Miljoenen smartphones werden offline gehaald gisteren door een verlopen certificaat

0
10

Ericsson heeft bevestigd dat er een fout in de software werd de bron van gisteren enorme netwerk uitval, die heeft miljoenen smartphones offline in het verenigd koninkrijk en Japan en problemen in bijna een dozijn landen. In een verklaring, Ericsson zei dat de oorzaak was een certificaat is verlopen, en dat “de gebrekkige software dat de oorzaak van deze problemen wordt ontmanteld.” De verklaring merkt op dat de diensten van het netwerk wordt hersteld aan de meeste klanten op donderdag, hoewel de BRITSE operator O2 zei dat haar 4G netwerk een back-up van het begin van de vrijdag ochtend.

Hoewel veel aandacht besteed aan de uitval van O2 in het verenigd koninkrijk en Softbank in Japan. Ericsson later bevestigd Softbank die problemen had tegelijkertijd beïnvloed telecom providers die had geïnstalleerd Ericsson-en-klare apparaten over een totaal van 11 landen. Softbank zei dat de storing getroffen zijn eigen netwerk voor iets meer dan vier uur.

De uitval was volledig te voorkomen

Ericsson toelating stelt de storing was volledig te voorkomen. Certificaten te vergewissen van de geldigheid van de software en het helpen houden het veilig. Het feit dat men in staat te vervallen, betekent dat de storing was waarschijnlijk veroorzaakt door onvoldoende onderhoud.

Ericsson is niet het enige bedrijf te zijn ten prooi gevallen aan de gevaren van verlopen certificaten. Terug in 2013, Xbox Live en de Azure zowel geleden downtime als gevolg van een certificaat is verlopen, terwijl in 2015, sommige Mac App Store-gebruikers werden gedwongen te verwijderen en opnieuw installeren van software na een certificaat gebruikt voor het verifiëren van apps verlopen. Dit jaar, een verlopen certificaat veroorzaakt Oculus Rift headsets niet meer werkt, tenzij dat gebruikers hun computer data terug in de tijd.