We spraken met de werkelijke ontwerper achter Kanye West iPlane pitch aan de president

0
33

Eerder vandaag, Kanye West maakte koppen in een vergadering met Donald Trump, het onthullen van een concept voor een Appel-en-klare, waterstof-aangedreven “iPlane 1” dat de rapper wilde vervangen Air Force One met (samen met zijn telefoon een wachtwoord). Het enige probleem: de “iPlane 1” is evenmin een geheim Apple-product of een originele Kanye idee. In plaats daarvan, het is een concept dat stuk, dat was een onderdeel van industrieel ontwerper Shabtai Hirshberg 2012 master thesis project een voorstelling van de toekomst van de luchtvaart in 2030.

Spreken tot De Rand, Hirshberg verklaard dat hij geen idee had dat Kanye was met zijn kunst. “Nee, het volledig overrompelde me. Een goede verrassing, ik zou zeggen — het is altijd leuk om te zien uw ontwerpen worden dacht goed voor,” Hirshberg zegt.

“Het is altijd leuk om te zien uw ontwerpen worden dacht goed voor.”

“Dit is de accumulatie van een jaar intensief werk, het was mijn afstuderen afstudeeropdracht voor mijn master’ s degree in het College for Creative Studies in Detroit,” die Hirshberg beschreven als een onderzoek van de belangrijkste problemen onder air reizen vandaag, met name in ontwikkelingslanden, en een poging om een oplossing te geven. Hirshberg houdt er rekening mee dat zijn werk is meer een intentieverklaring dan een realistische tekening op “meer geavanceerde voortstuwingssystemen en betere bouwmaterialen” dan wat er op dit moment mogelijk is met onze technologie, die verklaart een aantal van de meer speelse elementen, zoals de reusachtige glazen koepel. (Hoewel, in tegenstelling tot Kanye ‘ s beschrijving van het vliegtuig, Hirshberg het ontwerp is niet waterstof-brandstof.)

Hoe Kanye (of zijn medewerkers) vond de afbeelding op de eerste plaats? Hirshberg verklaard dat hij bekend van het project toen hij voor het eerst geplaatst — “it’ s all over the internet” met de Behance pagina alleen hebben al meer gezien dat 16.000 keer, hoewel hij niet zeker weet precies hoe het zijn weg naar Kanye.

“Ik zou meer dan blij om samen te werken met Kanye West en Apple.”

Helaas voor Hirshberg, terwijl zijn werk kan plotseling opgedoken in de handen van één van de grootste beroemdheden in de wereld en op de display voor de president van de Verenigde Staten in the Oval Office, hij is totaal niet betrokken bij het proces — “Hij kon niet zeggen dat ik het was… maar het is leuk om herkend te worden door de journalisten in ieder geval.”

Hirshberg deed opmerking dat hij momenteel met een groep werkt in Londen aan de ontwikkeling van een kleinere, business jet-formaat versie van zijn originele concept, maar hij is open om te werken op een groter podium, ook: “ik zou meer dan blij om samen te werken met Kanye West en Apple als ze besluiten om daadwerkelijk nemen van deze vooruit.”