Facebook test een shopping mode voor live streams

0
10

Facebook test een nieuwe functie waarmee de kooplieden om efficiënter te verkopen items op een live stream. Wanneer een verkoper toont items op hun stream, klanten misschien zie je een screenshot-knop waarmee ze foto ‘ s nemen van de items die ze willen kopen en het bericht van de verkoper. De merchant kan dan het verzenden van betaling aanvragen via Messenger om het proces te stroomlijnen.

De functie wordt momenteel getest in Thailand, waar een gemeenschap van onafhankelijke verkopers hebben onlangs genomen om Facebook Live te verkopen een verscheidenheid aan producten, variërend van cosmetica, tassen en andere fashion items. Handelaren zouden regelmatig stromen showcase van nieuwe producten en het model hen aan aspirant-kopers, of bieden bijzondere incentives voor gratis items als gebruikers deelden hun live streams op hun nieuwsfeeds. (Ik weet het, want ik zie familieleden in Thailand doen het vrij regelmatig.) “Thailand is een van onze meest actieve Markt gemeenschappen” Mayank Yadav, Facebook product manager voor Marktplaats, vertelde TechCrunch.

Momenteel verkopers gebruiken meestal een vrij handmatige manier om de verkoop, zoals het roepen van de individuele kopers op de stream om een sms te sturen met de betalingsgegevens. De nieuwe functie maakt het minder verwarrend voor zowel kopers als verkopers, als een uitzending kan soms snel als verkopers verschuiving van het ene product naar het volgende.

Voor nu, Facebook zegt dat het niet zal een verlaging van de betalingen via live streams. Ook is het niet aan te geven of de functie zou verlaten Thailand, indien zij maakt het tot een volledige uitrol.