Firefox kjører på Qualcomm 8cx-drevet PC føles overraskende anstendig

0
19

Qualcomms nye, spesialbygde Snapdragon 8cx er selskapets sjanse til å endelig makt en Windows-laptop verdt å kjøpe. Batteri og integrert mobil tilkobling (les: den bærbare pc-en alltid har en internett-tilkobling) har alltid vært en styrke for oss, men den tidligere Snapdragon 850 ikke alltid har nok raw hestekrefter til muskelen via en nettleser full av web apps.

Vi vil ikke vite om det vil virkelig endre til vi har brukt litt kvalitetstid med ekte Snapdragon 8cx-drevet datamaskiner — som ingen har blitt annonsert så langt — men jeg gjorde for bare få hendene mine på Qualcomm Snapdragon 8cx referanse design laptop, og min første opptreden inntrykk var lovende.

Foto: Sean Hollister / Randen

Når jeg fyrte opp en betaversjon av en ny Firefox som er blitt overhalt til opprinnelig kjøre på ARM-baserte datamaskiner, jeg var i stand til enkelt å åpne opp et dusin nettleser faner, og bla gjennom dem uten store problemer. Det er samtidig en PowerPoint-presentasjon og en Windows Store eksempel ligget i bakgrunnen, og mens skjermer til en ekstern skjerm. Det var ikke en buttery glatt opplevelse, men det var ikke en laggy en heller, og det føltes som om jeg hadde høyde til å spare.

Det føltes som jeg hadde høyde til å spare

Og jeg er ikke bare snakker om et dusin forekomster av Google. Jeg snakker om nettsteder med en anstendig mengde siden lastes inn, og noen pågående etterspørsel på datamaskinens minne og prosessor, inkludert Randen, CNET, et par YouTube HD-videoer, Google-Ark-regneark, og en fullastet forekomst av Tweetdeck med alle mine sosiale medier kolonner. Det tok et sekund for regneark til å lastes inn på riktig måte, men det kunne ha vært tilkobling — jeg surfet på en ganske begrenset 20 Mbps Verizon LTE-tilkobling på den tiden.

Åpenbart, dette er ikke på langt nær nok testing. Jeg har ikke kjørt en eneste kvantitative referanseindeksen. Også, vennlig på stedet Qualcomm rep ville ikke gi meg tilgang til Windows oppgavebehandling for å se hvor mye nettleseren min load var urolig for den nye brikken.

Foto: Sean Hollister / Randen

Og det er ikke mye å si om referanse design i seg selv. Det føles og ser ut som en ganske generisk, mid-range, tynne, men litt plasticky Windows cabriolet, med en ganske svak skjerm og et kamera bump rundt tilbake. Ingen av disse tingene vil nødvendigvis være sant om den endelige enheter fra riktig PC-produsenter.

Forhåpentligvis vil vi få sjansen til å teste mer i midt-2019, når Qualcomm forventer den første 8cx enheter vil komme til markedet. For nå, tidlig Firefox ytelse er et godt tegn.