Facebook is het moreel probleem wordt steeds erger

0
16

Begin op woensdag, het Verenigd Koninkrijk Parlement bracht een 250-pagina schat aan documenten van een AMERIKAANSE rechtszaak tegen Facebook. De schat heeft een kleurrijke geschiedenis, die is verkregen in een hotel-kamer raid op een bezoek aan zakenman die wel of niet zijn, gecoördineerd door een kruistocht anti-Facebook journalist, die hardnekkig weigerde commentaar te geven op de zaak. Facebook probeerde te blokkeren van de documenten’ release, maar de Britse wetgever Damien Collins betoogd dat zij in het algemeen belang en ze heeft geplaatst online.

Wat hebben wij geleerd van het document dump? Ik heb de groep de bevindingen in twee grote emmers. De eerste betreft de privacy van de gegevens; de tweede gaat over de concurrentie. Laten we eens kijken naar hen om.

Privacy van gegevens is aan de wortel van de zaak die aan de basis lag van deze documenten in de spotlight. Six4Three, een ontwikkelaar van een vrij grove app die gesorteerd door middel van uw Facebook foto’ s van vrienden op foto ‘ s vinden van hen in hun zwemkleding, opgeroepen Facebook nadat het bedrijf afgesneden toegang tot de API in 2015. (Dit was dezelfde API, door de manier, dat Cambridge Analytica gebruikt voor het op illegale wijze verkrijgen van persoonlijke informatie over 87 miljoen mensen.) De API was opgericht in reactie op de publieke druk op Facebook om meer te delen van de gegevens met externe ontwikkelaars, maar genoeg ontwikkelaars gedroeg zich slecht genoeg dat het afsluiten van de API werd alom gezien als een goede zaak.

De discovery-proces in de Six4Three juridische rechtszaak gegenereerd de 250 pagina ‘ s dat journalisten bracht vandaag lezen. Samen genomen, de documenten die helpen bij het vastleggen van een tijd toen het bedrijf werd gezien hoe te beheren en geld te verdienen toegang tot de gegevens die het verzamelt.

Zoals al eerder gemeld is door de Wall Street Journal, sommige leidinggevenden beschouwen het verkopen van toegang tot de gegevens van de gebruiker, uiteindelijk kiezen tegen. De documenten worden ook de lay-out van de mate waarin Facebook gemaakt van speciale aanbiedingen, met een aantal ontwikkelaars aan het behoud van hun toegang tot gegevens nadat ze werd meer en meer beperkt. Ik kan begrijpen waarom Facebook deze aanbiedingen — het vertrouwde sommige bedrijven meer dan anderen, vaak omdat de leidinggevenden hadden een persoonlijke relatie met hun collega ‘ s bij bedrijven als Lyft. Maar de gemiddelde gebruiker weinig inspraak hadden in de manier waarop de toegang tot hun gegevens werd uitgedeeld, en heel weinig van deze discussies werden openbare als ze waren hadden.

Meer dan iets anders, de documenten illustreren de mate waarin het verzamelen van gegevens is een strategie voor groei zo veel als het is een strategie voor het maken van geld. Groei is altijd geweest Facebook de eerste richtlijn — veel belangrijker in de korte en middellange termijn inkomsten te genereren en gegevens aangewakkerd.

Hoe is het anders te verklaren dat de manier waarop Facebook geëvalueerd de privacy risico ‘ s die inherent zijn aan het verzamelen van SMS en bellen records van de Android-gebruikers aan het verbeteren van de News Feed-algoritme en de Mensen die Je Misschien Kent-functie, die suggereert vrienden voor gebruikers? Russell Brandom breekt de relevante documenten vindt u hier:

In eerste instantie is de functie is bedoeld om de gebruikers verplichten om een opt-in, meestal via een in-app pop-up dialoogvenster. Maar als ontwikkelaars gezocht naar manieren om gebruikers aangemeld, werd duidelijk dat Android de gegevens van machtigingen kunnen worden gemanipuleerd om automatisch gebruikers te registreren als de nieuwe functie werd ingezet op een bepaalde manier.

In een andere e-mail ketting, de groep, de ontwikkeling van de functie lijkt op de Android machtigingen scherm als een punt van onnodige wrijving, moet indien mogelijk worden vermeden. Bij het testen bleek dat de call logs kan worden verzameld zonder een dialoogvenster programmamachtigingen die optie lijkt te zijn het uiteraard de voorkeur om ontwikkelaars.

“Dit is een vrij hoog-risico-ding om te doen vanuit PR-perspectief,” een werknemer op het moment erkend, “maar het lijkt de groei van het team zullen in rekening vooruit en doe het.” Inderdaad deed.

De privacy-gerelateerde onderwerpen zijn interessant voor een punt, maar in een andere zin is de privacy strijd is grotendeels voorbij. Europa een wet (de Algemene Verordening gegevensbescherming; Californië is geslaagd voor een soortgelijke privacy wetsvoorstel; en de meeste mensen verwachten dat een nieuwe federale wet, die zou vervangen Californië, zal worden overgegaan voordat deze van kracht wordt in 2020. Dat wil niet zeggen dat er niet meer boetes; of meerdere onderzoeken; maar het is waarschijnlijk niet veel meer dan een serie van snelheidsovertredingen tickets.

Meer dwingend, naar mijn mening, zijn de documenten’ gevolgen voor een potentiële antitrustzaak rond het mededingingsrecht. Eerste, er is de e-mail waarin Mark Zuckerberg persoonlijk goedkeurt van een verhuizing af te snijden van de video-sharing app Vine ‘ s vermogen om te zien wie van hun Facebook-vrienden de app gebruiken. Hier Adi Robertson:

Volgens documenten die vandaag door het BRITSE Parlement, Facebook executive Justin Osofsky voorgestelde beweging op 24 januari, de dag van de app op iOS.

“Twitter Vine gelanceerd vandaag de dag, waarmee je schiet meerdere korte video-segmenten voor een enkel, 6 seconden video’ Osofsky schreef. “Tenzij iemand bezwaar maakt, zullen we afsluiten van hun vrienden toegang tot API’ s van vandaag.”

“Yup, ga er dan voor,” zei Zuckerberg, volgens de documenten.

Het Punt bereikt Wijnstok mede-oprichter Dom Hofmann over het nieuws. Hofmann zei dat Wijnstok geanticipeerd op de te verplaatsen, gezien de slechte relatie tussen Facebook en Twitter, die had verworven Wijnstok vóór de officiële lancering.

“Ik denk dat als we hadden gelanceerd onafhankelijk kunnen we misschien in staat zijn geweest om weg te komen met het voor een beetje langer, maar het lijkt er op Facebook is altijd al vrij snel te schakelen die een deel van hun api voor alles wat zij zien als concurrentie,” Hofmann vertelde mijn collega Julia Alexander. “Mijn algemene gevoel op dat beleid is dat het een vrij waardeloos uitziet en helemaal niet in overeenstemming zijn met hetgeen een gebruiker zou willen.”

De documenten ook een afspiegeling van hoe de onderneming 2013 overname van mobiele analytics bedrijf Onavo gaf het een sterk systeem voor vroegtijdige waarschuwing voor concurrentie. In BuzzFeed, Charlie Warzel en Ryan Mac lay-out van de grafieken van het document in de cache laat zien hoe een dan-onafhankelijk van WhatsApp was beknelling van Facebook Messenger in de vaststelling tarieven rond de wereld:

Belangrijker, hoewel, Onavo gegevens van April 2013 bleek dat WhatsApp was zwaar sneller dan Facebook Messenger op mobiel in bepaalde gebieden. Een ander nieuw uitgebrachte vertrouwelijk grafiek toont aan dat WhatsApp was het zenden van 8,2 miljard berichten per dag vergeleken met Facebook Messenger ‘ s (mobiele) 3,5 miljard.

Facebook later kocht WhatsApp voor $19 miljard, een collectieve schouders van de toezichthouders.

In afwachting van de documenten’ release, Facebook aangekondigd dat het zou weer open zijn API om de aard van de vind-je-Facebook-vrienden heeft die het ooit geblokkeerd in apps als Vine. Op woensdag, gevolgd door de uitgifte van zowel een corporate blog post en een persoonlijke reactie van Zuckerberg.

De voormalige zegt dat de documenten aanwezig zijn slechts één kant van de Pikini rechtszaken. Dat is waar, denk ik, hoewel mijn twee grootste afhaalrestaurants dat Facebook routinematig nagestreefde groei ten koste van de privacy van gegevens, en acteerde in de anti-competitieve mode tegen apps die zij als een bedreiging gezien, nauwelijks lijken te zijn in het geschil.

Zuckerberg de post is meestal gericht de discussie over Facebook een discussie gaande over het wel of niet verkopen van gebruikersgegevens. “Zoals elke organisatie, we hadden veel interne discussie en mensen die andere ideeën,” schreef hij. En dat Facebook uiteindelijk koos tegen te doen, en dat heel veel mensen blijft geloven dat het niet zo is, legt echt wat Facebook is tegen in het hof van de publieke opinie.

Uiteindelijk, deze e-mails — zoals elke oude zakelijke e-mails — zijn het best te lezen met een oog op de dramatische ironie. Beschouw dit 2012 e-mail van Zuckerberg nadenken over de risico ‘ s van het geven van ontwikkelaars toegang tot de gegevens van de gebruiker: “ik denk dat we het lek info voor ontwikkelaars, maar ik kan het gewoon niet denk dat als alle gevallen waar die gegevens heeft gelekt van ontwikkelaar ontwikkelaar en veroorzaakt een echt probleem voor ons,” schreef hij. Het echte probleem zou komen, vijf jaar later, en het zou de dan-beladen discussies over hoe het beste om geld te verdienen met een mobiele app kijk steeds goed.

Facebook moreel daalt

Tijdens de Cambridge Analytica schandaal, ik (en anderen), die schreef dat het onmiddellijke risico op Facebook was in verband met het moreel. Als Facebook niet meer kon aantrekken en behouden van de beste werknemers, zijn vermogen om te overleven op de lange termijn zouden worden bedreigd.

Op maandag, CNBC Sal Rodriguez gemeld op een stijging in Facebook medewerkers vragen hun voormalige collega ‘ s over werk elders. Het bedrijf vertelde hem dat de retentie blijft “sterk,” maar twee jaar van perma-crisis hebben hun tol geëist. (Ik citeerde deze gisteren in ‘ s edition, maar hier is het opnieuw.)

Een andere oud-Facebook-directeur zei dat hij heeft gezien dat een toename in het aantal van zijn ex-collega ‘ s die hebben bereikt vragen over openingen bij zijn huidige bedrijf, en deze werknemers hebben vaak vragen over advies over de beste manier om te vertrekken Facebook. Hij is ook een toename ervaren in de gesprekken van andere bedrijven die actief zijn verwijzingen op de huidige Facebook stafleden.

“Zodra het wordt raar om mensen te vertellen dat ze werken op Facebook, of wanneer hun moeders zijn niet trots op hen niet meer, dat is als er mensen aan het hoofd van de uitgangen,” zei hij. “Ik denk dat we toch al krijgen.”

Deze rapportage bouwt voort op een eerder verhaal van Deepa Seetharaman dat gemeld op een intern onderzoek in dat het aantal werknemers die zei dat Facebook goed is voor de wereld daalde van 19 procentpunt in een jaar. Vandaag de dag, slechts een kleine meerderheid van de Facebook-werknemers zegt dat het bedrijf een netto positief voor de wereld.

In BuzzFeed vandaag, Charlie Warzel en Ryan Mac voegt een aantal goede details aan dit verhaal. Sommige leidinggevenden binnen Mark Zuckerberg de binnenste cirkel klagen dat de meeste van de afgelopen twee jaar’ schandalen zijn in wezen uitvindingen van een vijandige media; anderen pleiten voor nieuw leiderschap; nog andere medewerkers zijn zo paranoïde over het bedrijf, monitoring van de discussies die ze zijn alleen te doen op de brander telefoons. Ik vond dit laatste detail wat ongelooflijk, dus ik controleerde het met twee voormalige werknemers — die niet alleen ongeloofwaardig, maar gedeelde zelfs meer verhalen over de lengtes Facebook medewerkers gaan om te voorkomen dat naar wordt geluisterd, sommige waarvan ik hoop dat ik met u delen uiteindelijk.

In de tussentijd, BuzzFeed meldt dat de toekomst van Sheryl Sandberg is de heetste discussie gaande in Blinde, een anonieme chat-app die zorgt werknemers log in met hun werk e-mails. Het is ongeveer net zo productief is als je zou denken een anonieme werkplek discussie:

“Ik hou van Sheryl. Omdat Mark houdt van Sheryl. Dit is Mark ‘ s bedrijf, niet de jouwe. Hij weet Sheryl beter dan wat je doet en weet wat dit bedrijf behoefte heeft aan een betere dan jij. Hij geeft je zo veel dat je in de war raken in uw recht kont dat dit uw bedrijf is,” een gebruiker schreef. ‘Ik heb vertrouwen in Mark. En als Mark drijft de onderneming in de grond het is zijn bedrijf te rijden naar de grond. Ga ergens anders werkt, of gaat u beginnen met uw eigen bedrijf als u weet dus veel beter dan hem.”

Niet allemaal eens. “Grappig, Hitler’ s volgelingen zei ook iets dergelijks. We weten allemaal hoe dat ging,” een gebruiker zei.

In een poging tot het oplossen van de vraag of het Sandberg, Facebook ‘ s raad van bestuur vandaag in een verklaring van ondersteuning over haar behandeling van de George Soros probleem. (Ze probeerde om zich te verontschuldigen voor Soros maar hij zal haar niet terugbellen want hij is “reizen”, volgens BuzzFeed.)

Ondanks de raad van bestuur van de actie, het is duidelijk dat Facebook het moreel in verval. In 2017, dat was ook een moeilijk jaar voor veel Facebook-medewerkers, is het bedrijf nog steeds gerangschikt als de beste plek om te werken in Glassdoor jaarlijkse anonieme enquête ontworpen om te meten van de tevredenheid van de medewerkers. Dit jaar is het gedaald naar Nr 7:

Glassdoor baseert haar ranking op acht factoren, met inbegrip van work/life balance, het senior management en het salaris en de voordelen. Op de tevredenheid van de medewerkers alleen, Facebook heeft gezien een sterkere daling gestaag vallen van een 4.6 waardering in Q1 naar een 4.3 in Q4, volgens Glassdoor gemeenschap expert Scott Dobroski.

“Facebook-medewerkers gesproken over de ‘snel bewegen’ cultuur soms te snel,” Dobroski zei in een interview met CNBC. Hij merkte op dat dit de eerste keer dat Facebook heeft gezien een daling in de prijs score sinds 2015. Facebook medewerkers op Glassdoor zei dat ze wilde een meer robuuste interne structuur en de transparantie van het leiderschap van de onderneming.

Uiterlijk is de release van Six4Three rechtszaak documenten kreeg de meeste aandacht vandaag. Maar intern, het zijn deze verhalen die blijven hangen.

Democratie

Hier is Hoe Facebook het Lokale Nieuws Algoritme Verandering heeft Geleid Tot De Ergste Rellen in Parijs Heeft Gezien In 50 Jaar

Ryan Broderick schetst de opkomst van de Gele Vest beweging bedekt hier op maandag:

Dus in minder dan twee weken, wat je uiteindelijk dit: Change.org petitie met minder dan 1.500 abonnees wordt over gesproken op een lokale radiozender. De radio-optreden is geschreven door een lokale nieuwssite. Het artikel wordt gedeeld met een lokale Facebook pagina. Dankzij een algoritme verandering is dat nu het benadrukken van de lokale discussie, het artikel domineert het gesprek in een kleine stad. Twee mannen uit dezelfde buitenwijk en draai vervolgens de petitie in een Facebook evenement. Een dubbele petitie gaat virale binnen de lokale Facebook groepen. Dan is een dagelijkse krant schrijft de oorspronkelijke petitie. Dit tweede artikel over de petitie ook gaat viral. Zo is het oorspronkelijke verzoekschrift. En dan de rest van de franse media volgt.

Ludosky de petitie van de nu meer dan een miljoen handtekeningen.

Hoe de Chinese Overheid Is het Helpen van Google Verkoopt Advertenties in China ($)

Wayne Ma schrijft over een weinig bekende partnership tussen Google en China over reclame — een daad van corporate diplomatie de bedoeling om de weg te glad voor de terugkeer van andere Google-projecten naar China. (Facebook genereert tussen de $5 miljard en $7 miljard per jaar in de reclame van China, ondanks een verbod is er, volgens het rapport.)

Terwijl iedereen van Google-medewerkers aan de toezichthouders debat over de vraag of Google moet herintroductie van haar gecensureerde Chinese zoekmachine, het bedrijf blijft groeien, de reclame business in China met veel hulp van de lokale Chinese overheden en de Communistische Partij van de ambtenaren. De ambtenaren van de douche de centra met prikkels zoals gratis huur, volgens de regering verklaringen en mensen die bekend zijn met de aanbiedingen, en te bevorderen door middel van uitgebreide lint-snijden ceremonies. De centra Google helpen bouwen politieke goodwill door het uitlijnen van China ‘ s economische doelen te stimuleren de export van kleine bedrijven.

Google is niet de eigenaar van de winkels te doen. Lokale Chinese bedrijven dekking van de kosten van de bouw en exploitatie van de centra en geld verdienen door middel van provisies en kosten voor het aanmelden adverteerders van Google AdWords advertentie systeem. (Tot vorige maand de centra werden genoemd AdWords-Ervaring Centra). Google traint en certificeert deze Chinese partners bekend als de “resellers”—en helpt met de inrichting van de centra, voormalige medewerkers van de centra zeggen. Een bedrijf, Qianhai Yilian, eigenaar van meer dan 10 centra in China, met inbegrip van in Shenzhen en Chongqing. Het bedrijf reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Geheime Dienst Kondigt Test van gezichtsherkenning Systeem Rond het Witte Huis

Jay Stanley schrijft over een programma dat zou het registreren van de bewegingen van “de onderwerpen die van belang” in openbare plaatsen, China-stijl:

In nog een andere stap in de richting van de normalisatie van gezichtsherkenning als een deken veiligheidsmaatregel, de afgelopen week is het Ministerie van Homeland Security gepubliceerd details van een van de AMERIKAANSE Geheime Dienst van plan om te testen op het gebruik van gezichtsherkenning in en rond het Witte Huis.

Volgens het document, de Geheime Dienst testen of het systeem kan het identificeren van bepaalde vrijwilligers door het scannen van de video feeds van bestaande camera ‘ s “van twee verschillende locaties op het Witte Huis Complex, en zal zijn afbeeldingen van personen langs de openbare straten en parken grenzend aan het Witte Huis Complex.” Het uiteindelijke doel lijkt te zijn om de Geheime Dienst de mogelijkheid voor het bijhouden van “de onderwerpen die van belang” in de openbare ruimtes.

Googlers Schrijven aan de CEO Veeleisende Gelijke Behandeling voor Aannemers

Gerrit De Vynck schrijft over de beweging in Google te bieden betere bescherming en tijdelijke -, leveranciers -, contract-arbeiders, intern bekend als TCVs. Ze hebben ook een nieuwe brief op het midden, geplaatst op de account die wordt gemaakt voor de Google walkout.

Bij een schietpartij gebeurde op de YouTube-campus in San Bruno, Californië, in April, TVCs niet wat communicatie bijwerken van de werknemers op de situatie, wat hen een gevoel onveilige TVCs zei. Een woordvoerster van Google zei updates verzonden naar TVCs door hun werkgevers, en dat ze werden uitgenodigd voor het bijwonen van een stadhuis na de gebeurtenis met een full-time personeel.

De werknemers zijn vaak op teams met een full-time medewerkers en zei hun bijdragen zijn niet te onderscheiden van de beter geplaatste collega ‘ s. Een aannemer, die werkt van 50 tot 60 uur per week in Google ‘ s marketing afdeling, zei TVCs worden behandeld als “collateral damage” die kan worden ingehuurd en ontslagen op korte termijn om het bedrijf te helpen de bedrijfsdoelstellingen te bereiken snel en goedkoop.

Amazon Heeft New York Bang Seattle op Steroïden

Ankita Rao beoordeelt de beweging die is mooi tegen Amazon ‘ s plannen om Regionaal Kantoor 1 van de 2 te New York:

NYC Raadslid Jimmy Van Bramer was niet blij toen ik vroeg hoe de grootste stad in het land moet onderhandelen met de retail reus klaar om zijn wijk. “Ik ben niet geïnteresseerd in de onderhandelingen met Amazon nu—we zijn op zoek om dit te stoppen,” zei hij tegen me.

Vorig jaar, Van Bramer toegetreden tot tientallen andere lokale politici in de ondertekening van een pleidooi voor Bezos om zijn bedrijf naar New York City. Zij hoopten, herinnerde hij zich, voor de nog beloofde economische boost en duizenden nieuwe banen. Maar wanneer de Blasio en Cuomo heeft aangekondigd dat ze een push-het project door de gouverneur van de economic development agency, het omzeilen van de input van de gemeenteraad, veel van de lokale ambtenaren waren verrast. “Weten wat we weten, wat we nu weten, we spijt van hebben ondertekend,’ Van Bramer me verteld.

Elders

Smartphones zijn slecht voor je? De wetenschap is nog steeds uit

Rachel Becker enquêtes in het onderzoek komt uit de Tijd Goed Besteed beweging en vindt dat het allemaal een warboel:

Het feitelijke onderzoek is nog niet tot een interessante conclusie, en dat is mogelijk omdat het veld heeft verlaten op de self-reports. Het is mogelijk om te meten hoeveel tijd je doorbrengt op je telefoon; het is gewoon dat de meeste research — ongeveer 90 procent van deze schattingen David Ellis, een docent in de computationele sociale wetenschappen aan de Lancaster University — nog niet. Mensen zijn notoir onbetrouwbaar verslaggevers van hun eigen gedrag: mensen misremember, vergeet, of fudge hun reacties om zichzelf beter uitzien. We hebben eerder gezien met voedsel agenda ‘ s; we zijn slecht in het onthouden van of zelfs op te merken hoeveel we eten. Soms liggen we aan onszelf en, als gevolg, ons voedsel agenda ‘ s, ook. De onbetrouwbaarheid van self-reports is een groot probleem voor de nutrition research.

Het is dus redelijk om te zorgen dat mensen niet nauwkeurig vertellen de onderzoekers hoeveel tijd ze doorbrengen op hun telefoons. De laatste staking tegen self-reports is gepubliceerd in de laatste maand op de preprint server PsyArXiv, voor het eerst gemeld door New Scientist. De studie nog niet peer-reviewed nog, maar het draagt bij aan een groeiend lichaam van bewijsmateriaal dat de stichting voor smartphone bangmakerij is wankel. “We hebben eigenlijk bekend al een tijdje dat wanneer je iemand vraagt om een schatting van hun scherm de tijd, ze zijn echt waardeloze,” zegt Andrew Przybylski, wetenschappelijk directeur van het Oxford Internet Institute. “We komen op een tijd dat het makkelijker is voor de psychologen om te weten hoe crummy dat de meting is.”

Hoe Tumblr gingen van de meeste porno-vriendelijke sociale media site over het verbieden van porno

Lux Alptraum herinnert zich de gelukkige, de vroege dagen van Tumblr ‘ s omarming van de erotiek:

In januari 2010, de Tumblr van vuiligheid gemeenschap werd opgericht genoeg om officiële erkenning; die maand, de site van de medewerkers onthulde een officieel gesanctioneerde directory van erotische Tumblrs, waarin vermeld stond, naast soortgelijke mappen van Tumblrs gewijd aan kunst, mode, fotografie en eten.

Terug bij Tumblr is een scrappy startup gevestigd in de kantoren van Frederator Studios, het bedrijf achter Adventure Time — dit soort houding zin gemaakt. Net als vele tech bedrijven die hun business bovenop een berg van user-generated content, Tumblr omarmd een “business in de voorkant van de partij in de rug” model van de presentatie. Casual browsers — of zakelijke beleggers konden komen Tumblr en zie een schone, vriendelijke site dat bevorderd de creativiteit en verbinding, terwijl savvy gebruikers wist dat met het kleinste beetje graven zouden ze in staat om te ontdekken alle vuiligheid hun hart begeerde.

Ik heb Geprobeerd om Mijn Hond een Instagram Beroemdheid. Ik Niet.

Brian X. Chen onlangs op de harde manier geleerd dat niemand zich bekommert over zijn hond:

Ik draaide me om wat onduidelijke marketing blogs die voorstelde een eenvoudiger pad: Koop wat bots, ook wel bekend als nep-volgers, om de account kijken meer aantrekkelijk om echte mensen te helpen bij het uitbreiden van een publiek. Ik kocht de 2.500 bot volgers en wachtte voor de likes binnenstromen en het publiek op te zwellen.

Tot mijn verbazing, Max werd nog minder populair. Zijn aantal volgers hemorrhaged, vermoedelijk omdat Instagram verwijderd van veel van de nep-accounts. Het gemiddelde aantal likes op de berichten gedoopt op te ongeveer 45.

Start

Facebook Messenger Lite wordt GIF ondersteuning, chat kleur aanpassen en meer

Facebook Messenger groeide ook opgeblazen, waardoor de Facebook Messenger een “lite” versie die gebruikt minder gegevens en zou beter verteerbaar voor de ontwikkelingslanden. Maar software is software, het heeft een product roadmap, wat betekent dat het toevoegen van functies, en geleidelijk naderen van de mate van last die geleid hebben tot de oprichting in de eerste plaats. Hoe dan ook, genieten van het versturen GIFs in Messenger Lite!

Neemt

Milo Yiannopoulos ineenstorting laat zien dat niet-platformactie kunnen werken

Zach Beauchamp zegt dat schoppen Yiannopoulos uit Twitter en andere platformen heeft geholpen om de draad poseerde. Maar:

Wat deze aflevering laat zien is dat onder de juiste omstandigheden, de omstreden no-platformactie tactieken, die variëren van activisten luidruchtig verstoren toespraken te grote tech-bedrijven te verbieden provocateurs van hun platforms — echt kan werken. Er is geen bewijs dat Yiannopoulos niet-platformactie leidde tot zijn ideeën en persoonlijkheid het verkrijgen van een soort van ondergrondse populariteit, aantal vrije meningsuiting voorstanders geloven dat er gebeurt wanneer meningsuiting wordt onderdrukt. In plaats daarvan, ze ging gewoon zes meter onder de grond.

Maar voordat Milo ‘ s critici vieren te veel, ze moeten zich bewust zijn van de keerzijde van dit alles is: dezelfde tactieken die gebruikt kan worden om onderdrukken vreselijke spraak kan worden gebruikt tegen spraak dat is gewoon niet populair of bedreigend zijn voor mensen die aan de macht. Vandaag, no-platformactie afgesloten spraak u niet bevalt. Morgen kan bedreigen spraak u doen.

Klokkenluiders Zijn de Agenten van Verandering in de Tech-Industrie

Molly McHugh zegt dat rank-and-file medewerkers zijn de helden van het huidige moment, dat is waar. Vraag mij naar mijn Signaal, werknemers!

Het is een getijde-shift: de Silicon Valley werkomgeving is bekend voor zijn viezeriken—zomer-vrijdag, ping-pong tafels, gratis maaltijden en dergelijke. Bijgevolg, haar werknemers worden vaak beschouwd als graag, gewillig, en zelfs volgzaam. Dat betekent dat het nog belangrijker is dat een toenemend aantal van hen zijn bereid te blazen het allemaal in een poging om de koers te veranderen deze bedrijven zijn op.

En tot slot …

Rudy Giuliani ‘ s bizarre “anti-Troef” Twitter conspiracy theorie uitgelegd

Eerder deze week deelde ik een tweet van Rudy Giuliani dat, door het ontbreken van ruimte, onbedoeld opgelost in een URL. Zoals ik dan, iemand had gekocht op het domein en het zetten van een pagina te lezen, in zijn geheel, “Donald J. Trump is een verrader in ons land.” Je zou verwachten Giuliani, Trump ‘ s voormalige adviseur cybersecurity, om de L hier. Maar als Emily Stewart legt in Vox ……….. hij deed het niet:

“Het is niet gebeurd” de tweede keer Giuliani weggelaten een spatie na zijn periode omdat het woord na die periode — “” — is niet een top-level domein.

Maar dat wist u al.

Om met mij te praten

Stuur me tips, opmerkingen, vragen en parlementaire documenten: casey@theverge.com.