FTC ‘ s top consumer protection official kan ikke gå etter Facebook — eller 100 andre selskaper

0
26

The Federal Trade Commission ‘ s top consumer protection offisielt er forbudt for håndtering av saker som involverer 120 forskjellige bedrifter, inkludert Facebook, Twitter, Microsoft, og Uber, ifølge financial utlevering av dokumentene utgitt av Offentlig Statsborger i dag.

Andrew Smith, som leder FTC ‘ s Consumer Protection Bureau, ville være ansvarlig for håndtering undersøkelser i noen av landets største selskaper og enhver forbruker beskyttelse overtredelser som kan oppstå. Men på grunn av sin interesse konflikter, Smith er utestengt fra å delta i undersøkelser som involverer selskaper han har tidligere gitt juridiske tjenester for.

“Det er nok av undersøkelser som jeg er involvert i.”

“Det er en stor verden der ute, og FTC har svært bred jurisdiksjoner,” Smith sa til Randen. “Det er nok av undersøkelser som jeg er involvert i.”

Smith var godkjent av en 3-2 Republikanske flertallet i Mai.

“Andrew Smith er bokstavelig talt ikke i stand til å gjøre jobben sin,” Remington A. Gregg, råd for sivil rettspleie og forbrukernes rettigheter på Offentlig Statsborger sa. “Han har bånd til et stort univers av finansielle rovdyr som er tilbøyelige til å bryte loven — og han vil ikke være i stand til å håndheve lov mot dem. Vi trenger noen som kan.”

En av disse høyt profilerte tilfeller kunne innebære Facebook. Ved en forglemmelse høring i November før Senatet Handel underutvalg, FTC-Leder Joseph Simons sa at Facebook er for tiden under etterforskning av byrået, men ville ikke gi flere detaljer. Selskapet har inngått et samtykke resolusjon med etaten i 2011, og er underlagt en bot hvis det er bevist å ha bedratt brukere som til hvordan deres data og personvern håndteres på plattformen. Dette dekret kunne ha blitt krenket følgende Cambridge Analytica skandalen tidligere i år eller etterfølgende brudd, som i oktober hendelse der hackere har fått tilgang til over 50 millioner kontoer.

Smith er også utestengt fra all etterforskning i Equifax, som kunngjorde en data brudd siste året av privat informasjon i løpet 143 millioner OSS forbrukere. Personnummer, fødselsdager, adresser, og noen kreditt kort nummer ble stjålet av hackere. Smith har også gjort det juridiske tjenester for Amazon, PayPal, LinkedIn, Oculus VR, Riot Games, og Twitter.

Dette er ikke første gang Smiths interessekonflikter har blitt gjort offentlig. Kommisjonærene var godt klar over at Smith hadde tidligere representert Facebook og Equifax før avstemningen ham inn på kontoret tidligere i år. I utgangspunktet, kommisjonens leder insisterte på at Smiths interessekonflikter ville ikke saken, og at etatens medarbeidere vil behandle et flertall av jobben i tilfeller der Smith ville ha til å recuse seg selv.

“Andrew Smith’ s liste over interessekonflikter reiser mange spørsmål,” Rohit Chopra, en Demokratisk kommisjonær, sa i Mai. “Han kan være ute av stand til å delta i noen av FTC er høy-profil, og påfølgende saker av intens offentlig interesse.”