Firefox draait op een Qualcomm 8cx PC voelt verrassend fatsoenlijk

0
24

Qualcomm ‘ s nieuwe, speciaal gebouwde Snapdragon 8cx is het bedrijf de kans om eindelijk de macht van een Windows-laptop waard om te kopen. Levensduur van de batterij en geïntegreerde mobiele verbinding (lees: uw laptop altijd een internet-verbinding) zijn altijd van het bedrijf sterke punten, maar de vorige Snapdragon 850 niet altijd genoeg raw pk spier door middel van een web browser volledig van web apps.

We weten niet wanneer dat zal echt veranderen totdat we hebben wat quality time met echte Snapdragon 8cx-aangedreven computers — waarvan er geen is aangekondigd tot nu toe — maar ik deed gewoon mijn handen op Qualcomm ‘ s Snapdragon 8cx referentie-ontwerp laptop, en mijn eerste indruk van de prestaties was veelbelovend.

Foto door Sean Hollister / De Rand

Toen ik ontslagen tot een beta van een nieuwe Firefox-browser die is gereviseerd native draaien op ARM-gebaseerde computers, ik was in staat om gemakkelijk een dozijn tabbladen in de browser en ga door hen zonder grote problemen. Dat is tijdens een PowerPoint-presentatie en een Windows Store-exemplaar zweefde op de achtergrond, en terwijl de weergave op een externe monitor. Het was niet een boterachtige soepele ervaring, maar het was niet een laggy, en het voelde alsof ik moest ruimte te sparen.

Het voelde alsof ik moest ruimte te sparen

En ik heb het niet alleen over een tiental exemplaren van Google. Ik ben aan het praten over websites met een fatsoenlijk bedrag van het laden van de pagina en een aantal lopende vraag op een computer geheugen en processor, met inbegrip van De Rand, CNET, een paar YouTube HD-video ‘ s, een Google spreadsheets een spreadsheet, en een volledig opgeladen exemplaar van Tweetdeck met al mijn sociale media kolommen. Het duurde een seconde voor het werkblad op de juiste wijze worden geladen, maar dat kan zijn connectiviteit — was ik aan het surfen op een tamelijk beperkt en 20 Mbps Verizon LTE-verbinding op het moment.

Dat is natuurlijk niet genoeg testen. Ik heb het niet uitvoeren van een enkele kwantitatieve benchmark. Ook de vriendelijke on-site Qualcomm rep zou me niet laten toegang tot de Windows Task Manager om te zien hoeveel mijn browser laden was het benadrukken van de nieuwe chip.

Foto door Sean Hollister / De Rand

En er is niet veel te zeggen over de referentie-ontwerp zelf. Het ziet eruit en voelt aan als een vrij algemene, mid-range, dun, maar een beetje plasticky Windows convertible, met een vrij dim scherm en een camera hobbel rond terug. Geen van deze dingen niet waar zijn van de laatste toestellen van een juiste PC-fabrikanten.

We zullen hopelijk hebben de kans om te testen meer in midden-2019, wanneer Qualcomm verwacht dat de eerste 8cx apparaten op de markt komen. Voor nu, het begin van de Firefox-performance is een goed teken.