Millioner af smartphones var taget offline i går af et udløbet certifikat

0
10

Ericsson har bekræftet, at der er en fejl med sin software, som var kilden til gårsdagens massive netværk udfald, der tog millioner af smartphones offline i hele STORBRITANNIEN og Japan og skabt problemer i næsten et dusin lande. I en erklæring, Ericsson sagde, at den egentlige årsag var en certifikatet er udløbet, og at “den defekte software, som har forårsaget disse spørgsmål er ved at blive nedlagt.” Redegørelsen konstaterer, at net-tjenester blev gendannet, at de fleste kunder på torsdag, mens BRITISKE operatør O2 sagde, at dens 4G-netværket var oppe som tidligt fredag morgen.

Selv om meget af fokus blev rettet mod udfald på O2 i STORBRITANNIEN og Softbank i Japan. Ericsson senere bekræftet, at Softbank, at spørgsmål havde samtidig påvirket teleoperatører, der havde installeret Ericsson-udstyr på tværs af i alt 11 lande. Softbank sagde, at de udfald, der berøres af sit eget net for lidt over fire timer.

Udfald var helt undgås

Ericsson ‘ s optagelse foreslår udfald var helt undgås. Certifikater sikre gyldigheden af software og hjælper med at holde ting sikker. Det faktum, at man var i stand til at udløbe betyder, at udfald var sandsynligvis forårsaget af utilstrækkelig vedligeholdelse.

Ericsson er ikke den eneste virksomhed, der er blevet ofre for de farer, der udløber certifikater. Tilbage i 2013, Xbox Live og Azure begge har lidt spildtid som et resultat af et udløbet certifikat, mens der i 2015 nogle Mac App Store-brugere blev tvunget til at slette og geninstallere softwaren efter et certifikat, der bruges til at kontrollere apps udløbet. Dette år, et udløbet certifikat, der er forårsaget Oculus Rift headsets til at blive ubrugeligt, medmindre brugerne indstille deres computer tilbage i tid.