Millioner af smartphones i STORBRITANNIEN og Japan efter sigende taget offline, af Ericsson udstyr problem

0
12

En Ericsson udstyr spørgsmålet er bag mobile netværk udfald på tværs af både STORBRITANNIEN og Japan, der efterlod millioner uden smartphone dækning, rapporterer Financial Times. Telefónica-ejet O2-netværk i STORBRITANNIEN var nede som 5 lokal tid, ligesom Japans SoftBank var også i vanskeligheder. SoftBank har lidt over over 30 millioner abonnenter i Japan, mens O2 har 32 millioner i STORBRITANNIEN sammen med mvno ‘ er, herunder Tesco Mobile og Giffgaff, som også udnytte sit netværk.

FT rapporter om, at to kilder med kendskab til den situation, der sagde, at udstyr fra den svenske producent Ericsson var at skyde skylden for udfald, en påstand, der hverken O2, SoftBank, eller Ericsson var villige til at bekræfte. I en erklæring, O2 sagde, at en “global software-problem” med en af sine globale leverandører var at skyde skylden for udfald. SoftBank, som også bruger Ericsson udstyr, sagde, at det var “at undersøge årsagen” på spørgsmålet.

DownDetector er stadig rapporteringsproblemer i UK

På tidspunktet for offentliggørelsen, både O2 og DownDetector er stadig rapportering emner på tværs af O2 ‘ s netværk i STORBRITANNIEN, mens SoftBank restaureret service i Japan, efter at være ned til omkring 5 timer.

Udfald er et stort problem for SoftBank, der er klar til at lancere en børsintroduktion for sine mobile datterselskab i bare to uger, der vil være det største i Japans historie. Aktierne faldt med så meget som 6 procent på torsdag.