Miljoenen smartphones zijn in het verenigd koninkrijk en Japan naar verluidt offline gehaald door Ericsson apparatuur probleem

0
13

Een Ericsson apparatuur probleem is achter het mobiele netwerk is uitgevallen in zowel het verenigd koninkrijk en Japan, die nog miljoenen mensen zonder smartphone dekking, meldt de Financial Times. De Telefónica-eigendom O2-netwerk in het verenigd koninkrijk was vanaf 5 uur ‘ s ochtends lokale tijd, net als het japanse SoftBank was ook problemen. SoftBank heeft iets meer dan meer dan 30 miljoen abonnees in Japan, terwijl O2 is 32 miljoen in het verenigd koninkrijk, samen met mvno ‘ s zoals Tesco Mobile en Giffgaff die ook gebruik maken van haar netwerk.

De FT meldt dat twee bronnen met kennis van de situatie zegt dat de apparatuur van de zweedse fabrikant Ericsson was de schuld van de uitval, een claim die noch O2, SoftBank, noch Ericsson was bereid om te bevestigen. In een verklaring, O2 zei dat een “global software probleem” met een van haar wereldwijde leveranciers was de schuld van de storing. SoftBank, die ook gebruikt Ericsson apparatuur, zei dat het “het onderzoeken van de oorzaak’ van het probleem.

DownDetector is nog steeds het rapporteren van problemen in het verenigd koninkrijk

Op het moment van publicatie, zowel O2 en DownDetector zijn nog steeds het rapporteren van problemen voor de gehele O2-netwerk in het verenigd koninkrijk, terwijl SoftBank hersteld service in Japan, na een daling van ongeveer 5 uur.

De storing is een groot probleem voor SoftBank, dat de voorbereiding voor de lancering van een eerste openbare aanbieding voor de mobiele dochteronderneming in slechts twee weken tijd, die zal de grootste in de geschiedenis van Japan. Aandelen in de onderneming daalde met bijna 6 procent op donderdag.