Facebook moral problemet blir värre

0
16

Tidigt på onsdag, det brittiska Parlamentet släppt en 250-sida fylld av dokument från en amerikansk rättegång mot Facebook. Den skatt har en färgstark historia, som erhållits i ett rum raid på ett besök affärsman som kanske eller kanske inte har samordnats av ett korståg anti-Facebook journalist, som har envist vägrat att kommentera saken. Facebook försökt blockera-dokument ” release, men den Brittiska lagstiftare Damien Collins hävdar att de är i det allmännas intresse och publicerat dem på nätet.

Vad har vi att lära av dokumentet dumpa? Jag koncernen resultaten i två stora hinkar. Den första handlar om integritet, den andra handlar om konkurrens. Låt oss titta på dem i ordning.

Integritet är på roten av de rättsfall som förde dessa dokument i strålkastarljuset. Six4Three, en utvecklare av en ganska grov app som sorteras genom din Facebook vänners foton för att hitta bilder på dem i deras baddräkter, stämt Facebook efter det att bolaget avbröt tillgång till API 2015. (Det var samma API, förresten, att Cambridge Analytica används för att olagligt få personlig information om 87 miljoner människor.) API hade skapats som ett svar till det offentliga trycket på Facebook för att dela med oss mer av sina data med externa utvecklare, men tillräckligt för utvecklare betett sig illa nog att stänga ner API var allmänt ses som en bra sak.

Upptäckten processen i Six4Three juridiska stämning som genereras 250 sidor som journalister tillbringade idag läsning. Tillsammans, de dokument som hjälper till att fånga en tid när företag funderar på hur man kan hantera och tjäna pengar på tillgång till data som samlas in.

Som tidigare rapporterats av the Wall Street Journal, vissa befattningshavare har överväga att sälja en tillgång till användarnas uppgifter, i slutändan väljer mot det. De dokument som också lägga ut den grad som Facebook gjort speciella erbjudanden med vissa utvecklare att bevara deras tillgång till data efter det blev mer begränsad. Jag kan förstå varför Facebook gjort dessa erbjudanden — det pålitliga vissa företag mer än andra, eftersom det ofta är chefer hade personliga relationer med sina motsvarigheter på företag som Lyft. Men genomsnittlig användare hade lite att säga till om i hur tillgång till deras data var utmäts, och mycket få av dessa diskussioner var offentliga, eftersom de var tvungna.

Mer än något annat, de handlingar som illustrerar graden av insamling av data är en strategi för tillväxt så mycket som det är en strategi för att tjäna pengar. Tillväxt har alltid varit Facebook främsta direktiv — mycket viktigare på kort och medellång sikt än att generera inkomster — och data drivna det.

Hur ska man annars förklara det sätt på Facebook utvärderas integritet risker med att samla in SMS och samtalslistor från Android-användare för att förbättra News Feed algoritm och de Personer som Du Kanske Vet har, vilket tyder vänner att användare? Russell Brandom bryter ner de relevanta dokumenten här:

Ursprungligen, den funktion som var avsedd att kräva att användare att välja, vanligtvis via ett in-app popup-dialogrutan. Men som utvecklare har letat efter sätt att få användare som anmält sig, blev det tydligt att Android ‘ s data behörigheter kan manipuleras för att automatiskt registrera användare om den nya funktionen var utplacerade på ett visst sätt.

I en annan e-kedjan, gruppen som utvecklar den funktionen verkar se Android-behörigheter skärmen som en onödig friktion, ska undvikas om möjligt. När tester visar att samtalsloggar kan samlas in utan en behörigheter i dialogrutan som alternativ verkar ha varit självklart att föredra, till utvecklare.

“Detta är en ganska hög risk sak att göra ur ett PR-perspektiv,” en anställd på den tiden erkände, “men det verkar tillväxt team kommer att debitera framåt och göra det.” Ja det gjorde.

Integritet-relaterade frågor är intressanta till en punkt, men i en annan mening integritet kampen är mestadels över. Europa beslutade den Allmänna uppgiftsskyddsförordningen, Kalifornien gått en liknande integritet bill, och de flesta människor förväntar sig att en ny federal privacy lag, som skulle ersätta Kalifornien, kommer att vara klara innan det träder i kraft 2020. Det är inte att säga att det inte kommer vara mer böter, eller mer utredningar, men det är osannolikt att den kommer att uppgå till mycket mer än en serie av fortkörning biljetter.

Mer övertygande, att mitt sinne, är de handlingar som’ konsekvenser för en potentiell konkurrensmål kring konkurrensfrågor. För det första är den e-post som Mark Zuckerberg personligen godkänner ett försök att skära av video-dela app Vine förmåga att se vilka av sina Facebook-vänner genom att använda appen. Här är Adi Robertson:

Enligt dokument som i dag publiceras av det BRITTISKA Parlamentet, Facebook verkställande Justin Osofsky föreslog att flytta den 24 januari, samma dag appen dök upp på iOS.

“Twitter lanserade Vine idag, vilket gör att du kan skjuta flera kort video segment för att göra en enkel -, 6-sekunders video,” Osofsky skrev. “Om någon väcker invändningar, vi kommer att stänga ner sina vänner API-åtkomst i dag.”

“Japp, gå för det”, svarade Zuckerberg, enligt handlingarna.

Den Gränsen nådde ut till Vine co-founder Dom Hofmann om nyheter. Hofmann sade att Vine hade räknat med flytten, med tanke på den steniga relation mellan Facebook och Twitter, som hade skaffat Vine innan den officiella lanseringen.

“Jag antar att om vi hade inlett självständigt hade vi kanske kunnat komma undan med det lite längre, men det verkar som om Facebook har alltid varit ganska snabb med att stänga av den del av deras api för något de uppfattar som konkurrens,” Hofmann berättade för min kollega Julia och Alexander. “Min allmänna känsla för att politik är att den är ganska läskig och inte alls i linje med vad som alla användare vill ha.”

De dokument som återspeglar också hur företagets 2013 förvärvet av mobile analytics företaget Onavo gav det ett starkt system för tidig varning för konkurrenshot. På BuzzFeed, Charlie Warzel och Ryan Mac lägga ut diagram från dokumentet cache som visar hur en då-oberoende WhatsApp var förkrossande Facebook Messenger i antagandet priser runt om i världen:

Ännu viktigare, dock, Onavo data från April 2013 visade att WhatsApp var mycket snabbare än Facebook Messenger på mobilen i vissa områden. En annan nyligen släppt konfidentiell diagrammet visar att WhatsApp var att skicka 8,2 miljarder meddelanden per dag jämfört med Facebook Messenger (på mobilen) 3,5 miljarder kronor.

Facebook senare köpte WhatsApp för $19 miljarder kronor, till en kollektiv axelryckning från tillsynsmyndigheter.

I väntan på de dokument som ” release, Facebook meddelade att det skulle återigen öppna upp sitt API för att den typ av hitta-din-Facebook-vänner funktioner som det en gång blockerade i apps som Vinträd. På onsdag, den följde upp genom att utfärda både en företags blogg inlägg och ett personligt svar från Zuckerberg.

Den förre säger att de dokument som finns bara en sida av Pikini stämningar. Det är sant, antar jag, även om mina två största hämtställen — att Facebook rutinmässigt eftersträvas tillväxt på bekostnad av personlig integritet, och agerat på ett konkurrensbegränsande mode mot apps det anses vara ett hot —knappast tycks vara i tvisten.

Zuckerberg inlägg riktar sig främst till diskussionen kring Facebook debatt om att sälja användardata. “Som vilken organisation som helst, vi hade en hel del av den interna diskussionen och folket fram olika idéer,” skrev han. Och att Facebook i slutändan valde mot att göra så, och att så många människor fortsätter att tro att det inte gör det, som verkligen fångar vad Facebook är upp mot i domstol av den allmänna opinionen.

Slutligen, dessa e-postmeddelanden — som alla gamla företags-e-postmeddelanden — som är bäst att läsa med ett öga mot dramatisk ironi. Tänk på detta 2012 e-post från Zuckerberg funderar riskerna med att ge utvecklare tillgång till användarnas uppgifter: “jag tror att vi läcka info för utvecklare, men jag kan bara inte tycka om alla fall att uppgifter som har läckt ut från utvecklare till utvecklare och orsakade en verklig fråga för oss,” skrev han. Den verkliga frågan skulle komma, fem år senare, och skulle det göra det då-fylld diskussioner om hur man bäst för att tjäna pengar på en mobil-app ser allt mer pittoreska.

Facebook moralen sjunker

Under Cambridge Analytica skandal, jag (och andra) skrev att den omedelbara risken för att Facebook var relaterade till moral. Om Facebook inte längre kunde attrahera och behålla marknadens bästa arbetskraft, dess förmåga att överleva på lång sikt skulle vara hotad.

På måndag, CNBC: s Sal Rodriguez rapporterade om en uppgång i Facebook anställda ber sina tidigare kollegor om arbete på annat håll. Företaget berättade för honom att dess bevarande kurs är “stark”, men två år av perma-krisen har tagit sin tribut. (Jag noterade detta i gårdagens edition, men här är det igen.)

En annan före detta Facebook chef sa att han har sett en ökning i antalet av hans ex-kollegor som har nått ut för att fråga om öppningar på sin nuvarande företaget och de anställda ofta be om råd om det bästa sättet att lämna Facebook. Han är också upplevt en ökning av samtal från andra företag som kör referenser på aktuella Facebook personal.

“När det blir konstigt att tala om för människor att de fungerar på Facebook, eller när deras mammor är inte stolt över dem längre, det är när folk är på väg att gå till utgångar,” sade han. “Jag tror att vi redan får det.”

Denna redovisning bygger på en tidigare berättelse från Deepa Seetharaman, som rapporterade på en intern undersökning där antalet anställda som sa att Facebook är bra för världen minskade med 19 procentenheter på ett år. Idag är det bara en liten majoritet av Facebook anställda säger företaget är ett netto positivt för världen.

På BuzzFeed idag, Charlie Warzel och Ryan Mac lägga till en massa bra information till denna berättelse. Vissa chefer inuti Mark Zuckerberg inre cirkeln klagar på att de flesta av de senaste två årens skandaler är i huvudsak uppfinningar av en fientlig media, andra kräver nytt ledarskap, fortfarande andra anställda är så paranoid om företaget uppföljning av diskussionerna att de bara gör så på brännare-telefoner. Jag hittade denna sista detalj något otroligt, så jag kollade det med två tidigare anställda som inte bara finns det trovärdigt, men gemensamt ännu mer otroliga historier om längder Facebook anställda ska undvika att bli lyssnade till, en del som jag hoppas kunna dela med mig av så småningom.

Under tiden, BuzzFeed rapporter om att framtiden för Sheryl Sandberg är den hetaste diskussion som pågår i Blind, en anonym chatt app som gör att arbetstagare logga in med sin arbetsplats e-post. Det är ungefär lika produktiv som du skulle föreställa en anonym arbetsplatsen diskussion är:

“Jag älskar Cheryl. Eftersom Märket älskar Cheryl. Detta är Markus företagets, inte din. Han vet Sheryl bättre än vad du gör och vet vad detta företag har behov bättre än du gör. Han ger dig så mycket du bli förvirrad i din rätt ass att det är ditt företag,” en användare skrev. “Litar jag på Varumärket. Och om Mark som driver företaget i marken det är hans företag att köra i marken. Gå och jobba någon annanstans eller gå starta eget företag om du vet så mycket bättre än honom.”

Inte alla håller med. “Roligt, Hitler’ s anhängare sade något liknande. Vi vet alla hur det gick,” en användare besvarade.

I ett försök att lösa frågan om huruvida Sandberg ska gå, Facebook: s styrelse idag ett uttalande av stöd under sin hantering av George Soros fråga. (Hon försökte be om ursäkt för att Soros, men han kommer inte att ringa tillbaka till henne eftersom han är en “resa”, enligt BuzzFeed.)

Trots styrelsens åtgärd, det är tydligt att Facebook moralen är på nedgång. I 2017, vilket också var ett svårt år för många Facebook anställda, företaget fortfarande rankad som den bästa platsen att arbeta i Glassdoor är en årlig anonym enkät som utformats för att mäta medarbetarnas tillfredsställelse. Detta år minskade de till Nr 7:

Glassdoor grundar sin ranking på åtta faktorer, inklusive balans mellan arbete och privatliv, ledande befattningshavare och ersättning och förmåner. På medarbetarnas tillfredsställelse ensam, Facebook har sett en brantare nedgång, stadigt sjunkande från en 4,6 betyg i Q1 till en 4.3 i Q4, enligt Glassdoor community expert Scott Dobroski.

“Facebook anställda talade om ‘snabbt’ kultur ibland går för fort,” Dobroski sade i en intervju med CNBC. Han konstaterade att detta är första gången som Facebook har sett en nedgång i sin utmärkelse betyg eftersom 2015. Facebook anställda på Glassdoor sa att de ville ha en mer stabil inre struktur och öppenhet från företagets ledning.

Externt, utsläpp av Six4Three rättegång handlingar som fick mest uppmärksamhet i dag. Men internt, det är dessa berättelser som kommer att dröja sig kvar.

Demokrati

Här är Hur Facebook Lokala Nyheter Algoritm Förändring Ledde Till De Värsta Upploppen i Paris Har Sett På 50 År

Ryan Broderick spår uppgång av den Gula Västen rörelse som här på måndag:

Så, på mindre än två veckor, vad du sluta med är denna: Change.org framställning med färre än 1 500 abonnenter kommer att prata om på en lokal radiostation. Radio utseende är skriven av en lokal nyhetssajt. Artikeln är delad till en lokal Facebook-sida. Tack vare en algoritm som är nu med betoning på lokal diskussion, artikel dominerar samtalet i en liten stad. Två män från samma förort slå sedan ansökan i ett Facebook-event. En kopia framställning går viral inom den lokala Facebook-grupper. Sedan en dagstidning skriver upp den ursprungliga framställningen. Denna andra artikel om framställningen går också viral. Så inte den ursprungliga framställningen. Och sedan resten av franska medier på följande sätt.

Ludosky: s framställning har nu över en miljon underskrifter.

Hur den Kinesiska Regeringen Är att Hjälpa Google att Sälja Annonser i Kina (sek)

Wayne Ma skriver om en föga känd samarbete mellan Google och Kina över reklam — en akt av företagens diplomati är avsedd att jämna vägen för återlämnande av andra Google-projekt till Kina. (Facebook genererar mellan $5 miljarder och $7 miljarder per år i reklam från Kina trots att de är förbjudna där, enligt rapporten.)

Medan alla från Google-anställda att tillsynsmyndigheterna debatt om Google bör blåsa nytt liv i sin censurerade Kinesiska sökmotor, som företaget fortsätter att växa i sin reklam affärer i Kina med stor hjälp från lokala Kinesiska regeringar och Kommunistpartiets tjänstemän. De tjänstemän dusch centra med incitament som gratis hyra, enligt regeringens uttalanden och personer som är bekanta med erbjudanden och verka för dem genom en utvecklad bandklippning ceremonier. Centers hjälpa Google att bygga politisk goodwill genom anpassning till Kinas ekonomiska mål för att öka exporten från små och medelstora företag.

Google äger inte butikerna direkt. Lokala Kinesiska företag att täcka kostnaderna för att bygga och driva centra och tjäna pengar genom avgifter och provisioner för att registrera dig annonsörer för Googles annons i AdWords-systemet. (Fram till förra månaden center som kallas AdWords Erfarenhet Center). Google utbildar och certifierar dessa Kinesiska partners—känd som “återförsäljare”—och hjälper till med design center, tidigare anställda i centra säga. Ett företag, Qianhai-Yilian, äger mer än 10 centra runt om i Kina, bland annat i Shenzhen och Chongqing. Företaget ville inte svara på en begäran om kommentar.

Secret Service Meddelar Test av ansiktsigenkänning System Runt Vita Huset

Jay Stanley skriver om ett program som skulle registrera rörelser av “intresse” på offentliga platser, Kina-stil:

I ännu ett steg mot normalisering av ansiktsigenkänning som en filt säkerhetsåtgärd, förra veckan Department of Homeland Security publicerade uppgifter om en U.S. Secret Service plan för att testa användningen av ansiktsigenkänning i och runt Vita Huset.

Enligt dokumentet, Secret Service kommer att testa om systemet kan identifiera vissa frivilliga medarbetare genom att skanna video-feeds från befintliga kameror “från två olika platser på Vita Huset Komplex, och kommer att omfatta bilder av personer som passerar förbi på allmänna gator och parker i anslutning till Vita Huset Komplex.” Det yttersta målet verkar vara att ge säkerhetspolisen möjlighet att spåra “intresse” i allmänna utrymmen.

Googel Skriva till VD som Kräver Lika Behandling för Entreprenörer

Gerrit De Vynck skriver om rörelse inuti Google för att erbjuda bättre skydd och tillfälligt, säljare, och kontraktsanställda, kallas internt TCVs. De har också en ny skrivelse upp på Medium, inlagd på kontot som skapas för Google beskydd.

När en fotografering som hände på YouTube: s campus i San Bruno, Kalifornien, i April, TVCs inte få några kommunikation uppdatering arbetstagare på situationen, som lämnade dem att känna sig osäkra, TVCs sagt. En taleskvinna för Google uppger uppdateringar skickas till TVCs genom sin arbetsgivare, och att de var inbjudna att delta i en stadshuset efter händelsen med heltidsanställd personal.

Arbetarna är ofta i lag med heltidsanställda och sa att deras bidrag är omöjlig att skilja från de som är bättre placerad kollegor. En entreprenör, som arbetar 50 till 60 timmar i veckan i Google ‘ s marknadsavdelning, sade TVCs behandlas som “oavsiktliga skador” som kan hyras och avfyras med kort varsel för att hjälpa företaget att uppnå verksamhetens mål snabbt och billigt.

Amazon Har New York Rädd för att Bli Seattle på Steroider

Ankita Rao bedömer den rörelse som är coalescing mot Amazons planer på att ta med Regionala Kontor 1 av 2 till New York:

NYC Fullmäktigeledamoten Jimmy Van Bramer var inte glad när jag frågade hur den största staden i landet bör förhandla med detaljhandeln jätte redo att gå in i sitt distrikt. “Jag är inte intresserade av att förhandla med Amazon just nu—vi funderar på att stanna här”, sa han till mig.

Bara förra året, Van Bramer gick dussintals andra lokala politiker för att underteckna en vädjan om Bezos att ta sitt företag till New York City. De hoppades, att han erinrade sig, för att de utlovade ekonomiska uppsving och tusentals nya arbetstillfällen. Men när de Blasio och Cuomo meddelade att de skulle driva projektet genom governor ‘ s byrå för ekonomisk utveckling, utan bidrag från kommunen, många av de lokala tjänstemännen var förbluffad. “Att veta vad vi vet vad vi vet nu, vi beklagar att ha undertecknat det,” Van Bramer berättade för mig.

Någon annanstans

Smartphones dåligt för dig? Vetenskapen är fortfarande ute

Rachel Becker undersökningar den forskning som kommer ut av den Tid som Spenderas Väl rörelse och finner att det är allt en enda röra:

Den faktiska forskningen har inte kommit till en snygg avslutning, och som kan vara eftersom området har förlitat sig på självrapportering. Det är möjligt att mäta hur mycket tid du spenderar på din telefon, det är bara det att de flesta forskning — ungefär 90 procent av det, uppskattningar David Ellis, en lektor i computational social science vid Lancaster University — inte. Människor är notoriskt opålitliga journalister i deras eget beteende: människor misremember, glömmer eller fudge sina svar för att göra sig själva att se bättre. Vi har sett det förut med mat dagböcker, vi är dåliga på att komma ihåg eller ens märker hur mycket vi äter. Ibland har vi ljuger för oss själva och, som ett resultat av vår mat dagböcker också. Otillförlitliga själv-rapporter har varit ett stort problem för nutrition research.

Så det är rimligt att oroa sig för att folk inte är exakt som berättar forskare hur mycket tid de spenderar på sina telefoner. Den senaste strejken mot sig själv-rapporter som publicerades förra månaden på den vetenskapliga server PsyArXiv, som först rapporterats av New Scientist. Studien har inte varit peer-reviewed ännu, men det bidrar till en växande mängd bevis som grunden för smartphone skräckpropaganda är skakig. “Vi har faktiskt vetat ganska länge att när du ber någon att uppskatta deras tv med tiden, de är riktigt läskig på det”, säger Andrew Przybylski, chef för forskning vid Oxford Internet Institute. “Vi kommer till en tid när det är lättare för psykologer att veta hur läskig den mätningen är.”

Hur Tumblr gick från att vara den mest porr-vänlig sociala medier webbplats för att förbjuda porr

Lux Alptraum påminner om den glada, början av Tumblr ‘ s embrace av erotik:

Senast i januari 2010, Tumblr smut gemenskapen bildades tillräckligt för att få officiellt godkännande, att månad, områdets personal presenterade en officiellt sanktionerad katalog av erotiska Tumblrs, som var noterat vid sidan av liknande kataloger av Tumblrs ägnas åt konst, mode, fotografering och mat.

Tillbaka när Tumblr var en scrappy start inrymt i kontor Frederator Studios — företaget bakom Äventyr Tid — denna typ av attityd är meningsfullt. Som många högteknologiska företag som byggt sin verksamhet på toppen av ett berg av användargenererat innehåll, Tumblr anammat ett “företag i den främre, fest i ryggen” modell för presentation. Casual webbläsare — eller organisationsnummer och investerare kan komma att Tumblr och se en ren, vänlig webbplats som främjas kreativitet och samband, medan kunniga användare visste att med minsta gräva för att de skulle kunna avslöja alla smut sitt hjärta önskade.

Jag Försökte att Göra Min Hund en Instagram Kändis. Jag Misslyckades.

Brian X. Chen nyligen lärt sig den hårda vägen att ingen bryr sig om sin hund:

Jag vände mig till någon obskyr marknadsföring bloggar som föreslog en enklare väg: Köpa vissa robotar, annars känd som falska efterföljare, för att göra det konto som ser mer attraktiv för riktiga människor och att hjälpa till att expandera en publik. Jag köpte 2,500 bot anhängare och väntade på att den gillar att hälla i och publik för att svälla.

Till min förvåning, Max blev ännu mindre populära. Hans många anhängare hemorrhaged, antagligen på grund av att Instagram bort många av de falska konton. Det genomsnittliga antalet likes på inlägg doppade till ca 45.

Lanserar

Facebook Messenger Lite får stöd för GIF, chatt färg anpassning och mycket mer

Facebook Messenger växte alltför uppblåst, tvingar Facebook Messenger för att släppa en “lite” version som används mindre data och skulle vara mer tilltalande för utvecklingsländerna. Men den programvara som software, den måste ha en produkt färdplan, vilket innebär att lägga till funktioner, och gradvis närma sig den nivå av svälla som ledde till dess tillkomst i första hand. Hur som helst, njuta av att skicka Gif-bilder i Messenger Lite!

Tar

Milo Yiannopoulos sammanbrott visar att no-plattformsspel kan arbeta

Zach Beauchamp, säger att sparkar Yiannopoulos av Twitter och andra plattformar bidragit till att innehålla den tråd han poserade. Men:

Vad detta avsnitt visar är att under rätt omständigheter, den kontroversiella no-plattformsspel taktik — som sträcker sig från aktivister högljutt stör tal till stor tech företag förbud mot provokatörer från sina plattformar — verkligen kan fungera. Det finns inga bevis för att Yiannopoulos no-plattformsspel som ledde till hans idéer och personlighet för att få en typ av underjordiska popularitet, som någon yttrandefrihet förespråkare tror händer när tal är undertryckt. Istället, de gick helt enkelt six feet under.

Men innan Milo kritiker fira för mycket, de bör vara medvetna om den andra sidan av allt detta: samma taktik som kan användas för att förtränga hemska tal kan användas mot tal som bara är impopulära eller hotar att människor i kraft. Idag, inga-plattformsspel kan stänga av tal som du inte gillar. I morgon, det kan hota tal du gör.

Uppgiftslämnare Är Agenter för Förändring i den tekniska Branschen

Molly McHugh säger att rang-och-fil anställda är hjältar av den aktuella tillfället, vilket är sant. Fråga mig på min Signal, anställda!

Det är ett tidvatten shift: Silicon Valley arbetsmiljö är känd för sina roliga grejer—sommaren fredagar, ping-pong bord, fria måltider och liknande. Följaktligen dess anställda är ofta som glad, villig, och även fogliga. Vilket betyder att det är ännu viktigare att ett ökande antal av dem är villiga att blåsa upp allt i ett försök att förändra dessa företag är på.

Och slutligen …

Rudy Giuliani är bisarrt “anti-Trump” Twitter konspirationsteori, förklarade

Tidigare i veckan delade jag en tweet från Rudy Giuliani som, på grund av en saknad utrymme, oavsiktligt löst i en URL. Som jag noterade då någon hade köpt domän och sätta upp en sida att läsa i sin helhet, “Donald J. Trump är en förrädare mot vårt land.” Du kanske har förväntat Giuliani, Trump tidigare it-rådgivare, för att ta L här. Men när Emily Stewart förklarar i Vox ……….. det gjorde han inte:

“Det inte hända” den andra gången Giuliani utelämnas ett mellanslag efter hans tid, eftersom ordet efter denna period — “antingen” — är inte en top-level domain.

Men du visste redan att.

Tala till mig

Skicka mig tips, kommentarer, frågor och parlamentariska dokument: casey@theverge.com.