Millioner av smarttelefoner var frakoblet i går med et utløpt sertifikat

0
21

Ericsson har bekreftet at en feil med programvaren var kilden til gårsdagens massive nettverksbrudd, som tok millioner av smarttelefoner i frakoblet modus på tvers av STORBRITANNIA og Japan, og har skapt problemer i nesten et dusin land. I en uttalelse, Ericsson sa at årsaken var et utløpt sertifikat, og at “feil i programvare som har forårsaket disse problemene blir nedlagt.” Uttalelsen peker på at nettverkstjenester ble restaurert til de fleste kunder på torsdag, mens STORBRITANNIA operatøren O2 sagt sitt 4G-nett var tilbake opp så tidlig fredag morgen.

Selv om mye av fokuset ble betalt til strømbrudd på O2 i STORBRITANNIA og Softbank i Japan. Ericsson senere bekreftet å Softbank at problemer hadde samtidig påvirket telecom operatører som hadde installert Ericsson-laget enheter på tvers av totalt 11 land. Softbank sa at den strømbrudd rammet sitt eget nettverk, for litt over fire timer.

Svikten var helt forebygges

Ericsson er opptak tyder på svikten var helt forebygges. Sertifikater sikre gyldigheten av programvare og bidrar til å holde ting trygt. Det faktum at en var i stand til å utløpe betyr at svikten var sannsynligvis forårsaket av utilstrekkelig vedlikehold.

Ericsson er ikke det eneste selskapet å ha falt byttedyr til farene utløper sertifikater. Tilbake i 2013, for Xbox Live og Azure både led nedetid som resultat av et utløpt sertifikat, mens i 2015, noen Mac App Store-brukere ble tvunget til å slett og installer programvaren på nytt etter at et sertifikat brukes til å bekrefte apps utløpt. Dette året, et utløpt sertifikat forårsaket Oculus Rift headset for å bli ubrukelig med mindre brukerne sette sine datamaskinen går tilbake i tid.