generell Katalysator — tidligere Evernote administrerende DIREKTØR og medgrunnlegger Phil Libin, som nå fungerer som en rådgiver på GC, bidro til å lukke frø runde — og Stanley Black & Decker, industri verktøy maker som også skjer for å være en stor leverandør av kommersielle sikkerhet systemer. Selskapet er delt mellom 10 ansatte i Zürich, Sveits, og ytterligere åtte i San Francisco.

Målet med Solsikke-systemet akkurat nå er å selge den til forbrukerne på et abonnement, mens forfølge kommersielle anvendelser i fremtiden. Pachikov anslår at hele pakken vil koste noen rundt et par hundre dollar i måneden, og det vil inkludere Solsikke lysautomatikk, Hive base-stasjon, og en Bie drone.

Pachikov har ikke vrangforestillinger om produktet eller hvem det er beregnet for. Solsikke ikke vil at alle hjem skal være utstyrt med en sikkerhet drone. “Vi går for mer avanserte, velstående mennesker som er teknisk dyktige og ivrige etter å gjøre dette,” Pachikov sier. “Når vi er selvdrevet, vi kommer til å drive kostnadene ned og gå for å få mer vanlig hjem.”

Målet er å målrette lav til middels tetthet områder; med andre ord, forstads-Amerika. Pachikov sier Sunflower har allerede tusenvis av kunder i kø for å kjøpe systemet med sin abonnementsmodell. Ned linjen, Pachikov sier sine bånd med Stanley Black & Decker vil åpne opp nye veier i kommersiell drone sikkerhet. Håpet er at, i motsetning til standard, kablet sikkerhet systemer eller AI-drevet Knightscope sikkerhet roboter, en drone er et bedre og mer effektiv måte å surveil en scene, dekke store mengder bakken raskt, og unngå å bli tuklet med av en inntrenger.

Det er, selvfølgelig, saken av Federal Aviation Administration regulations, noe som gjør at kommersielle drone operasjoner litt vanskelig uten å hoppe gjennom noen alvorlige regulatoriske hoops. Det er også regler for forbruker og hobby drone flyreiser vedrørende flyging utenfor en operator ‘ s linje av syne, så vel som på natten. (Solsikke drone er designet for å fange opp video om natten og operere selvstendig i mørket, så vel som andre vanskelige værforhold som regn og vind.)

“Vi ser på dette som vår Tesla Roadster.”

“Forskrift å tillate ting som dette er nært forestående, sier han. I dag, i et hus innstillingen, kan du fly en drone på din egen eiendom som en hobby. Til slutt, Pachikov ønsker drone for å være i stand til å deployere seg selv uten å kreve manuell klarsignal fra den mobile appen. For å komme dit, Solsikke er nødt til å bringe vekten av sin drone ned litt, så Pachikov sier en enhet under en halv kilo ville bringe UAV inn minst inngripende FAA kategori. “Vi er på tre gram. Forhåpentligvis, vi kjører ned i vekt og de heve grensen.”

Det som er klart er at, uavhengig av regulatoriske veikart, sikkerhet droner er faktisk på vei, og Solsikke ønsker å være i forkant av både forbruker-og kommersielle markedet. Og mens Solsikke-systemet kan være rike huseiere for nå, Pachikov ser et bredere publikum på horisonten. “Jeg ser det som en Tesla Roadster. Det er en morsom proof of concept, men det er ikke en forbruker bil. Vi ser på dette [Solsikke-system] som vår Roadster,” sier han.

Fotografering av Nick Statt / Randen