Super Smash Bros. Ultimate är ett komplett paket.

0
10

Sedan sin debut för nästan två decennier sedan, Super Smash Bros har blivit en fixtur för Nintendo. Som med Zelda och Super Mario, varje ny Nintendo plattform kommer med ett nytt Smash Bros, Men de hektiska striderna serien är också olika från företagets övriga tentpole utgåvor. Medan Mario Kart är utformad för att vara lätt för vem som helst att plocka upp och spela, Smash Bros. kan vara svindlande komplex. Och att komplexiteten har bara skruvats upp under åren med nya karaktärer, funktioner och lägen. En ny spelare skulle kunna plocka upp det och ha kul, men det finns en god chans att de kommer har ingen aning om vad som egentligen händer i en match.

På det sättet, Super Smash Bros. Ultimata för Nintendo Växla kunde ha varit den mest överväldigande spelet i serien hittills. Det byggdes för att vara heltäckande, med varenda karaktär från Smash Bros historia — en jättestor 74 fighters, inte inklusive kommande DLC — liksom en rad nya hjälpa troféer, uppfräschade movesets och att ett stabilt, stundtals förvirrande, single-player-läge. Det finns en hel del som händer, men på något sätt känns det aldrig som alltför mycket. Istället, Super Smash Bros. Ultimata är precis vad titeln antyder: det är den ultimata versionen av spelet, som erbjuder nästan allt en typisk spelare kan önska dig från ett nytt Smash spel. Efter att ha tillbringat en vecka med det, jag är inte säker på varför jag någonsin skulle vilja spela ett annat Smash Bros.

Super Smash Bros. Ultimate

I sin kärna, Ultimate är den samma Krossa upplevelse som alltid. Det är ett spel där upp till åtta personer kampen över interaktiv slagfält, med målet att orsaka så mycket skada som du kan slå din motståndare rätt ut på skärmen. Mycket av lockelsen ligger i det faktum att spelet är tecken span video game historia, från den ikoniska den dunkla. En match kan ha en Pikachu pummeling Final Fantasy Moln, medan det i en annan, Mario och Luigi laget upp för att slå ut Ryu och Ken från Street Fighter. Nya tillägg inkluderar färgglada inklings från Splatoon, Simon Belmont från Castlevania och skurkar som Donkey Kong ‘ s King K. Rool och Metroid är Ridley. Rösterna är stort och varierat, och det tar dig lång tid att låsa upp alla.

Gaming Companies Highlight Their Latest Products At Annual E3 Game Industry Conference

Foto av Bob Riha, Jr/Nintendo via Getty Images

“Jag säger från djupet av mitt hjärta när jag säger att det är en hel del arbete.” – direktör Masahiro Sakurai på att skapa Ultimata Super Smash Bros.

Det är en delikat balans spela. Smash är en serie som spelat på en mycket hög nivå av proffs. Men det är också ett parti spel. En del av det som har gjort serien så bestående är att de erfarenheter som i allmänhet fungerar för båda dessa olika målgrupper. Jag kan inte tala för hög-levlade spelare, men som någon som har spelat Smash för år, jag kan säga att Ultimate känns helt rätt. Det tog ingen tid alls att få acklimatiserad. Kontrollerna är lyhörda och åtgärden är snabb, precis som de ska vara. Vad gör Krossa så unik, är naturligtvis att läggas dash of mayhem. Vapen och andra föremål som slumpmässigt släpp och kan ändra strömmen av striden, eller nivåer som skift och omvandla kampen rasar på. Allt detta finns fortfarande i Ultimate, och det är lika bra som någonsin.

En av de saker som gör Ultimata känner sig annorlunda och nytt, dock är den plattform dess. Liksom nästan alla spel som finns på strömbrytaren, Ultimate fördelar av att vara både bärbara och stationära konsolen erfarenhet. Det är ingen stor överraskning att spelet fungerar på en bärbar; fyra år sedan, Nintendo släppt en Smash Bros-spel för 3DS, vilket var förvånansvärt robust. Men det Yttersta tar saker ett steg längre. Detta är inte Krossa klämde på en mindre enhet, är det full version av spelet som du kan ta med dig ganska mycket överallt.

Detta är användbart för ett par anledningar. För en, samtidigt som jag älskar den stora, omfattande rollista av tecken, faktiskt låsa upp alla tar för evigt. Det är en av de få riktigt frustrerande aspekterna av spelet. Men som irritation lindras något genom möjligheten att spela matcher när och var du är, vilket snabbar upp processen. Portabilitet gör också Ultimata en mer social upplevelse. Det är fortfarande ett spel som spelas med ett par vänner kröp runt på tv, men den bärbara typ av Växeln öppnar upp det på nya sätt. Det mest anmärkningsvärda är att du nu kan spela två spelare strider med bas Switch och två Joy-Con-styrenheter. Det är inte perfekt — en inre Glädje-Con är trångt och besvärligt att använda på egen hand, men det blotta faktum att det är spelbart är fantastiska. Redovisat en Switch runt i din väska nu innebär att det är alltid en möjlig improviserad Krossa slaget vid horisonten.

Super Smash Bros. Ultimate

Växeln också gör en av Ultimate är viktiga tillägg mycket bättre. Spelets singleplayer-mode är något som kallas “andar”, som i huvudsak vänder karaktär kämpe i en rakt-upp-rollspel. Den springande punkten i det här läget är att du ständigt går in i strider med nya, och ofta konstiga, regler och motståndare. Du kan vara med och slåss en svärm av små Yoshi med en strikt tidsgräns, eller försöker slå Fox medan du arbetar med ständigt närvarande vind och jordbävningar. Striderna är alla ganska olika, men vad de har gemensamt är att de är alla ganska lagom stora utmaningar. De flesta tar bara en minut eller två att genomföra. Detta gör det till en naturlig plats för Växeln, där du kan slå ut en utmaning (eller ett par) när du får en ledig stund. (Jag har fler på den utmärkta, RPG (rollspel)-som andar läge i en kommande artikel.)

Super Smash Bros. Ultimata kommer inte att ändra din uppfattning om serien. Om Nintendo visst märke kaotiska striderna inte vädjar till er, Ultimate erbjuder inte mycket nytt, om du inte råkar vara en die-hard Ridley fläkt. I stället tar vad folk älskar redan om det, och erbjuder mer. Fler tecken att utforska, fler sätt att spela, och ännu mer historia att gräva i. Det är en greatest hits-samling, en som gör att jag undrar bara vad som chef Masahiro Sakurai kan tänkas göra upp detta för det oundvikliga nästa Smash spel.

Super Smash Bros. Ultimata lanserar 7: e December på Nintendo Switch.