Magic: The Gathering är att få en pro league med $10 miljoner i vinster

0
13

En av världens mest kända spel är att få en hög nivå professionell liga för sina bästa spelare. På Spelet Utmärkelser denna kväll, Wizards of the Coast, visar en ny e-sport initiativ som omfattar både den fysiska versionen av Magic: The Gathering, liksom PC-iteration, Arena. Tävlingarna kommer att innehålla en kombination $10 miljoner i vinster.

Kärnan i denna nya satsning är Magic Pro League, som kommer att innehålla 32 av världens bästa spelare, tävlar i en serie av veckoliga match-ups samt stora turneringar, som heter Mythic-Vm. Varje MPL-spelare kommer att få en $75 000 kontrakt utöver möjligheten att tjäna prispengar. Den första stora MPL turneringen kommer att äga rum på PAX East i Boston nästa år, och kommer att innehålla en $1 miljoner priset i en väska.

Clash Royale League-Vm i Tokyo.

Foto med tillstånd Supercell.

Hög nivå av Magi konkurrensen har funnits en tid, förstås, men detta nya initiativ representerar en mer samlad insats som WOTC ser ut att bryta sig in i den alltmer lukrativa e-sport utrymme. “Vi har byggt vårt system för att bjuda in och stödja pro e-sport team deltagande,” Elaine Chase, Magic ‘ s VP för e-sport, säger till The Verge. För dig som vill gå med MPL WOTC säger att det kommer att vara avslöjande detaljer om hur spelare kan gå med i ligan i början av nästa år.

“Vi har stora ambitioner för den nya satsningen.”

Konkurrenskraftiga kortspel är stadigt blir en mycket större del av konkurrenskraftigt spel. Förra månaden Blizzard avslöjade att det hade betalat ut $2,8 miljoner i vinster till Hearthstone spelare med $4 miljoner euro som avsatts för 2019. Clash Royale, samtidigt som nyligen avslutat den globala finalen i sitt ambitiösa professionella ligan med en stor match i Tokyo. Och det kommer förmodligen bli en ny spelare i rymden också, som Dota 2 utvecklare Valve släppte precis sin egen digital-kort spel Artefakt.

Som för Magi, medan den nya ligan är tänkt för detta år, utvecklaren säger att det har långsiktiga ambitioner. “Vi har 2019 år planerat ut nu och kommer att justera och lära sig så vi går framåt,” Chase förklarar. “Vi har stora förhoppningar för denna nya satsning och du kan förvänta dig spännande att fortsätta under hela 2019 och en bit in i framtiden.”