FTC: s topp konsumentskydd officiella kan inte gå efter Facebook — eller 100 andra företag

0
19

Federal Trade Commission ‘ s top konsumentskydd officiellt är förbjudet med hanteringen av ärenden som omfattar 120 olika företag, däribland Facebook, Twitter, Microsoft, och Uber, enligt finansiell information dokument som offentliggjorts av Public Citizen idag.

Andrew Smith, som leder FTC: s Consumer Protection Bureau, skulle vara ansvarig för att hantera utredningar av några av landets största företag och en konsument skydd kränkningar som kan uppstå. Men på grund av hans intressekonflikter, Smith är förhindrad att delta i alla utredningar där det företag han tidigare lämnat juridiska tjänster för.

“Det finns gott om undersökningar som jag är inblandad i.”

“Det är en stor värld där ute, och FTC har en mycket bred jurisdiktioner,” Smith sa att Gränsen. “Det finns gott om undersökningar som jag är inblandad i.”

Smith var godkänd av en 3-2 Republikanska majoriteten i Maj.

“Andrew Smith är bokstavligen inte kunna göra sitt jobb”, Remington A. Gregg, ombud för civil rättvisa och rättigheter som konsument på Public Citizen sagt. “Han har band till ett stort universum av finansiella rovdjur som är benägna att bryta mot lagen — och att han inte kommer att kunna upprätthålla lagen mot dem. Vi behöver någon som kan.”

En av dessa uppmärksammade fall skulle kunna innebära Facebook. Vid en tillsyn förhandlingen i November innan Senaten Handel underkommitté, FTC: s Ordförande Joseph Simons sagt att Facebook är för närvarande under utredning av myndigheten, men inte skulle ge mer detaljer. Bolaget ingått ett samtycke dekret med byrån i 2011, och är föremål för böter om det är bevisat att ha lurat användare i hur deras data och integritet hanteras på plattformen. Detta dekret kunde ha kränkts följande Cambridge Analytica skandal tidigare i år eller efterföljande brott, som i oktober incident i vilken hackare fått tillgång till över 50 miljoner konton.

Smith är också utestängda från utredningar Equifax, som tillkännagav ett dataintrång förra året av privat information av över 143 miljoner AMERIKANSKA konsumenter. Personnummer, födelsedatum, adress och vissa kreditkortsnummer stulits av hackare. Smith har även medverkat på juridiska tjänster för Amazon, PayPal, LinkedIn, Oculus VR, Riot Games, och Twitter.

Detta är inte första gången som Smith intressekonflikter har gjorts offentligt. Kommissionen var väl medveten om att Smith hade tidigare representerat Facebook och Equifax innan du röstar honom till kontoret tidigare i år. Inledningsvis, kommissionens ordförande hävdade att Smith intressekonflikter skulle inte roll och att myndighetens personal skulle hantera en majoritet av planeringsarbetet i de fall som Smith skulle ha till recuse sig själv.

“Andrew Smith’ s lista av intressekonflikter väcker många frågor,” Rohit Chopra, en Demokratisk kommissionär, sade i Maj. “Han kan inte delta i några av FTC: s höga profil och indirekta frågor av intensivt allmänt intresse.”