Australien passerar kontroversiella anti-kryptering lag som skulle kunna försvaga integritet globalt

0
17

Den Australiska regeringen har antagit ny lagstiftning som skulle ge de brottsbekämpande myndigheterna för att tvinga företag att lämna över information till användare, även om det är skyddat av end-to-end-kryptering (via BBC). Det Stöd och Tillgång Bill 2018 har kritiserats av Apple, liksom andra företag teknik och akademiker som hävdar att lagstiftningen kommer att försvaga de uppgifter som säkerhet för alla Australiensare, med en räckvidd som kan äventyra data för företag, medborgare och samhällen runt om i världen.

Kärnan i den lagstiftning som ger brottsbekämpande myndigheter att tvinga företag att lämna över information till användare, även om det är skyddat av end-to-end-kryptering. Om företagen inte har förmåga att avlyssna krypterad information, som de kan bli tvungna att bygga verktyg för att göra så.

“Det finns helt enkelt inget sätt att skapa verktyg för att undergräva kryptering utan att äventyra digital säkerhet.”

Problemet, som advokat för mänskliga rättigheter och Lizzie O ‘ Shea påpekar, är att skapa verktyg för att försvaga kryptering för ett syfte försvagar det för alla ändamål. Verktyg som skapats för att fånga upp krypterade meddelanden mellan misstänkta terrorister underminera den digitala säkerheten för alla som förlitar sig på kryptering för deras säkerhet, oavsett om de är att köpa saker på nätet, hantera deras bankkonto, eller kommunicera med personliga eller professionella kontakter.

“Sanningen är att det finns helt enkelt inget sätt att skapa verktyg för att undergräva kryptering utan att äventyra digital säkerhet och undergräver individens rättigheter och friheter. Hackare med dåliga avsikter kommer att göra sitt yttersta för att dra fördel av sådana verktyg som företag är tvingade att lämna regeringen.”

O ‘ Shea tyder på att när dessa verktyg som finns, då skulle det vara lätt för Australiska myndigheter att dela dem med sina motsvarigheter i de allierade nationerna. Australien är en del av Fem Ögon intelligence sharing agreement, som även omfattar Storbritannien, Kanada, Nya Zeeland och Usa.

Apple har argumenterat mot lagstiftningen, säger att kryptering är faktiskt ett försvar mot cyberattacker och terrorism. Det säger att mer av det som behövs för att göra medborgarna, inte mindre.

När dessa kryptering-brytande teknik finns för en tjänst, de är då en potentiell väg för hackare att använda i hela världen, och vi har redan sett attacker växa fram som ett resultat av regeringens överträdelser. Förra årets WannaCry ransomware attack som orsakat kaos för det BRITTISKA National Health Service, blev möjligt efter det att Windows utnyttja stals från NSA.

Böter på upp till $7,2 miljoner USD betalas om företagen inte följer

Den Australiska regeringen har hävdat att de befogenheter som är nödvändiga för att försvara sina medborgare mot terrorism och brottslighet, och att företag som är skyddade mot att behöva införa möjligheter som skulle införa en “Svaghet” i sin teknik. Men, akademiker och jurister har påpekat att lagstiftningen inte korrekt kan definiera en svaghet.

Lagstiftningen bidrag brottsbekämpande organ tre makter. De två första, Tekniskt Bistånd Meddelanden och Tekniska Kapacitet Meddelanden, är obligatorisk och kräver att företag för att ge tillgång till krypterat data om de har möjlighet, eller att bygga upp en kapacitet att göra så om de inte kan det redan. Företag kan med böter på upp till $10 miljoner AUD (cirka 7,2 miljoner USD) om de inte överensstämmer med anmälan. Den tredje är en Tekniskt Bistånd Begäran, en frivillig versionen av de två första befogenheter som inte behöver vara offentligt redovisas och som inte hålls i schack av svaghet klausul.

Lagen Rådet i Australien, har kritiserat regeringen för att rusa lagstiftningen genom parlamentet. Ett utkast till proposition var bara fram tillbaka i augusti, samtidigt som lagstiftare hade bara en dag att granska resultaten av en parlamentarisk kommitté för utredning före omröstningen om lagförslaget på torsdag. Oppositionen Labor party överens om att släppa alla 173 ändringar som ursprungligen föreslogs för bill för att vara godkända på den sista dagen av parlamentet i år. De ändringar som nu på grund av att tas upp för debatt i och med 2019.