Australia går kontroversielle anti-kryptering lov som kan svekke personvernet globalt

0
16

Den Australske regjeringen har vedtatt ny lovgivning som ville tillate politiet å tvinge tech selskaper å overlevere brukerinformasjon, selv om det er beskyttet av ende-til-ende-kryptering (via BBC). Hjelp og Tilgang Bill 2018 har blitt kritisert av Apple, så vel som annen teknologi selskaper og akademikere som argumenterer for at lovgivningen vil svekke datasikkerhet av alle Australiere, med en rekkevidde som kan svekke data for bedrifter, innbyggere og samfunn rundt om i verden.

I sin kjerne, lovgivning tillater politiet å tvinge bedrifter til å overlevere brukerinformasjon, selv om det er beskyttet av ende-til-ende kryptering. Hvis selskapene ikke har evnen til å fange opp kryptert informasjon, kan de bli tvunget til å bygge verktøy til å gjøre det.

“Det er rett og slett ingen måte å lage verktøy for å undergrave kryptering uten å risikere for digital sikkerhet.”

Problemet, som menneskerettigheter advokat Lise O ‘ Shea peker på, er at å lage verktøy til å svekke kryptering for ett formål svekker det for alle hensikt. Verktøy som er laget for å fange opp krypterte meldinger mellom mistenkte terrorister undergrave digital sikkerhet for alle som er avhengig av at kryptering for deres sikkerhet, enten de er å kjøpe ting på nettet, administrere sine bank-konto, eller å kommunisere med personlige og profesjonelle kontakter.

“Sannheten er at det er rett og slett ingen måte å lage verktøy for å undergrave kryptering uten å risikere digital sikkerhet og undergraver individets rettigheter og friheter. Hackere med dårlige hensikter vil gjøre sitt ytterste for å dra nytte av slike verktøy som selskapene blir tvunget til å gi regjeringen.”

O ‘ Shea antyder at når disse verktøyene finnes, så det skulle være lett for Australske myndigheter til å dele dem med sine kolleger i de allierte landene. Australia er en del av de Fem Øyne etterretningsdeling avtalen, som også omfatter Storbritannia, Canada, New Zealand og Usa.

Apple har argumentert mot lovgivning, som sier at kryptering er faktisk et forsvar mot nettangrep og terrorisme. Den sier at mer av det som trengs for å gjøre innbyggerne som er trygg, ikke mindre.

Når disse kryptering banebrytende teknologier eksisterer for en tjeneste, de blir da en potensiell avenue for hackere å bruke over hele verden, og vi har allerede sett angrep dukke opp som en følge av regjeringens løftebrudd. Fjorårets WannaCry ransomware angrep som forårsaket kaos for STORBRITANNIAS National Health Service, ble gjort mulig etter at Windows utnytte ble stjålet fra NSA.

Bøter på opp til $7.2 millioner USD betales hvis selskapene ikke er i samsvar

Den Australske regjeringen har hevdet at de krefter som er nødvendig for å forsvare sine innbyggere mot terrorisme og kriminalitet, og at selskapene er beskyttet mot å innføre evner som ville innføre et “Systemisk Svakhet” i deres teknologi. Imidlertid, akademikere og advokater har påpekt at lovgivningen ikke korrekt definere en systematisk svakhet.

Lovgivningen gir politiet tre krefter. De to første, Teknisk Assistanse Merknader og Tekniske Evne Merknader, er obligatoriske og krever at selskaper for å gi tilgang til krypterte data hvis de er i stand til, eller for å bygge kapasitet til å gjøre det hvis de ikke allerede er det. Selskapene kan bli ilagt bøter på opp til $10 millioner AUD (rundt $7.2 millioner USD) hvis de ikke er i samsvar med enten varsel. Den tredje er en Teknisk Assistanse Forespørsel, en frivillig versjon av de første to krefter som ikke trenger å være offentlig rapportert og er ikke holdt i sjakk av den systemiske svakheter punkt.

Loven Council of Australia har kritisert regjeringen for farende lovgivningen gjennom i parlamentet. Et utkast versjon av regningen ble bare presentert tilbake i August, mens lovgiverne hadde bare en dag for å gjennomgå resultatene av en parlamentarisk komité gransking før avstemningen på regningen på torsdag. Opposisjonen Arbeiderpartiet enige om å droppe alle 173 av de endringer som det opprinnelig foreslått for regningen for at den skal bli vedtatt på den siste dagen av stortinget i år. Endringene er nå grunn til å være hevet for debatt i 2019.