Google slutar Spela support för Android 4.0 Ice Cream Sandwich

0
14

Häll ut för Android 4.0, även kallat Ice Cream Sandwich: Google meddelade i dag att det är att tappa stöd för Ice Cream Sandwich för framtida Play-Tjänst API-versioner, vilket innebär att uppdateringar för appar på den äldre versionen av Android kommer sannolikt att vara få och långt mellan, via 9to5Google.

Google är istället har utvecklarna mål API-nivå 16 (för Android 4.1 Jelly Bean) som den lägsta nivån av stöd. Och samtidigt, i teorin, utvecklare kan fortsätta att underhålla och uppdatera en version av deras program speciellt för Ice Cream Sandwich-användare som har stöd för API-nivå 14 eller 15, det är inte troligt att många kommer att göra det.

Endast 0,03 procent av Android-användarna är fortfarande kör Ice Cream Sandwich

Det är inte det mest överraskande nyheten: enligt Googles utvecklare dashboard, som av den 26 oktober, endast 0,03 procent av alla Android-användare som fortfarande kör Ice Cream Sandwich. Fortfarande, 0,03 procent av de nästan 2 miljarder Android-telefoner i världen fungerar till en dryga 6 miljoner eller så telefoner och tabletter som kan komma att påverkas — även om det är troligt att många av dem inte är fortfarande i aktiv användning.

Med tanke på det dåliga generellt tillstånd av Android-uppdateringar till programvaran, chanserna är om du fortfarande använder en telefon med Ice Cream Sandwich, kommer du troligen inte att få en uppdatering till Jelly Bean som helst snart. Kanske överväga en uppgradering till något lite mer modernt?