Pillowfort ønsker å være Tumblr alternativ, men den er ikke klar ennå

0
12

Tumblr brukere er på randen av en utvandring. I jakten på et nytt hjem, mange peker mot et relativt nytt og uhørt-nettstedet for å huse den foreldreløse: Pillowfort.

Pillowfort er en ung, blogg-sentriske sosiale plattformen inspirert av tidlig LiveJournal samfunn og Tumblr fans. Folk kan legge ut sine bilder, skrevet tekst, illustrasjoner og Gif-bilder, og dele disse kreasjoner med andre. Det er muligheter for både offentlige og private innstillinger, men siden er designet for å tillate folk å spre sitt arbeid, kontakt med likesinnede personer, og skape fellesskap — inkludert de som setter pris på seksuell skriftlig og bilder.

Nå, det blir kastet inn i rampelyset foran Tumblr ‘ s beslutning om å fjerne “voksent innhold”, en kontroversiell endre møtt med hån fra sin svulstige samfunnet. Men Pillowfort er fortsatt et pågående arbeid. Siden lanseringen på Kickstarter og Indiegogo tidligere i år, Pillowfort har bare rullet ut beta inviterer til en liten gruppe mennesker for testing. Og selv om den er aktiv, området er ofte knapt funksjonelle, ifølge folk som har brukt tjenesten i løpet av de siste par månedene.

Som folk ser etter et nytt nettsted for å være vert for sin skriving og bilder, Pillowfort er navnet på alles tunger. Tusenvis av søknader har oversvømmet lagets innboks siden Tumblr laget sin kunngjøring på mandag, området er leder sier. Det er uklart, men om et nettsted uten en dedikert utvikling team som fortsatt er i sin tidlig i planleggingsfasen og er uforberedt på en strøm av brukerne kan fungere som en passende erstatning for Tumblr er levende lokalsamfunn og millioner av brukere.

Pillowfort

Pillowfort design.

Bilde: Pillowfort

Det er ikke klare ennå

Julia Baritz lansert Pillowfort i februar 2017, men hun erkjenner at ingen var virkelig betale oppmerksomhet til hva teamet hennes gjorde. Bare 700 personer registrert for området mindre enn to år siden, og det var lite nok gruppe for hennes team — seg selv og to andre full-time-utviklere å fokusere på uten mye bekymring.

Det endret seg som følge Tumblr kunngjøring. Baritz forteller Randen som plutselig selskapets innboks var overfylte med henvendelser fra folk som ønsker å sette opp camp på en ny plattform. Det kom på den mest inopportune tid; Baritz hadde til å ta nettstedet nede for vedlikehold i løpet av helgen for å fikse en sikkerhetsfeil påpekt av mennesker ved hjelp av Pillowfort, og plutselig pågangen i mennesker som prøver å få tilgang til nettstedet laget hver utgave føler større.

Pillowfort var ikke designet for å være Tumblr. Det var et alternativ, basert på år tilbrakt i fandom samfunn på nettsteder som LiveJournal og Dreamwidth, en lignende journalføring og blogging verktøyet. Nå, derimot, Baritz innser at det er et ekstra ansvar som kommer med eksplosjon av oppmerksomhet Pillowfort mottar. Teamet er å sette sammen en plan for å prøve og plass til nykommere’ interesse i området, men de forstår at det kommer til å ta en bit av å balansere.

“Det kommer til å ta litt tid for oss å bli klar.”

“Jeg er definitivt glade for at så mange mennesker er interessert i området, men det er sant at vi ikke forvente så mye oppmerksomhet på en gang,” Baritz sier. Nettstedets infrastruktur ble designet for mindre publikum Pillowfort så ved lansering, og Baritz sier laget er rushing for å fange opp så Tumblr brukere flommen i. “Det kommer til å ta litt tid for oss å bli klar, og å være i stand til å romme all denne oppmerksomheten.”

En del av det balansegang inkluderer å holde antall personer som er tillatt på nettstedet til et minimum. De som har fått beta inviterer i det siste, eller har hatt sin registrering er godkjent vil få lov til å starte eller fortsette å legge ut, men det vil være en grense for hvor mange nykommere er gitt område privilegier. Dagens ett-tiden $5 avgiften vil være på plass, Baritz sier. Og selv om det er en mulighet for at det vil forsvinne i fremtiden, avgiften fungerer også som en god måte å holde folk i sjakk til utvikling plukker opp og mer støtte er tilgjengelig.

Funksjonalitet er en stor bekymring akkurat nå.

Pære Waldorf, en langvarig Tumblr bruker, har vært å bruke Pillowfort for et par måneder og sier at området er ikke på langt nær nok forberedt for strøm i brukere dro sin vei. Waldorf ble invitert til å delta i tjenesten gjennom en ny bølge beta be og høre positive bemerkninger fra sine venner, bestemte seg for å sjekke ut den mulige Tumblr alternativ. De ikke har noen intensjon om å hoppe skipet, men de fortalte Nippet at følgende selskapets kunngjøring om 18+ innhold, har de også begynt å se etter et nytt hjem.

“Det er knapt funksjonelle.”

Dette er ikke uvanlig for Waldorf. De har vært i fandom samfunnet for lang nok til å huske den faller av LiveJournal, uheldig overgang til Dreamwidth, og eventuell overføring til Tumblr. Samfunn shift når nettsteder som ikke lenger oppfyller behovene til sine skapere, Waldorf sier, og Tumblr gitt et bestemt verktøy som verken LiveJournal eller Dreamwidth kunne: tilgjengelig for deling.

Tumblr var lett å bruke, men Waldorf forteller Nippet at Pillowfort ikke er nær det. De sier området er knapt i bruk.

“Det er behov for mer penger,” Waldorf sier. “Det er behov for noen som faktisk vet hvordan å kode … nettstedet er knapt i bruk. Du har veldig, veldig grunnleggende funksjonalitet, men det er ikke et sted som jeg føler at jeg ville tilbringe mye tid på den måten som det er nå.”

Baritz er klar over at det er aspekter av Pillowfort som trenger å bli jobbet med. Pillowfort var ikke meningen å være så populær dette raskt. Det var ikke ment å huse alle Tumblr er tapt tilhengere på jakt etter et nytt sted å bo, og det var aldri ment å være en Tumblr duplikat. Baritz ønsker folk å nyte Pillowfort, bygge varig fellesskap, og bloggen uten frykt for ettervirkning over innhold som blir lagt ut. Pillowfort er forpliktet til å la seksuelt innhold på nettstedet, så lenge det ikke bryter noen lover eller folks trivsel.

“Jeg vil våre brukere til å være i stand til å lage akkurat hva de vil og ikke trenger å bekymre deg for at deres innhold som er flyttet eller sensurert,” Baritz sier.

Baritz klart har store planer for Pillowfort, men hun er også klar over hvordan dagens brukere føler, forteller Randen det er noe teamet arbeider flittig på. Hun har bare ett ønske for mennesker som strømmet området og leter etter et nytt hjem: vær tålmodig.

Pillowfort

Et eksempel på hvordan Pillowfort samfunnet fungerer.

Bilde: Pillowfort

Tålmodighet, tålmodighet, tålmodighet

Kari Lottle er en langvarig Tumblr brukeren som registrerte seg for Pillowfort og ble gitt tilgang dagen Tumblr er kunngjøringen ble gjort. Hun tilbrakte sin tid på å spille rundt med nettsiden, og selv om det er klart at det ikke er en Tumblr erstatning ennå, hun har håp om at det kan bli akkurat hva samfunnet har behov for det for å være. Akkurat nå, mens folk er på jakt etter en ny digital plass å kalle hjem, det er mer enn nok.

“Jeg tror ikke det kommer til å bli en ny Tumblr når som helst snart, men jeg tror at det kanskje kan det være i stand til å komme nær, spesielt på fandom side,” Lottle forteller Randen. “Pillowfort er det nærmeste vi har. Det er fullt mulig. Den store ting som holder det tilbake akkurat nå ville være $5 startkontingent.”

På slutten av intervjuet, Baritz stoppet og spurte om hun kunne legge til en rask notat. Som noen som har brukt mange år på ulike nettsteder, bygningsmiljøer, hun forstår følelse av at det haster folk har, men hun ønsker folk å huske at Pillowfort var ikke bygget for å erstatte Tumblr. Hun ønsker folk å huske at nettsteder tar tid å bygge og vedlikeholde. Pillowfort er et team av færre enn fem personer. Roma ble ikke bygget på en dag, og Pillowfort heller ikke være det.