FTC ‘ s top forbrugerbeskyttelse officiel kan ikke gå efter Facebook — eller 100 andre virksomheder

0
22

Federal Trade Commission ‘ s top forbrugerbeskyttelse officielt er forbudt i forbindelse med håndtering af sager, der involverer 120 forskellige virksomheder, herunder Facebook, Twitter, Microsoft, og Uber, i henhold til finansielle oplysninger i dokumenter, der er offentliggjort af Offentlige Borger i dag.

Andrew Smith, der er leder af FTC ‘ s Consumer Protection Bureau, ville være ansvarlig for håndtering af undersøgelser af nogle af landets største virksomheder og nogen forbrugerbeskyttelse overtrædelser, der kan opstå. Men på grund af hans interessekonflikter, Smith er udelukket fra at deltage i undersøgelser vedrørende de selskaber, han tidligere er ydet juridisk bistand til.

“Der er masser af undersøgelser, som jeg er involveret i.”

“Det er en stor verden derude, og FTC har en meget bred jurisdiktioner,” Smith sagde til Randen. “Der er masser af undersøgelser, som jeg er involveret i.”

Smith blev godkendt ved en 3-2 Republikanske flertal i Maj.

“Andrew Smith er bogstaveligt talt ikke er i stand til at gøre sit job,” Remington A. Gregg, advokat for civilret og forbrugerrettigheder på de Offentlige Borger sagde. “Han har bånd til et stort univers af finansielle rovdyr, der er tilbøjelige til at bryde loven — og han vil ikke være i stand til at håndhæve lovgivningen over for dem. Vi har brug for nogen, der kan.”

En af disse højt profilerede sager kunne inddrage Facebook. Ved en forglemmelse høring i November, før Senatet Handel underudvalg, FTC-Formand Joseph Simons sagde, at Facebook er i øjeblikket under efterforskning af agenturet, men ville ikke give detaljer. Selskabet har indgået et samtykke dekret med agenturet i 2011, og er underlagt en bøde, hvis det er bevist, at de har snydt brugere hensyn til, hvordan deres data og privatlivets fred er håndteret på den platform. Dette dekret, der kunne være blevet krænket følgende Cambridge Analytica skandale, der tidligere i år eller efterfølgende brud, som den oktober hændelse, hvor hackere fik adgang til over 50 millioner konti.

Smith er også udelukket fra alle undersøgelser af Equifax, som har annonceret et brud på datasikkerheden sidste år af private oplysninger over 143 mio OS forbrugere. Social Security-numre, birthdates, adresser, og nogle kredit kort tal blev stjålet af hackere. Smith har også udført juridiske tjenesteydelser for Amazon, PayPal, LinkedIn, Oculus VR, Riot Games, og Twitter.

Dette er ikke første gang, Smith ‘ s interessekonflikter er blevet gjort offentlige. Kommissærerne var godt klar over, at Smith havde tidligere repræsenteret Facebook og Equifax, før du stemmer ham ind i kontoret, der tidligere i år. I første omgang, kommissionens formand insisterede på, at Smith ‘ s interessekonflikter der ville noget, og at agenturets medarbejdere ville håndtere et flertal af benarbejde i tilfælde, hvor Smith ville have til at recuse sig selv.

“Andrew Smith’ s liste af interessekonflikter rejser mange spørgsmål,” Rohit Chopra, en Demokratisk kommissær, sagde i Maj. “Han kan være ude af stand til at deltage i nogle af FTC’ s high-profil og følgeskader emner af stor offentlig interesse.”