Apple Titta på ekg och oregelbunden puls funktioner som finns tillgängliga idag

0
19

Idag, med en uppdatering till watchOS, Apple gör sitt ekg läsning funktionen tillgänglig för Apple-Klocka Serie 4 ägare. Det är också släppa en oregelbunden takt anmälan funktion som kommer att vara tillgänglig på Apple Klockor att gå tillbaka till Serie 1. Båda är en del av watchOS 5.1.2.

När Apple Titta på Serie 4 presenterades denna senaste September, den mest betydande ny maskinvara har förutom den större skärmen var förmodligen förmågan att ta ett EKG direkt på klockan. Och medan elektroderna på digitala krona och baksidan av klockan var där, programvara för att stödja dem inte hade släppts. Nu är det här.

För att ta ett EKG, du öppnar upp EKG-app på klockan och lätt vila ditt pekfinger på kronan för 30 sekunder. Titta då fungerar som en enda leda EKG och kommer att läsa din hjärtrytm och spela in det i Hälso-och app på telefonen. Därifrån kan du skapa en PDF-rapport för att skicka till din läkare.

Apple Titta på, är att gå från fitness-tracker för att hälsa övervaka

Oregelbunden puls övervakning är passiv. Apple säger att den kontrollerar din rytm varannan timme eller så (beroende på om du är stationära eller inte), och om det är fem på varandra följande avläsningar som verkar onormalt, det kommer att varna dig och föreslår att du nå ut till en läkare. Om du har varit tidigare diagnostiserats med förmaksflimmer, Apples installationen berättar att du inte vill använda funktionen.

Apple säger mig att dessa funktioner är absolut inte diagnostiska verktyg. I själva verket, innan du kan aktivera någon av dem behöver du till sidan genom flera skärmar av information som försöker att sätta sina använda i sitt sammanhang och för att varna dig att kontakta din läkare om det behövs. De är heller inte den typ av funktionerna som Apple förväntar sig användarna att verkligen använda på en regelbunden basis. EKG-funktionen i synnerhet bör egentligen bara användas om du känner att något onormalt händer, och då bör du endast dela den resulterande rapporten med din läkare, inte agera på det direkt.

Jag ville få de förbehåll som anges klart och tydligt. För det första eftersom de är viktiga — inte anta Apple Titta kan ersätta att prata med en läkare och försök inte att själv diagnostisera med det. För det andra eftersom dessa varningar kan hjälpa till att sätta dig i rätt sinnesstämning för att förstå hur Apple-Klocka förändras och hur in i denna nya hälso-och rymden är varken lätt eller enkelt.

Apple har fått “de novo” klartecken från FDA för dessa funktioner, som är en första för en konsument produkt kan du bara gå och köpa direkt. Men ett exempel på hur denna nya användning av teknik är komplicerat är att FDA “avslut” är inte samma sak som att FDA “godkännande”, som Angela Chen har förklarat:

Apple Titta på är i Klass II. För Klass II och Klass i, FDA ger inte “godkänna” det bara ger krigsmateriel. Klass i-och Klass II-produkter är lägre risk produkter — [Jon Speer, en av grundarna av Greenlight Guru] uttrycker det, en klassisk Klass i exempel är något som en tunga depressor — och det är mycket lättare att få avslut än godkännande.

De flesta människor tror på Apple Titta på som en fitness tracking enhet, men allt det är på väg att bli ett hälso-och övervakningsenhet — speciellt Rad 4, som tillsammans med den nya EKG kan upptäcka om dess bärare plötsligt faller till marken. Och alla Apple-Klocka Serie 1 och kan nu hålla ett öga ut för oregelbundna och onormalt låg eller hög hjärtfrekvens.

Men i denna nya typ av gadget världen, att förstå vad en hälso-och övervaknings-apparat som kan och inte kan göra är viktigt. Det kan upptäcka dessa saker och det är verkligen bra, men det behöver inte nödvändigtvis betyda att det kommer, eller att du bör bero på det för att göra så. Det är mer av en spärr — eller en annan källa av information som du kan ge till din läkare.

Med EKG-funktionen, som extra data kan visa sig vara värdefulla. Apple säger att med en potentiell EKG-monitor på din handled i alla tider innebär att du kan få en läsning på det ögonblick du känner ditt hjärta ras, till exempel, i stället för att bara beskriva det med din läkare senare. Men risken är att människor kan inte använda dessa data på rätt sätt, exempelvis kan de använda det för själv-diagnos.

Grid View

Apples onboarding erfarenhet kommit en bit på vägen mot att hålla dig från att falla i den fällan. För båda funktionerna måste du peka på genom flera skärmar av information om förmaksflimmer och andra hjärt-frågor. Utformningen av denna skärmen flödet uppmuntrar faktiskt att läsa om vad du slå på, för, i stället för att bara rulla av och slå acceptera som du gör med iTunes-villkor för tjänsten. Det finns specifika animeringar, grafik och pauser som känner att de är utformade för att uppmuntra användare att vara uppmärksamma.

Jag försökte EKG-funktionen ett par gånger, men eftersom jag är inte en läkare, jag kan inte berätta för dig om eller hur exakt det är. En sak som jag inte kunde testa (tack och lov) var oregelbundna hjärtslag anmälan. Det igen, Apple försöker vara super klart att du ska nå ut till en läkare snarare än att agera på anmälan i sig direkt.

Båda funktionerna är begränsade till OSS för nu, och ska vara tillgänglig idag som en del av WatchOS 5.1.2 uppdatering.