Miljoner smartphones i STORBRITANNIEN och Japan enligt uppgift tagits offline av Ericssons utrustning fråga

0
21

En Ericsson-utrustning problemet ligger bakom mobila nätverk avbrott i både STORBRITANNIEN och Japan som gjorde att miljontals människor utan smartphone täckning, rapporterar Financial Times. Den Telefónica ägs av O2 nätet i STORBRITANNIEN var nere i 5 på morgonen lokal tid, precis som i Japan SoftBank var också upplever problem. SoftBank har drygt över 30 miljoner abonnenter i Japan medan O2 har 32 miljoner i STORBRITANNIEN tillsammans med Mvno inklusive Tesco Mobil och Giffgaff som också utnyttja sitt nätverk.

FT rapporterar att två källor med kunskap om situationen sa att utrustning från den svenska tillverkaren Ericsson var att skylla för avbrott, ett påstående som varken O2, SoftBank, eller Ericsson var villig att bekräfta. I ett uttalande, O2 sade att en “global software problemet” med en av sina globala leverantörer var att skylla för avbrottet. SoftBank, som också använder sig av Ericssons utrustning, sade att det var “att undersöka orsaken” i frågan.

DownDetector är fortfarande att rapportera problem i STORBRITANNIEN

Vid tidpunkten för publicering, både O2 och DownDetector är fortfarande rapportering av frågor inom O2: s nät i STORBRITANNIEN, samtidigt som SoftBank återställd service i Japan efter att vara nere i ca 5 timmar.

Avbrottet är ett stort problem för SoftBank, som förbereder sig för att lansera en börsintroduktion för sin mobila dotterbolag på bara två veckor, vilket kommer att vara den största i Japans historia. Aktier i bolaget minskat med så mycket som 6 procent på torsdagen.