Millioner av smarttelefoner i STORBRITANNIA og Japan angivelig tatt i frakoblet modus ved Ericsson utstyr problemet

0
21

Et Ericsson utstyr problemet er bak mobile nettverk nedetid på tvers av både STORBRITANNIA og Japan som venstre millioner uten smarttelefon dekning, rapporter Financial Times. Den Telefónica-eide O2 nettverk i STORBRITANNIA var nede som på 5AM lokal tid, akkurat som Japans SoftBank var også opplever problemer. SoftBank har bare over over 30 millioner abonnenter i Japan mens O2 har 32 millioner i STORBRITANNIA sammen med MVNOs inkludert Tesco Mobile og Giffgaff som også utnytte sine nettverk.

FT rapporter om at to kilder med kjennskap til situasjonen sier at utstyr fra den svenske produsenten Ericsson var å klandre for nedetid, et krav som verken O2, SoftBank, nor Ericsson var villig til å bekrefte. I en uttalelse, O2 sa at en “global software problem” med en av sine globale leverandører var å klandre for strømbrudd. SoftBank, som også bruker Ericsson utstyr, sa det var “å undersøke årsaken” av problemet.

DownDetector er fortsatt rapportering i STORBRITANNIA

På tidspunktet for publisering, både for O2 og DownDetector er fortsatt rapportering på tvers av O2-nettverket i NORGE, mens SoftBank restaurert tjeneste i Japan etter å ha vært nede i ca 5 timer.

Strømbrudd er et stort problem for SoftBank, som forbereder seg på å lansere en børsnotering for sin mobile datterselskap i bare to uker, som vil bli den største i Japans historie. Aksjer i selskapet falt med så mye som 6 prosent på torsdag.