Facebook testar en shopping-läge för direktsändningar

0
19

Facebook testar en ny funktion som möjliggör för företag att mer effektivt sätt att sälja varor på en live-stream. När en säljare visar objekt på deras stream kunder kan se en skärmdump knapp som låter dem ta bilder av objekt de vill köpa och meddelande som säljaren direkt. Säljaren kan då skicka ansökningar om utbetalning via Messenger för att effektivisera processen.

Funktionen testas just nu i Thailand, där en gemenskap av oberoende säljare har nyligen vidtagits för att Facebook Lever på att sälja en mängd olika produkter, allt från kosmetika till handväskor och andra modeplagg. Köpmän skulle schemalägga regelbundna strömmar för att visa upp nya produkter och modellen dem till potentiella köpare, eller har särskilda incitament för gratis artiklar om användare som delat sina live-strömmar på sina nyhetsflöden. (Jag vet, eftersom jag ser familjemedlemmar i Thailand gör det ganska regelbundet.) “Thailand är ett av våra mest aktiva Marknaden samhällen” Mayank Yadav, Facebook är produktchef för Marknaden, sa TechCrunch.

För närvarande, säljare använder vanligtvis en ganska manuell sättet att registrera försäljning, till exempel att ringa ut enskilda köpare på strömmen till meddelandet dem med information om betalning. Den nya funktionen skulle göra det mindre förvirrande för både köpare och säljare, som en sändning kan ibland röra sig snabbt som säljare förskjutning från en produkt till nästa.

För nu, Facebook säger att det inte kommer att ta en sänkning av de betalningar som görs via live-strömmar. Det gjorde det inte visar om funktionen skulle lämna Thailand, om det gör den till en full installation.